• Clodia

    Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 2

    Tråden fortsätter.

  • Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 2
  • Ammiz

    Vit Tiger skrev 2009-09-21 08:30:37 följande:


    Ett tips: man kan amma även om det inte kommer mjölk. För tröst och närhet. Jag gjorde det med vår dotter de första tre månaderna, och det var jättemysigt. Hon tyckte väldigt bra om det trots att det inte kom något. Värt att prova!
    Aha, jag har tänkt mig att bebisen bara blir frustrerad och arg...
  • Vit Tiger
    Ammiz skrev 2009-09-23 10:50:13 följande:
    Vit Tiger skrev 2009-09-21 08:30:37 följande: Aha, jag har tänkt mig att bebisen bara blir frustrerad och arg...
    Nej, tvärtom - hon älskade det!
  • nylsa

    Tack för alla välkommen och grattis! Det är fortfarande ganska obegripligt för mig att vi faktiskt väntar barn men jag börjar nog fatta att det äntligen kan gå bra.

    Jag pratade med Mama Mia igår och de hade skickat ut kallelser till alla med BF i januari men inte skickat till oss med BF i februari än, så vi var inte bortglömda som jag trodde ett tag, känns skönt.

    Vi har börjat berätta för de flesta nu, på jobbet, kompisar osv; familj och nära vänner har visserligen vetat ganska länge, men på något sätt så känns det som att det blir mer och mer verkligt ju mer jag vågar prata om det.

  • Clodia

    Häpp. Jag behöver visst inte oroa mig för hur föräldrautbildningen kommer att vara, för det blir ingen. Alla grupper är inställda.

  • nylsa

    Clodia, vad trist att alla grupperna är inställda, fast då slipper du i alla fall oroa dig för åldersskillnaden...

  • Ammiz
    Clodia skrev 2009-09-24 10:22:48 följande:
    Häpp. Jag behöver visst inte oroa mig för hur föräldrautbildningen kommer att vara, för det blir ingen. Alla grupper är inställda.
    Snopet! Skulle iaf jag ha tyckt. Vi börjar vår nästa vecka!
  • Kronärtskocka

    Nylsa: Grattis och välkommen! Vilken resa du har gjort mot ett efterlängtat barn. Kul att det är ett på väg till er nu!

    paprikatingeling: Hoppas ni får tag på vettigt folk hos FK. Vi har ansökt om dagarna nu, får väl se hur lång tid det tar innan de beviljar dem, samt vad de säger ang. att jag juridiskt sätt inte är förälder ännu. Gillade FKs hemsida iaf, det blev väldigt tydligt hur många dagar man har, hur hög ersättningen blir osv.

    Vi har varit på ett tillfälle av föräldrautbildningens tre. Skolkar från tillfälle nr 2 men tänker gå på tillfälle 3 när BVC och psykologen kommer. Vi fick inget direkt förtroende för hon som hade kursen, men det beror inte på att vi är ett tjejpar, utan mer på hur hon var som ledare. Vi hoppas tillfällena efter att barnet är fött blir mer givande. ( Vi hade kanske höga krav med, som var nöjda med den profylaxkurs vi gått, och därför tyckte att infon på föräldragruppen var sådant vi redan visste eller berättat på ett mindre engagerat sätt.)

    Vårt barn har lagt sig rätt nu så vi hoppas att hen inte vänder sig om utan ligger kvar där de kommande veckorna. Vilket iof är ganska lång tid ; )

  • Ammiz

    Tycker att det blir mer overkligt ju närmare vi kommer. Borde det inte vara tvärtom?

    Vi har varit första gången på föräldrautbildning, tyckte att det var helt ok. Då vi även går en profylaxkurs så var det mesta samma saker som vi redan hört (till och med samma bilder använde de), men nu på ett mindre strukturerat sätt. Trodde att det skulle vara en betydligt större variation av människor, men alla var ca 30-35, jag yngst på 27, alla välutbildade och alla med svenskt ursprung trots vi bor i ett invandrarätt område.

  • Clodia
    nylsa skrev 2009-09-25 07:18:47 följande:
    Clodia, vad trist att alla grupperna är inställda, fast då slipper du i alla fall oroa dig för åldersskillnaden...
    Ammiz skrev 2009-09-25 08:23:41 följande:
    Snopet! Skulle iaf jag ha tyckt. Vi börjar vår nästa vecka!
    Ja, visst är det lite trist och snopet. Jag vet inte riktigt. Jag tycker att det känns lite hysteriskt alltihop. Med svininfluensan, menar jag, inte med graviditeten. Vi har också gått profylaxkurs, så det känns inte som om jag missar något rent informationsmässigt, men man hade kanske kunnat knyta några kontakter.

    Jag tycker också att det känns mer overkligt ju mer det närmar sig.

    Vår bebis har ändrat sovmönster lite nu. Det är disco i magen halva natten. Frun tycker att det är lite småjobbigt och har fått lite svårt att sova, men jag tycker att det är rätt mysigt att ligga och bli sparkad i ryggen.
Svar på tråden Vi som väntar barn utan att vara gravida - del 2