• Terese­B
    Äldre 12 Jun 21:18
    160746 visningar
    80 svar
    80
    160746

    Medicinsk abort

    hejsan!

    Jag påbörjade min medicinska abort igår torsdag, fick en tablett som avstannar graviditeten. Ska tillbaka imorgon för att få de sista tabletterna/tabletten. Jag fick en blödning idag med en massa klumpar i och det gjorde inte alls ont (inte värre än mensvärk), även fast det va obehagligt.

    De jag pratat med har sagt olika saker vad gäller andra tabletten, att det kan variera från person till person. Men det ska "tydligen" kännas lite mer.. men som sagt, det varierar nog. Man kan antingen göra det hemma eller på sjukhuset, jag valde på sjukhuset. Känns tryggt att det finns sköterskor som tar hand om en om man behöver det och de ger en smärtstillande om man behöver.

  • Terese­B
    Äldre 12 Jun 21:19
    #26

    just det... under första besöket fick jag genomgå en gynundersökning och de gjorde vul, tog blodprover och sen fick jag gå hem för att sedan komma tillbaka 3dagar senare.

  • Terese­B
    Äldre 13 Jun 15:09
    #31

    Hej!

    Kom just hem efter min medicinska abort, hade tid 9.00 i morse. JAg fick ta 2 panodil först, sen hjälpte barnmorskan mig att föra upp 4st Cytotec i vaginan, då va jag tvungen att ligga på rygg i 1timma. Efter en halv timma fick jag en tablett till, vet inte va det va men det va nog nån smärtstillande. Efter ett tag kände man att det gjorde lite ont och då gick jag upp på toaletten, började blöda och va även då klumpar. Fick deklofenac som smärtstillande när jag sa till också och varma vetekuddar att lägga på magen, juice och vatten. Det va inte alls så smärtsamt som de flesta skriver om.

    Är iaf hemma nu och det tog 5 timmar.

  • Terese­B
    Äldre 14 Jun 12:06
    #34

    Nu är det dagen efter min medicinska abort och jag har ändå inte ont. DEt är nog olika för alla.

Svar på tråden Medicinsk abort