Inlägg från: doodelidooo |Visa alla inlägg
  • doodelidooo

    Medicinsk abort

    Ska berätta min odramatiska historia, så att ni som känner er rädda blir lite lugnare (även om jag förstår att de som haft mycket ont inte berättar för att skrämma, kan ju vara väldigt individuellt). 


    Gjorde medicinsk abort för en och en halv vecka sedan ungefär. Var också väldigt nervös eftersom jag läst alla inlägg här och på andra forum och förberedde mig på stora blödningar och mycket smärta. Men det gick bra.Till saken hör också att jag är utomlands på utbyte, så hade inte möjligheten att göra detta hemma i Sverige... Det har alltså varit extra nervöst och kliniken i fråga var sådär, dålig information och inga tester för att se om jag hade någon infektion innan, i princip var det bara ultraljud för att konstatera att jag var gravid (5 veckan, väldigt litet) sedan bestämma kirurgisk eller medicinsk abort. Här där jag är frågade till och med läkaren varför jag inte ville ha kirgurisk, ehh. I 5 veckan, när medicinsk är mycket skonsammare för kroppen? Nä, som sagt hade föredragit att göra detta hemma på ett tryggare sätt men men, nu blev det som det blev.


    Hur som helst. Efter första tabletterna var det lugnt, blödde lite andra dagen då det kom ut lite klumpar. Kände lite illamående men inte mer än så. På kliniken efter 2 dagar fick jag sedan ta 4 tabletter till men inte vaginalt utan oralt igen. Gjorde mig också fundersam eftersom det verkar vara slidpiller som gäller i Sverige, men försökte att lita på personalen ändå. Tog smärtstillande. Efter ca 1-2 timmar hade jag väl ont, jag brukar normalt inte ha någon mensvärk att tala om heller. Så detta var väl kanske som mens ggr 2 eller 3, stickande smärta i magen, illamående, huvudvärk och så men absolut uthärdligt. Smärtan varade ungefär 4-5 timmar. Blödde inte så supermycket den dagen utan det kom mer dagen efteråt, dock inga floder och blödningarna slutade efter bara 4-5 dagar. (Tror jag såg klumpen som ev var fostret för den var stor som en avokadokärna ungefär, dock såg jag inte mer än så). Tyckte själv det var mycket mindre blod än vad jag trodde (typ som min vanliga mens) och under kort tid men barnmorskan sa att jag var så tidig och på ultraljudet på efterkontrollen såg det bra ut. 


    Ska kanske göra en efterkontroll till hos någon annan klinik om någon vecka för att vara helt säker för det enda som gjordes på efterkontrollen var ett till ultraljud och inget mer, inte något gravidtest heller. Men, för mig var det alltså en odramatisk upplevelse med mycket mindre blod än jag trott så det är nog väldigt individuellt :)

Svar på tråden Medicinsk abort