Inlägg från: chatnoir |Visa alla inlägg
  • chatnoir

    Försäkringskassan

    Jo, samtycket ska med. Jag skickade min begäran samma dag som vi åkte till Kina och fick första utbetalningen strax efter att vi kom hem, alltså knappt en månad senare.

  • chatnoir

    Hej och Hopp skrev 2009-06-17 20:12:13 följande:


    Chatnoir - jag undrar om det är lättare när det gäller Kina eftersom det är en stark adoption. Jag kommer antagligen inte veta vilken dag som jag får lillan i min vård + att hon inte något personnummer (fyra sista siffror) Men å andra sidan - det kanske inte har något med saken att göra - jag kommer ju att få f-penning innan adoptionen är klar i tingsrätten här.
    FK ska lita på det du säger, alltså det datum du uppger för när du får barnet i din vård. Vår adoption blev inte heller registrerad förrän vi kom hem hit till Sverige, så det har inte med saken att göra att det är en stark adoption i Kina. Inte när det gäller f-penningen. Men jag har förstått att FK inte alltid har koll på vad som gäller, så det gäller att man kan argumentera för sin sak om den man talar med inte har koll, tyvärr... Jag måste haft tur eftersom det fungerade helt smärtfritt för mig.
Svar på tråden Försäkringskassan