• elvatolv

    Vilken epost-adress är bäst?

    Spray eller gmail eller msn eller yahoo eller vad?

    Har bytt efternamn och ska skaffa en ny email-adress men vet inte vilken jag ska välja och behöver lite tips från er.

  • Svar på tråden Vilken epost-adress är bäst?
  • AMA68

    Jag använder Dreamweaver och knackar kod själv till min hemsida men det finns även ett enklare verktyg hos B-one för den som önskar.

    Jag har också inbjudningar till Gmail ifall nån är intresserad.
    PM:a mailadressen bara...

    Aida: Hur fixa mailadress som inte är upptagen:
    Ta mitt nick här som exempel: Initialerna och mitt födelseår.
    Annars kan du försöka med nåt som är nikt på annat sätt: postnummer, mobilnummer eller Aidadenvackra kanske?

  • Linda1976

    Nu har jag fixat adress! Verkar jättebra, men jag har inte tid att sätta mig in i allt nu. Tur man har ett efternamn som bara 8 personer till heter, så jag fick den mailadress jag ville ha!

    Vad gjorde man utan FL - harvade runt med halvfungerande spraymail?

  • AMA68


    Grattis!!

    Själv kommer jag få byta nick till AMG68 den dagen sambon gör mig till en "ärbar" kvinna. Kommer då heta samma som, i dagsläget, ytterligare 11 personer.
    Eller ja, det kommer en sprattelunge i början av februari också då...
  • Isfjord

    En viktig sak med adresser är vad som står framför respektive bakom @ och vem du skickar till och vem du representerar.

    Vid all "seriös" kommunikation som tex arbete, förening eller jobbansökan är det viktigt att man har ett riktigt namn framför @. Det kan givetvis vara svårt om det är en stor domän och man har ett vanligt namn. Om Kim Karlsson söker arbete har h*n stor chans att få arbetet med kim.karlsson@, kim_karlsson@ eller kim.karlsson_umea@. Om h*n däremot har en adress som kimkan65@ eller lilltrollet@ är det stor risk att mottagaren bara raderar mailet, eller att det går direkt till SPAM-filtret och ingen människa ens ser rubriken. Givetvis ska namnet också stämma med avsändaren.

    Efter @ ska man helst ha en adress som är bundet till Internetabonnemanget som tex telia.com, tele2.se osv. Eller ett företag eller organisation OM du representerar dem i mailet.
    Bland gratisadresser anses vissa mer seriösa än andra, hotmail har på den punkten mycket låg status.

    Ovan kom jag in lite på förenings och företagsadresser. Om du skickar ett mail i egenskap av anställd på företaget/organisationen eller förtroendevald av föreningen bör du använda en adress med företaget/organisationens domänadress efter @. Då visar du att det är organisationen som skickar mailet och inte du som privatperson.
    Men skickar du ett privat mail SKA DU INTE använda organisationens adress, utan en privat. Skaffa en privat adress med webmail om du mailar privat från jobbdatorn. Medvetna företag/föreningar har hårda regler om mailanvändandet.
    Tänk er tillexempel att en moderat är anställd på socialdemokratiska tidningen Aftonbladet. H*n skickar för moderaterna ut massutskick av insändare till Svenska tidningar med sin @aftonbladet.se-adress. Då är det lätt för mottagaren att tro att det är Aftonbladet som skickat insändaren, och inte moderaterna. Det kan orsaka en enorm ekonomisk och trovärdighetskris för i detta fallet Aftonbladet.
    Eller om du får ett mail från kronofogden om att de vill träffa dig och diskutera skuldsanering. När du tittar på adressen ser du att mailet kommer från hånglande_raggarlotta@swingers.com, vad skulle du tro om den myndigheten? Skulle du ta mailet seriöst?

  • MissBeccis

    Jag vill oxå ha gmail! Någon som vill skicka en inbjudan till mig?

Svar på tråden Vilken epost-adress är bäst?