• Pirog

    5 min metoden fungerar!!!

    Självklart fungerar den, alla barn ger upp till slut och för din son tog det tydligen en vecka. Jag skulle aldrig klara av att låta mitt barn skrika efter mig och därför påstår jag att 5mm fungerar endast för de som sätter sitt eget före sitt barn eller de barn som inte har nåt emot att sova själv,men de behöver ju inte 5mm heller.

  • Pirog
    clarens skrev 2009-06-04 14:52:15 följande:
    vad menar du med att natta? om du menar ligga bredvid det i upp till 1-3 timmar så kan jag säga att det skulle jag aldrig stå ut med. jag undrar, ni som gör det, hur står ni ut?? vill ni inte göra andra saker på kvällarna? jag har dessutom svårt att tro att barnet själv tycker det är spec kul att ligga och försöka somna i flera timmar.jag körde med ngt som jag i efterhand har förstått liknar tass-metoden. det funkade utmärkt och min ettårning somnar alltid själv och har gjort sen 5 månaders ålder. det kanske kan vara ngt att kolla upp för den som är tveksam till 5mm.sen tycker jag att ni som hävdar att man är en dålig förälder som misshandlar sitt barn om man använder 5mm borde skärpa er!
    om det tar 1-3 timmar,så nattar du ditt barn vid fel tidpunkt också fråga om att läsa dess signaler
  • Pirog
    elinasteen skrev 2009-06-04 16:55:26 följande:
    precis, så är det ju med skitmycket saker! o jag vet hur jobbigt min syster kan ha det ibland, för att hennes son inte KAN sova nånannanstans än i hennes säng, kan hända att han somnar i soffan ibland, men då vaknar han direkt när man ställer sig upp (och ska bära in honom i sin säng) Men.. hur går den här 5min.metoden till egentligen? Hört mycket om den, men aldrig hur man "ska göra"
    Om din systers son är 3,5 år så tycker jag att ni försöker förklara för honom om sovandet istället. Han är ju såpass gammal så att han går att resonera med. Prova med att ställa en säng jämte mammans ett tag osv
  • Pirog
    Queen70 skrev 2009-06-04 17:16:20 följande:
    Ja det är klart att det funkar. Skulle nog funka att tejpa över munnen med silvertejp på ungen, skulle nog lära sig att somna rätt fort efter nån vecka så fort silvertejpen kommer fram. Men det är ganska grymt. Lika grymt som att låta en bebis skrika sig till sömns under en veckas tid tills den gett upp och insett att ingen kommer att bry sig....Men visst, jag är jätteglad för er skull. Nu har ni ju en timma mer egentid om kvällarna. bra för er.
    Vad glad jag blir när jag läser att så många tycker likt mig att metoden är för grym, alltså drar jag slutsatsen att jag inte alls är för hönsig och blödig som mamma
  • Pirog
    Gladabarnensmamma skrev 2009-06-04 17:23:11 följande:
    Alltså... alla ni som hoppar in här och säger FEL FEL FEL FEL och URS och STACKARS BARN och hit & dit... vilket konstigt sätt att bemöta ngn som inte tycker som er! Lär ni era barn att det är fritt fram att flyga på andra som har olika erfarenheter / åsikter än er också? Eller tar ni det pedagogiska greppet och neutralt delar med er av era erfarenheter istället? Bara en stilla undran...
    .....men det är ju synd om barn som får ta smällen av att de vuxna promt vill ha sin egentid och den på speciella tider.När jag fick barn insåg jag att nu är det barnets tid,de är små så kort tid och det kommer en tid när man önskar att de ville vara nära och gosa. Vilka metoder folk använder har man ju tyvärr inte med att göra,men man har ju rätt att uttrycka sin åsikt om dem när de skrivs ut med glada uttrop som följd som i TS. typ.....Min son skrek i en vecka, tjihooo...klsart man blir illatill mods
  • Pirog
    Apmor2 skrev 2009-06-04 17:29:55 följande:
    man kan anpassa metoden till äldre barn, man följer bara barnet till sin säng igen..
    Jo, fast då är det ju inte 5mm

    och varför kan man inte prata med en 3åring? de fattar ju vad man säger, man kan använda sig av belöningar,man kan ha sängen jämte sin ett tag,man kan berömma osv......men det tar ju såklart lite längre tid
  • Pirog
    Apmor2 skrev 2009-06-04 17:39:48 följande:
    ok återigen det är en variant av 5mm och jag har läst om den på flera ställen..och man får göra som man vill/använda den metod som man tycker passar en och ens barn, men det är naivt att tro att man kan ta en metod o bara använda den både barnet och föräldern är egna individer och därför måste man hela tiden anpassa vrida o vända metodera tills man hittar ngt som passar en själv.Och jag personligen skulle aldrig låta min treåring sova i en säng brevid våran då jag inte ser det som produktivt snarare tvärtom eftersom jag vill att min son ska bli/vara självständig (på en 3 årings nivå)
    menade som en metod att vänja barnet vid egen säng, alltså sakta avvänja genom att låta sova brevid i egen säng först och sen flytta sängen succesivt.....hur motverkar det att barnet blir självständigt?
  • Pirog
    Gladabarnensmamma skrev 2009-06-04 17:40:43 följande:
    Men är det rätt att anta att det bara handlar om egentid? Jag tycker den undertonen är rätt så anklagande faktiskt, som om man inte älskar sitt barn utan mest tycker dom är i vägen. Det finns barn som inte kan komma till ro, som bara gråter och skriker (fast man har dom i famnen) och det blir en ond cirkel där dom är övertrötta, kommer inte till ro och vet varken ut eller in... Jag har två VÄLDIGT olika barn (ett som ammade var fjärde timme, sov hela nätter när han var 5 veckor... , ett med (medicinerad) reflux & det var skrik & tårar i över 6 timmar / dag (jag förde dagbok på läkares inrådan). Om jag sen hittade ngt som fick lillen att koppla av & äntligen sova - då hade jag varit mer hjälpt av lite mamma-till-mamma diskussioner, tips & råd och inte bitska kommentarer (okunstruktiv kritik).
    har haft ett kolikbarn så jag vet att alla barn inte kommer till ro,men handen på hjärtat, när vi föräldrar väljer skrikmetoder,så är det allt som oftast om inte alltid för vår skull,inte barnets.
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!