• bondi
    Äldre 30 May 19:42
    137733 visningar
    2297 svar
    2297
    137733

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
    Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

    "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

    Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

    Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

    MEN

    Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

    Ha en fin kväll

  • Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?
  • Äldre 30 May 20:39
    #71
    bondi skrev 2009-05-30 20:37:31 följande:
    Jag riktade mig till alla de föräldrar som HAR ett val. Jag tycker inte att en 1åring har på dagis att göra öht. För stora grupper o för mkt personal. Tycker personligen att en 1åring kan passas av farmor osv som den väl känner igen men jag ser inte hur dagis kan vara nyttig för ett barn som för inte längesen kröp...
    Varför svarar du inte oss som har jättebra erfarenheter av att skola in ettåringar?
  • bondi
    Äldre 30 May 20:40
    #72
    pönz skrev 2009-05-30 20:36:32 följande:
    Sen måste jag faktiskt också säga det här, att vår mellanpojk började också på dagis vid ett års ålder (hade inget val där heller), och efter att ha sett hur bra dagis var/är för honom så har jag faktiskt inte specielt mycket ångest över att behöva lämna dottern. Inte för hennes skull i allafall, och därför återkommer jag till vad många här i tråden skriver om att separationsångesten mest ligger hos föräldrarna och inte hos barnen.Min son började på ett FANTASTISKT dagis och det är helt otroligt hur han utvecklas där. Jag kan med gott samvete säga att dagis gör mer för hans utveckling än vad vi som föräldrar gör, och jag kan också våga erkänna att han har det roligare på dagis än hemma. Där finns kompisar, roligare lekar, det är mer rutiner och ordning och reda, han lär sig otroligt mycket, det är jättebra pedogik. Och nu kanske någon säger att vi är dåliga flummiga föräldrar eftersom det är på detta viset. Men nej så är det inte heller. Det är bara så att jag och barnens pappa är helt vanliga människor och dagispersonalen är utbildade pedagoger, det är inte vi. Och det tycker jag borde säga en hel del.Det enda som dagis inte har är mamma- och pappakärlek. Resten tycker jag funkar utmärkt och trots att jag som sagt hellre skulle vilja ha dottern hemma så är det inte utan att jag längtar lite till att hon börjar också, för jag är säker på att hon kommer ha det så bra.
    Med all respekt- en 1åring behöver inte kompisar, roliga lekar osv. Om du läser böcker om de olika åldrarna ser du vad lite ett så litet barn behöver. Att få vara med hemma o komma ut varje dag räcker hela vägen.
  • mi07va
    Äldre 30 May 20:41
    #73
    bondi skrev 2009-05-30 20:40:08 följande:
    [citat]
    Med all respekt- en 1åring behöver inte kompisar, roliga lekar osv.

    hahaha det var roligt!!!
  • CloudB­erry the 1st
    Äldre 30 May 20:42
    #74

    Det är btw otroligt störande när folk inte kan skaffa en egen presbild. Alla som skiter i det ser ju för fan likadana ut. OT jag vet.


    Min blogg som är mesigare än vad jag är: cloudberry1st.devote.se/
  • Äldre 30 May 20:42
    #75

    Ts, de verkar snarare vara synd om dina barn som INTE får gå på dagis när dom är 2,5 år. För har du inte skolat in dom än, kommer de bli skitsvårt.

  • CloudB­erry the 1st
    Äldre 30 May 20:42
    #76
    mi07va skrev 2009-05-30 20:41:07 följande:
    [citat]Med all respekt- en 1åring behöver inte kompisar, roliga lekar osv. hahaha det var roligt!!!
    Varför var det kul? Det är sant.
    Min blogg som är mesigare än vad jag är: cloudberry1st.devote.se/
  • Äldre 30 May 20:43
    #77

    Nej, jag tror inte heller att en ettåring BEHÖVER förskolan. Däremot betyder inte det att en ettåring inte kan ha det väldigt bra på, och få fördelar av förskolan.

  • Äldre 30 May 20:43
    #78
    bondi skrev 2009-05-30 20:40:08 följande:
    Med all respekt- en 1åring behöver inte kompisar, roliga lekar osv. Om du läser böcker om de olika åldrarna ser du vad lite ett så litet barn behöver. Att få vara med hemma o komma ut varje dag räcker hela vägen.
    Det är väl ingen som har sagt att barnet BEHÖVER dagis! Bara att de tycker tt det är jäkligt roligt att vara där
  • mi07va
    Äldre 30 May 20:43
    #79

    menar TS verkligen att 1-åringar leker inte och har roligt med andra barn?? Då är min dotter ett fenomen:))

  • Äldre 30 May 20:44
    #80
    Bonanza skrev 2009-05-30 20:43:47 följande:
    Nej, jag tror inte heller att en ettåring BEHÖVER förskolan. Däremot betyder inte det att en ettåring inte kan ha det väldigt bra på, och få fördelar av förskolan.
    hah, samtidigt!
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?