Inlägg från: mammamys06 |Visa alla inlägg
  • mammamys06

    En fråga ang inskolning

    Kan vara extra känsligt eftersom ts barn är adopterat och där separationer är väldigt känsliga än vad det kan vara när barnen levt med bioföräldrar hela tiden.

    Jag förstår din oro ts men försök att skola in ditt barn med den fröken som är ansvarig för ditt barn. Sedan är det viktigt att den fröken ser till att någon annan person blir extra viktig för ditt barn och även "skolar in" med den fröken så barnet har en person som är trygghet även de dagar när ordinarie fröken inte är där. Oftast löser det sig av sig självt när barnet gått på dagis ett tag och lärt känna även övrig personal och barn.


    Snart tvåbarnsmamma!!!!!
  • mammamys06
    Sally skrev 2009-06-14 18:14:18 följande:
    Jag hade nog också bråkat och begärt om att få EN ansvarig pedagog. Vår förskola försökte också med typ 'det är bra om han är bekväm hos flera på en gång', men vi bråkade... Det visar tyvärr brist på förståelse för adopterade barn. Det går hur bra som helst för vår son på dagis nu (inskolad sedan september), men vi har varit 'på' hela tiden att man får göra vissa saker lite annorlunda med vår son (ffa inskolning, men även att vi vill att han behövde bara knyta sig an till ett fåtal pedagoger).
    Håller med. Nu valde vi dagmamma till vår son då det passar honom bäst. Där har han knutit an till sin dagmamma väldigt fort och de har en mycket varm och fin relation idag. Dessutom går han hos en annan dagmamma på onsdagar då ordinarie dagmamman är ledig och det tog ett tag innan han kände sig trygg hos henne men vi kämpade och var beredda på att jag skulle gå ned i tid för att han inte skulle gå hos henne då det var tufft men precis när jag skulle lägga fram det hos min chef så ville plötsligt sonen gå till extradagmamman och nu vill han inget hellre än att gå till henne också. Så  man måste följa sitt hjärta helt och fullt och låt ingen annan tala om för dig och lura in dig i något som inte känns rätt. Kram
    Snart tvåbarnsmamma!!!!!
Svar på tråden En fråga ang inskolning