• AnnaT
    Äldre 24 Jul 01:02
    3567 visningar
    41 svar
    41
    3567

    Hur tänker ni?

    Måste bara fråga, är själv adopterad, kom hit när jag var 6 månader.

    Men jag måste säga att jag inte förstår hur ensamstånde kan adoptera.
    Varför?
    Jo för jag tycker det är själviskt.
    Visst att det är bra att barnet kommer till en familj.
    Men då tycker jag att ungen ska få en Mamma och en Pappa.
    Det räker med att man känner sig anurlunda när man växer upp men sen att inte få ha en pappa där det är bara så själviskt av den som adopterar.

    Bara för att just den personen vill ha en unge, så behövs ingen pappa eller?
    Det gör mig faktiskt riktigt arg, ni kanske tänker men det är ju som att pappan lämnar mamman när hon väntar barn,men nej det är det inte.
    Då har ju ungen iallfall sin riktiga mamma där!!!!

    Jag blir galen på alla jävla lagar som låter ensamståendå och homosexuella adopter!
    Det är inte rätt!!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-24 19:55
    Ja min svenska mamma är inte min RIKTIGA mamma men klart att hon är min mamma och att jag älskar henne men jag menar blodsligt.
    För det andra, jag säger inte att det är bättre att barnen har en pappa som sviker eller så, jag tycker att alla som adopteras ska ha rätt till en jävla pappa.
    För det tredje NI har ingen anning om hur adipterade barn känner sig, så ge fan i att kalla MIG elak för att jag säger hur jag känner.
    Det är fan NI som är riktigt jävla elaka och själviska!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-25 13:37
    Med riktig mamma så menar jag Biologiskt så klrat, vad vet ni om det spellar roll eller inte.
    Jag har en biologisk bror alltså är han min riktiga bror, min syster är min syster men inte biologiskt därför säger jag inte riktiga, det är samma sak och det är inge elakt med det, min mamma vet att jag har en bror hon tycker inte att det är något fel med att jag säger att han är min rirktiga bror!
    Det tycker inte jag att ni heller borde ha om det visar sig att era barn har "riktiga" syskon, då kan ni ju inte säga att det inte är okej, eller elakt.

  • Svar på tråden Hur tänker ni?
  • mammam­ys06
    Äldre 24 Jul 07:01
    #1

    Jadu....du verkar ju själv ha barn (om det är ditt barn på fotot) och tänk om du går genom livet och inte hittar någon livskamrat som du känner skulle bli en bra pappa till ett barn, men man har en stark längtan till att få barn så då ska man avstå eller bli tillsammans med idioter enbart för att man ska få barn. Är det bättre med en dålig pappa än en mamma som är stabil och trygg?

    Förstår inte ditt resonemang riktigt. Så du hade avstått ifrån barn om du inte träffat en man själv resten av livet?

    Jag anser att det är bra att ensamstående kan adoptera. Det finns stora krav på att man ska ha ett stort kontaktnät och manliga förebilder kan finnas utan att det för den sakens skull är just en pappa till barnet. Tänk på alla pappor som finns som sviker sina barn, det är inte särskilt lyckat det heller. Jag tycker det är mer egoistiskt att skaffa barn med någon som inte klarar av det ansvaret.


    Victor född september -06, broster bf julafton 2009
  • Äldre 24 Jul 10:16
    #2

    Oavsett på vilket vis man har förmånen att bli förälder, genom adoption, egenfött, fosterförälder mm är det ett högst egoistiskt livsval, dvs en önskan om att få bli förälder och delta i ett barns uppväxt. Med mitt resonemang menar jag att det är ett lika egoistiskt val av heterosexuella som vill bli föräldrar som av ensamstående som blir föräldrar genom adoption.

    Det viktiga är väl trots allt för alla barn att få känna sig älskade och uppskattade av många människor runt omkring dem. I många fall tror jag dessutom att ensamstående kan ha ett större nätverk än en normativ familj. Det är väl sådant som en hemutredning är till för att utröna?

  • mammam­ys06
    Äldre 24 Jul 10:35
    #3
    AnnaGee skrev 2009-07-24 10:16:52 följande:
    Oavsett på vilket vis man har förmånen att bli förälder, genom adoption, egenfött, fosterförälder mm är det ett högst egoistiskt livsval, dvs en önskan om att få bli förälder och delta i ett barns uppväxt. Med mitt resonemang menar jag att det är ett lika egoistiskt val av heterosexuella som vill bli föräldrar som av ensamstående som blir föräldrar genom adoption. Det viktiga är väl trots allt för alla barn att få känna sig älskade och uppskattade av många människor runt omkring dem. I många fall tror jag dessutom att ensamstående kan ha ett större nätverk än en normativ familj. Det är väl sådant som en hemutredning är till för att utröna?
    Exakt!
    Victor född september -06, broster bf julafton 2009
  • Äldre 24 Jul 11:08
    #4

    Vet inte hur det är med er andra men jag vill ha barn av ren och skär egoism. Inte för världsfreden, rädda BNP eller bidra till arbetskraftstillgången... Jag vill bli förälder helt enkelt...

    Jag skulle hoppas att alla barn är lika önskade, efterlängtade och välkomna som våra barn oavsett om de egenfödda, adopterade av par eller ensamstående, eller homosexuella.

  • mammam­ys06
    Äldre 24 Jul 12:53
    #5
    Lotte skrev 2009-07-24 11:08:44 följande:
    Vet inte hur det är med er andra men jag vill ha barn av ren och skär egoism. Inte för världsfreden, rädda BNP eller bidra till arbetskraftstillgången... Jag vill bli förälder helt enkelt...Jag skulle hoppas att alla barn är lika önskade, efterlängtade och välkomna som våra barn oavsett om de egenfödda, adopterade av par eller ensamstående, eller homosexuella.
    Så klart att man adopterar, blir gravid och föder barn av egoistiska skäl.
    Victor född september -06, broster bf julafton 2009
  • Äldre 24 Jul 13:39
    #6

    En till egoist här!

  • Singel­adopt
    Äldre 24 Jul 14:27
    #7
    AnnaGee skrev 2009-07-24 13:39:00 följande:
    En till egoist här!
    Här med!
  • Äldre 24 Jul 16:11
    #8

    Har inte "ungen" sin riktiga mamma där om ungen är adopterad menar du? Menar du på fullaste allvar att vi som adopterar inte är riktiga mammor och pappor?

    Är din mamma och pappa inte dina riktiga föräldrar alltså? Jag undrar just hur det skulle känna för dem att få höra något så fruktansvärt elakt ifrån dig. De har varit dina föräldrar under hela din uppväxt, och är det fortfarande. Tänk att höra sin egen dotter säga något sådant? Jag mår illa...


    AnnaT skrev 2009-07-24 01:02:37 följande:
    ni kanske tänker men det är ju som att pappan lämnar mamman när hon väntar barn,men nej det är det inte.Då har ju ungen iallfall sin riktiga mamma där!!!!
  • Äldre 24 Jul 16:12
    #9

    SJÄLVKLART!!


    mammamys06 skrev 2009-07-24 12:53:49 följande:
    Så klart att man adopterar, blir gravid och föder barn av egoistiska skäl.
  • Äldre 24 Jul 16:19
    #10

    Jag hoppas verkligen att du stannar med din man för alltid, att ni håller er inom ramen för vad som är "normalt" i din värld, för här ute i riktiga världen så behöver vi inte kränkande och diskriminerande åsikter som dina.

    Vem är du att avgöra vem som blir en bra förälder och inte? Hur gör du om din egen unge blir homosexuell eller kommer att vilja adoptera som ensamstående? Låtsas att ni inte känner varandra eller?

    Fast just det ja, barnbarnen, om du får dem via adoption, är ju ändå inte dina "riktiga" barnbarn om vi utgår ifrån de ord om "riktig mamma" som du använder i TS. Så dem kan du väl både ha och mista!


    AnnaT skrev 2009-07-24 01:02:37 följande:
    Jag blir galen på alla jävla lagar som låter ensamståendå och homosexuella adopter!Det är inte rätt!!!!
Svar på tråden Hur tänker ni?