• Äldre 29 Jul 21:46
    32005 visningar
    748 svar
    748
    32005

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Det tog 4 dagar för vår dotter att somna ordentligt med 5mm. Det gäller helt klart att ha koll på sitt barns skrik och känna sitt barn när det gäller 5mm. Barnet får aldrig börja skrika hysteriskt, då måste man verkligen avbryta direkt, det är stor skillnad på att ha ett barn som bara skriker för att det är argt och inte vill att mamma och pappa lämnar det i sängen och att ha ett barn som skriker hysteriskt för att det blir lämnat ensamt. Vi har haft underbara sovrutiner sen dottern var 6 månader nu tack vare 5mm. När vi lägger henne så blir det ofta högljudda protester i ca 10 sekunder och när vi väl gått ut ur rummet så är hon tyst och somnar direkt. Hon kan inte ha mig i rummet när hon ligger i sängen för då bara skriker hon och är jättearg för att jag inte tar upp henne. Sen har vi haft enstaka kvällar då hon har börjat skrika hysteriskt av en eller annan anledning och dessa kväller har jag självklart stannat inne hos henne och vaggat henne till sömns, det är sånt man får känna av från kväll till kväll och ibland vill de verkligen inte vara ensamma.

  • Äldre 30 Jul 11:03
    #59

    Tråden handlade fortfarande inte om ifall 5mm var ett bra sätt eller inte att söva sina barn, den handlar om hur 5mm fungerar rent praktiskt.
    Och skulle barnen ta sån skada av det hela och tycka det är så hemskt så skulle de väl ändå skrika när det var dags att gå och lägga sig, då skulle det vara obehagligt att lägga sig i sängen för att det är den de förknippar med obehag och övergivenhet.

    Någonting jag är nyfiken på är ni som har kört 5mm. Hur har det funkat för er längre fram i livet? Har det fortsatt att gå bra att bara lägga barnet och låta det somna eller har det blivit krångel sen?

    Min dotter ligger ju fortfarande i spjälsäng och tar sig ju inte därifrån. Ibland är hon väldigt arg när vi går därifrån men så fort vi stängt dörren så lägger hon sig lugnt ner och sover. Och det är exakt samma sak om jag lägger mig och sover samtidigt som hon, om mamma lägger sig ner så kommer hon inte att ta upp mig och då kan jag lägga mig ner och sova. Det är bara när jag står brevid som det är vilda protester. Hade hon varit otrygg hade hon inte somnat direkt när man lämnade henne.

Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??