Forum Abort - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Medicinsk abort

  Fre 8 aug 2014 14:48 Läst 152722 gånger Totalt 80 svar
  Visar endast inlägg av Milie - Visa alla inlägg
 • Fre 8 aug 2014 14:48 #57

  Man ska nog akta sig för att generalisera. Det är väldigt individuellt med hur ont det gör att göra en medicinsk abort. Jag har en tjejkompis som gjort två och ena gången hade det tydligen gjort väldigt ont och ena gången hade det knappt känts. Så det kan vara olika för samma person också.

  För min del gjorde det fruktansvärt ont. Jag gjorde den hemma men hade ingen möjlighet att svälja/behålla de smärtstillande tabletterna jag fått eftersom att jag satt på toa och spydde i handfatet av smärta. Såatte. Det kan vara rätt olika jämfört med de som inte känner något alls. Något som är jobbigt psykiskt är när fostersäcken kommer ut. Vad gör jag med den här, liksom.

  Jag kommer aldrig mer göra en abort såvida fostret är friskt. Om jag blir "tvingad" till abort i framtiden så blir det medicinsk fast på sjukhus. Tänker mig att jag då kan få smärtstillande på annat vis än oralt om jag bara tokkräks.

 • Mån 11 aug 2014 13:56 #60
  Anonym (en fråga) skrev 2014-08-10 22:32:35 följande:

  Kastar in en fråga här.

  Får man välja var aborten utförs? Vill verkligen inte gå igenom detta hemma ( Uppsala).


  Ja. Medicinsk fick jag välja om jag ville göra hemma eller på sjukhus. Jag har svårt att tro att man inte får välja överallt. Tror även man får välja kirurgisk abort oavsett hur tidigt det är. Alltså om man hellre vill sövas och slippa "vara med".
 • Mån 11 aug 2014 14:31 #62
  Anonym (en fråga) skrev 2014-08-11 14:13:53 följande:
  Känns tryggare på sjukhus för mig då jag har barn hemma som pappan ska ta hand om under tiden. Vill inte berätta för någon om detta förrän jag landat i allt efteråt.

  Tack.
  Jag ångrar att jag inte valde sjukhus. Nu ska jag inte skrämmas men OM det skulle göra väldigt ont så är det ju en trygghet att vara på sjukhus där de kan sätta i alla möjliga smärtstillande. Hemma är man ju lite mer utelämnad till de två tabletterna man fått med sig. Jag tänkte inte ens på att risken finns att det inte går att svälja/behålla tabletterna. Hade jag tänkt på det innan så hade jag valt sjukhus.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll