• Äldre 3 Jun 03:37
    164421 visningar
    81 svar
    81
    164421

    hjälp vad ska jag göra med räkorna??

    behöver tips köpte 3 påsar frysta räkor med ansikten för att det var billigt...

    men vad kan jag göra med dom??? hur tillreder jag dom??

    kan man göra typ kycklingsallad fast med räkorna?

    tack för tips & råd

  • Svar på tråden hjälp vad ska jag göra med räkorna??
  • moster­Yster
    Äldre 3 Jun 16:42
    #21

    Oh ja, det är även gott att göra aioli (majo med ipressa vitlök) och bara dippa de skalade räkorna. Till det behövs bara vitt bröd. Då kan man dessutom lägga fram räkorna oskalade, så får alla skala sina egna.

  • Luddva­r
    Äldre 3 Jun 16:44
    #22

    Även jag skrattar så jag dör åt uttrycket räkor med ansikten. Förlåt TS.
    Mitt tips är att köpa bakpotatis och en göra en god sallad till detta. Skala räkorna och gör en sås på gräddfil och pressad vitlök.

  • Äldre 4 Jun 06:46
    #23

    Underbart inlägg av Nidhögg

    Ts; Skala räkorna och är de rosa så är de INTE råa. De kan alltså ätas som de är om man vill. Godast tinade förstås

    Jag tycker det är gott med en matig sallad på räkor,couscous,grönsaker, och kokt ägg. Sen nån dressing med majonäs och gräddfil och dill

    Pasta med räkor är gott med

  • Ord blind
    Äldre 4 Jun 18:25
    #24

    Vill man snabbtina räkor med hett vatten rekommenderar jag en ansenlig mängd salt, räkorna får då behålla smaken!

  • Äldre 4 Jun 19:34
    #25

    i want to have a kid:

    Jag tror att om du söker på www.google.se så hittar du säkert goda recept med räkor.

  • Äldre 10 Jun 09:21
    #26

    Nidhögg - dagens bästa, du förlängde mitt liv

    TS - du har fått massor av goda och enkla tips och försett mig och flera med goda skratt - räkor med ansikten *lovely*
    Det kommer att bli jättebra, vad du än väljer att göra - men en enkel kurs  i matlagning kanske är något att önska sig? Inte illa ment, det är kul att laga mat och bra att kunna

    Lycka tilll!


    Det kan ALDRIG bli för mycket glitter!!!
  • Äldre 11 Jun 15:11
    #27
  • t0tta
    Äldre 20 Jul 01:32
    #28

    Fräs svamp, koka ris, stek lite kassler och tärna den.
    Ta av ansiktena på räkorna.. Helst skal och ben också, och blanda alltihop i en skål.
    Vill man koka broccoli, blomkål eller någon annan god grönsak och ha i,
    så fungerar det utmärkt också.
    Servera med nån god dressing eller dillmajonnäs.

    Har du kassler, så är den så salt att du lugnt kan skölja räkorna,
    utan att ge avkall på smaken.

    Men man får ALDRIG skölja mat i kranvarmt vatten.. Tungmetaller och annat skräp som sitter i varmvattenrören, följer med ut och sätter sig på maten. Extra viktigt att tänka på om små barn ska äta den.

  • regnbå­gspapp­an
    Äldre 8 Aug 22:07
    #29

    lättast är nog attgöra paella då kan du behålla ansiktet och skalen

  • Äldre 26 Sep 01:28
    #30
    Nidhögg skrev 2009-06-03 04:37:41 följande:
    Om något har kvar oätliga delar så tar man bort dem. De ätliga delar som regelbundet kan upphittas i matprudukter som innehåller animaliskt matieriel kommer ifrån djur som (ofta efter dödstillfället) har styckats. Korna som du ibland kan se beta i hagar bör du följaktligen inte bita i förrän efter viss handpåläggning.

    Om något är fruset så tinar man det.

    Sedan detta skett kan man med fördel blanda kvarvarande delar (inte "djuransikten") med föda i annan form, helt efter eget behag.

    Sedan förtär man objektet ifråga genom att föra det mot munnen, stoppa det däri och tugga, för att därefter svälja.

    Om du redan hunnit förtära nårra räkansikten, vill jag rekommendera att du låter röntga buken. Dessa bilder bör kunna spöa det mesta inom modern konst.
    Tror jag skrattar ihjäl mig!
    Jag fäktas gärna med väderkvarnar! Hur fan skall ni andra annars få rent mjöl i påsen?
Svar på tråden hjälp vad ska jag göra med räkorna??