Inlägg från: Ane63 |Visa alla inlägg
  • Ane63

    Barnvagnar

    När vi hämtade våra första barn så hade vi med en papaplyvagn som var tänkt till lillasyster, men det blev mest storebror på 4½ år som satt i den, i alla fall i Colombia. Lillasyster bar vi mest. Dels så var han nog inte så van vid att gå så mycket utan blev fort trött och dels så ville han vara liten vilket han naturligtvis fick :=) Vi alternerade lite och bar ju även på honom så att han fick känna närhet också. Men det beror nog mycket på hur van hon är att gå mycket. Bor hon på barnhem så är hon antagligen inte det utan kanske behöver få vara liten och få åka i kanske en sulky. Lycka till med er lilla tjej!

  • Ane63

    Det beror nog kanske lite på hur stor till växten hon är. En fyraåring kan se ganska stor ut i en sådan sittvagn. Jag vet att det pratas mycket om att barnet ska sitta vänt mot dig men vore jag dig så skulle jag nog satsa på en enkel sulky typ Brios eller Emmaljungas. De blir små ihopfällda och passar nog en fyraåring bättre......

  • Ane63
    allfrida skrev 2009-07-16 22:29:24 följande:
    Jag förstår inte riktigt vitsen med att ha en vagn till en 4 åring. Dit barn är ju från Indien.. kan lova att hon inte är van att åka vagn, däremot gå mkt om de ska ngnstans. En så pass stor tjej behöver inte ha en vagn, däremot hade jag nog hellre satsat på en fräckare cyckel när hon vant sig vid er och funnit tryggheten hos er.
    Adoptivbarn brukar sällan vara vana att vara ute och gå. Många gånger har de inte ens varit utanför barnhemmet. Hon är säkerligen inte van vid att åka vagn för hon har aldrig haft den möjligheten. Men jag tycker absolut att ni ska erbjuda henne det och att få vara liten och bli omhändertagen och få åka i vagnen om hon önskar. En sulky är ju ingen stor investering och är säkerligen inte ett alternativ istället för en cykel. Kommer man från en ganska torftig miljö så får man ta det ganska varligt med alla nya saker. Omställningen är tillräckligt stor i alla fall.
  • Ane63

    Ja, det är väl säkert olika mellan barnhemmen också, men rent generellt så tror jag att det är mer regel än undantag att de är vana att gå. Visst, att ha en vanlig svenskfödd 4-åring i vagn håller jag med dig om är att ta i. Men, Ts 4-åring är ett nyfått adoptivbarn med sin egen ryggsäck och som säkert inte är van vid att få bli omhändertagen av bara mamma och pappa. Att då inte göra som man gör med svenskfödda barn är ju inget konstigt och att erbjuda vagn kanske är en del i det hela liksom att de kanske regrigerar och vill vara bebisar och dricka ur nappflaska. Detta är ju bara en kortare period då de får gå tillbaka i sin utveckling för att sedanvara redo för det nya livet här i Sverige. Gör som du tycker känns bäst Ts.

Svar på tråden Barnvagnar