Forum Föräldrar: Barn med speciella behov - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Föräldrar till barn med kongenital katarakt (medfödd grå starr)

  Lör 11 jul 2009 11:45 Läst 28202 gånger Totalt 68 svar
  Visar endast inlägg av Solskensmor - Visa alla inlägg
 • Solske­nsmor
  Återställ
  Lör 11 jul 2009 11:45 #37

  Hej, ansluter mig också hit. Bor i Dalarna med en tjej på drygt två år, som opererades för ensidig gråstarr när hon var två veckor. Hennes läkning gick helt enligt skolboken, inga som helst komplikationer. Synutvecklingen går framåt hela tiden, hon har haft tur och slupit efterstarren. Styrkan på hennes kontaktlins sänks för varje gång vi är på koll, lappträningen gör visst stor nytta. Vi lapptränar varannan dag, hela dagen, och det är inga problem. Hon är precis lika glad och aktiv de dagarna, så det känns som ett "kvitto" på att hon faktiskt ser bra. Nu ska vi ner till St Eriks på koll igen på tisdag, hoppas allt fortfarande ser bra ut.

 • Solske­nsmor
  Återställ
  Sön 12 jul 2009 13:01 #40

  Okänd: Vi har lapptränat varannan dag från början, hela dagen. Det har funkat bra för oss iochmed att hon inte har varit störd av att ha lappen. Skulle det ha varit några problem med det så har det säkert inte blivit så långa pass åt gången.
  Ja kanske vi ses på tisdag, vi har tid 10:30. Kan ju vara lite svårt att känna igen varann förstås, men men...

 • Solske­nsmor
  Återställ
  Ons 15 jul 2009 15:21 #46

  Jo tack, allt gick strålande för oss i Sthlm igår, träffade på "Flipper". Kul att få ett ansikte, och inte bara en pseudonym...

  Vår tjej har nu kommit ner i styrka på linsen till +21, hon började på +40, efterson hon inte har nåt plastimplantat. Kirurgen prövade att sätta in en vid operationen, men ögat var för litet så den satt inte alls bra. Så då beslöt de sig för att låta henne vara utan.

  Det här med svarsleende dröjde rätt länge iochmed att vår dotter har DS, och naturligtvis också pga att synen var underutvecklad. Jag har faktiskt inte skrivit upp när första svarsleendet kom, men hon följde saker med blicken vid 4 månader.

  Du ska se att ni kommer snart att bli ena hejare på linshanteringen, det kommer att gå som en dans. Vi var kallsvettiga första veckan, men sen släppte det åt oss...det löser sig.

  Tror att jag skymtade er på sjukhuset igår, satt och kollade efter en blå retrovagn, men kanske att det var ni som kom med regnskydd på? Och gick direkt mot hissarna? Isåfall har jag ändå skymtat er, vi satt nere i restaurangen och åt lunch. Vi blev snabbt klara uppe på mottagningen.

  Nu ska vi få en tid om 3 månader igen, hoppas allt flyter på i sin vanliga takt, och lycka till med linshanteringen, det kommer ni att fixa galant...

 • Solske­nsmor
  Återställ
  Sön 9 aug 2009 13:32 #58

  Hej, på vår tjej "slår" ögonen lite när hon tittat åt höger, inte så mycket att de har uttalat sig om nystagmus. Men de tycker att de "slår" mindre och mindre så det går väl också åt rätt håll. Beträffande det, att 100 % av alla barn som har medfödd katarakt skelar med ögonen, inte säger jag. Vår tös har aldrig skelat, så det stämmer uppenbarligen inte...

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll