Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Regbågsfamilj som väntar tvillingar?

  Mån 8 jun 2009 11:10 Läst 1684 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Vit Tiger - Visa alla inlägg
  Vit Tiger
  Återställ
  Mån 8 jun 2009 11:10

  Att vara regnbågsfamilj är ovanligt, och att vara regnbågsfamilj som får tvillingar ännu ovanligare. Tänkte ändå kolla om det finns andra regnbågsfamiljer som väntar/har tvillingar. Vi bor i Stockholm.

 • Vit Tiger
  Återställ
  Mån 8 jun 2009 16:03 #2

  Hej! Kul! Vi har en dotter på 22 månader sen tidigare, som min fru födde. Sen har min fru en extradotter sen tidigare (som hon inte är juridisk förälder till) på 9 år. Så vår situation är ganska lik BF är 30/9, men jag har väldigt stor mage redan. Har ni inseminerat, eller hur har ni gjort? Vi var på Storken både nu och med dottern (samma anonyma donator).

 • Vit Tiger
  Återställ
  Tor 11 jun 2009 15:54 #5

  Vad kul att vi inte är ensamma om att vänta tvillingar bland regnbågsföräldrarna!

  Min fru har alltid drömt om att få tvillingar och pratat mycket om det, så jag trodde nästan att det var häxkrafter bakom när det faktiskt var två

  Vi har inte känt så mycket att det ska bli jobbigt, utan mest gått omkring och varit glada. Men tufft blir det ju med tre barn upp till två år. Och graviditeten har varit urjobbig för mig. Min fru mådde knappt illa och hade en väldigt behaglig graviditet. Men det kändes lättare att stå ut med när man visste att det var två

  ...och ja, vi måste också köpa ny bil. Har span på en Volkswagen Sharan, 7-sitsig. Några biltips?

 • Vit Tiger
  Återställ
  Tis 16 jun 2009 10:15 #8

  TucTuc: Vi är inne på precis samma tankar när det gäller bil. Vi har också beställt en UJ tvillingvagn (tycker inte att ni är ute för tidigt - man ska slå till om man hittar ett fynd!) Är Renault Grand Espace större än andra bilar av van-typ? Känner dock flera som haft en massa problem med Renault, men det kanske har ändrats på sistone? Peugeot 807 är en av de modeller vi tittar på också, men just nu har vi fått nos på en Seat Alhambra (samma som Wolkswagen Sharan). Vi tyckte det var negativt att man måste ta ut sätena och inte kan fälla upp dem, men det kanske är bättre egentligen? Vi har en nioåring (förutom tvillingarna och en tvååring) som är med ibland, så sex säten behöver vi. Sen har vi alltid massor med packning med oss. Är orolig för att utrymmet fortfarande inte räcker. Takbox kanske vore nåt?

 • Vit Tiger
  Återställ
  Tis 16 jun 2009 14:11 #10

  Har kollat massor på tvillingvagnar och vi bestämde oss för en UJ till slut. Den största konkurrenten är nog Baby Travel, som många verkar nöjda med. Den är något billigare, ungefär samma storlek och samma problem med att barnen tittar framåt när man inte har insatserna längre. Men personligen tycker jag den är mycket fulare, som en plastig kopia av UJ. Åker man bil mycket så ska Baby Travel vara enklare att vika ihop. Vi valde estetiken (och kvaliteten) först. UJ har bättre andrahandsvärde än BT, så det är enligt min mening inte värt det med den ändå ganska blygsamma prisskillnaden mellan dem.

 • Vit Tiger
  Återställ
  Tor 18 jun 2009 10:43 #12

  Apropå vagn: Tycker också själv att det känns bättre att se dem, och det kan man ju också fram till cirka 6 månaders ålder, för insatserna de har i början som man fäster på vagnen kan ju vändas mot en. Efter det är de ju lite större, så det är nog värst för en själv. De tvillingvagnar som möjliggör att ha barnen emot sig längre håller inte måttet, tycker jag. T.ex. Emmaljungas tvillingvagn, som har två supersmala mjukliftar i - det blir riktigt trångt för barnen. Sen är den gigantisk och tungstyrd och passar inte alls om man bor i stan. På en bondgård på landet skulle den nog passa.

  TT: Vi ska titta på en Opel Zafira ikväll. En stor fördel med den är att de två bakersta stolarna kan fällas ner i golvet (vi har inget garage att lägga stolarna i, och ett pyttelitet källarförråd där de inte får plats). Meddelar sen hur det gick... Jag vet faktiskt inte om krockkuddarna fram (passagerarsätet) kan avaktiveras/tas bort på VW/Seat, men det skulle jag nog tro. Vi kommer inte att ha någon barnstol fram, utan alla tre småbarn på de tre sätena bak och sen 9-åringen på en extra stol längst bak de gånger hon är med (vilket inte är så ofta). Men det där kan man ju ändra om lite som det passar. Vet inte om dessa stolar som kan fällas ner i golvet är lika små och obekväma som de uppfällbara, det återstår att kolla upp den saken ikväll. Tack för det tipset - jag hade inte tänkt på det.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll