Inlägg från: Fru O Mamma Kokkonen |Visa alla inlägg
  • Fru O Mamma Kokkonen

    Hur behandlar man artros? kan man jobba ändå?

    Hejsan tjejen....


    * Kan man behandla detta?


    Svar: Nja, inte behandla själva artrosen. Men har man en illa åtgången artros i knäna eller höften, finns ju proteser. Men ex ryggartros, spondylartros, så är det träning som gäller. Samt har man artros så är det bästa om man är överviktig att minska i vikt, eftersom vikten är en belastning.


    * Kan man jobba eller blir man till slut sjukskriven?


    Svar: Artros är den vanligaste reumatiska sjukdomen. Och drabbar en främst i medelåldern eller äldre och hos kvinnor. Det blir en fortskridande försämring... Många kan jobba, men man kanske ska fundera på vad man ska arbeta med, så man inte belastar de delar man har artros i. Jag har varit sjukskriven sedan januari i år, men inte blivit beviljad för artrosen. Har artros i ryggraden och mest troligt i knäna också..


    * Kan man rapportera detta till försäkringsbolaget?


    Svar: Det beror väl på.. men jag tror inte det. Artros kan ha uppkommit vid en skada, sportskada eller liknande, men då borde du ha anmält det redan då. När skadan skedde. Har du fått artros utan att få reda på hur.. eftersom artros kan vara ärftligt, bero på övervikt m.m. så tror jag inte du får någon ersättning från försäkringsbolaget, men det är ju värt att titta upp?


    Hoppas jag kunde vara lite till hjälp och inte bara förvirra dig..


    Kramar Katja...


    Titta gärna in mer på min blogg: smultronduvan.blogg.se


    Men även denna sida är bra: reumatiker.se/forum


Svar på tråden Hur behandlar man artros? kan man jobba ändå?