• Anonym (ONT)
    Äldre 13 Jun 00:58
    160768 visningar
    80 svar
    80
    160768

    Medicinsk abort

    Hej hej!

    Min abort gick till så att jag fick en tablett som ska "döda fostret". Kände inte mycket av dem, lite mensvärk bara.
    Efter två dagar fick jag komma tillbaka. Fick två tabletter att lägga under tungan som skulle smälta. Tog 20 minuter ungefär. Sen fick jag rejält ont. Vad jag förstår är det ganska ovanligt att man får så ont som jag fick. Fick flera morfinsprutor och även några doser med stesolid. Blödde väldigt mycket och var på sjukhuset hela dagen. Hade väldigt ont under kvällen men på morgonen efter var det bättre.
    Efter 1,5 vecka ungefär så fick jag jätteont igen och fick åka in akut och där upptäcktes att det fanns rester kvar + att jag fått inflammation i livmodern. Det blev snabbt till operation och fick då skrapas.
    Med tanke på hur ont jag hade så hade jag nog valt den kirurgiska metoden istället för en medicinsk, men det är bara jag. Jag var nästan på gränsen till att få göra medicinsk så det kanske var anledningen till att allt inte kom ut.
    Jag försöker absolut inte skrämma upp dig, jag har som sagt fått förklarat för mig att det är ganska ovanligt att ha så ont som jag hade. Dock tycker jag man ska veta det samtidigt som man ska veta att det finns mycket bra smärtstillande så man slipper ha ont!

    Hoppas det kommer gå bra för dig! Lycka till!

  • Anonym (ONT)
    Äldre 13 Jun 01:04
    #28
    Anonym skrev 2009-06-05 20:00:57 följande:
    Håller med. Varför välja ett ingrepp kirurgiskt, när det räcker m att ta ngr tabletter.
    Fast jag tycker inte man kan säga så heller för det är inte att bara ta några tabletter. Jag tycker det gör fruktansvärt mycket ondare att göra en medicinsk än en kirurgisk ( har gjort båda ). Jag hade jätteont efter min medicinska ( fick mycket morfin ) men när jag vaknade efter narkosen då jag blivit skrapad hade jag nästan inget ont, det räckte med en alvedon.
    Men så klart är det ju olika, men det är mina erfarenheter.
Svar på tråden Medicinsk abort