• Joma
    Äldre 21 Jun 19:56
    55705 visningar
    80 svar
    80
    55705

    Åksjuk 1-åring!

    Hej!

    Jag har en dotter som är drygt året och sen vi bytte till bilstol nr 2 så har hon vid flera tillfällen blivit åksjuk och kräkts ner hela sig. Jag har aldrig hört någon berätta att så små barn kan bli åksjuka och undrar om någon har någon erfarenhet och kan ge mig några tips!

    Jag tycker så synd om henne, men nu i sommar så har vi en längre bilresa framför oss och jag är livrädd och väldigt orolig för min dotter! Vill inte att hon ska må så dåligt och spy ner sig!

    Någon som vet om det är vanligt vid byte till bilstol nr 2 och vad kan man göra för att barnen ska slippa må illa?

  • Svar på tråden Åksjuk 1-åring!
  • Joma
    Äldre 22 Jun 21:25
    #10

    Tack för alla svar!

    För min dotter har det visat sig att hon kräks vi de tillfällen hon fått mat bara en stund innan vi ska åka bil. Det är säkert olika för olika barn, men det enda jag vet att jag ska låta bli är att mata henne innan. Det måste gå minst 1 timme efter mat för att hon inte ska kräkas i bilen. Ibland kräks hon i allafall, men det känns som om det är bättre i allafall..

    Jag ska kolla med hennes barnläkare på onsdag och se vad hon säger.

    Finns det fler med åksjuka små barn? Jag har läst av andra inlägg att det inte är helt ovanligt att barnen blir åksjuka när man införskaffar bilstol nr 2...

  • Joma
    Äldre 23 Jun 10:43
    #12

    Usch, jag har sån ångest inför varje bilresa. Vet egentligen inte vad jag är så rädd för, kräks hon så kräks hon, men det känns verkligen jättejobbigt. Blir så orolig, fast jag egentligen vet att det inte är farligt. Om 3 veckor ska vi åka från Wien där vi bor till Sverige med bilen och jag har sån grym oro. . Blähh!! Förstör nästan glädjen att komma hem på semestern... suck.

Svar på tråden Åksjuk 1-åring!