Inlägg från: gittan90 |Visa alla inlägg
  • gittan90

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Våran andra son som är den vi använt 5-minutersmetoden skrek kanske en halvtimme första kvällen, tjugo minuter andra. Tio tredje. Inget fjärde, femte. Sen började han skratta när han såg sängen och sen dess har han alltid gillat att gå och lägga sig. Vi började när han var 8 månader.

    Det är säkert olika hur det funkar på olika barn, jag hade slutat om det hade tagit lång tid.

  • gittan90
    gittan90 skrev 2009-07-30 09:38:48 följande:
    Våran andra son som är den vi använt 5-minutersmetoden skrek kanske en halvtimme första kvällen, tjugo minuter andra. Tio tredje. Inget fjärde, femte. Sen började han skratta när han såg sängen och sen dess har han alltid gillat att gå och lägga sig. Vi började när han var 8 månader.Det är säkert olika hur det funkar på olika barn, jag hade slutat om det hade tagit lång tid.
    Glömde skiva att jag väntade bara tre minuter, inte fem.
  • gittan90
    trötter22 skrev 2009-07-30 09:57:34 följande:
    ja gu vad lättsamt att bara lägga ner barnet o gå därifrån...helt sjukt. hur gör du senare när barnet är lite äldre, då ska det ju läsas böcker. eller har du inte tid med sådant då? vad gör du med den lilla tid du inte kan avvara ditt barn, att bara finnas där när den ska sova? kollar på tv? städar?
    Fast man har ju nattrutiner innan. Läser, sjunger eller vad det nu kan vara.
  • gittan90
    Beckah82 skrev 2009-07-30 10:09:14 följande:
    Jag tycker min metod är supersmidig Jag låter mina barn somna bredvid mig eller i min famn tills de är redo att somna själv utan att behöva skrika.har aldrig använt något fängelse till mina barn heller utan de har (huuu så hemskt) haft möjligheten att ta sig från sängen om de behövt.Victor somnade i min famn i TV-soffan tills han var 2,5 år. Grät sig alltså till sömns NOLL gånger. När han var 2,5 år fick han egen säng i sitt rum och tycke det var roligt och spännande och la sig första kvällen med lycka i bröstet och tyckte det var ROLIGT. jag kunde släcka lampan och stänga dörren redan första kvällen eftersom han var så himla trygg med nätter och sömn efter att ha fått bygga upp den tryggheten under de åren han somnade hos mig och sov i min säng.Alvin sover fortfarande i min säng. han är ju bara 2 år gammal. Vill jag så kan jag lägga honom och lämna honom där att somna själv men ibland ber han mig ligga kvar och då gör jag det eftersom han uppenbarligen behöver det och då somnar han på ett par minuter.Tids nog är han redo att sova själv han också kanske tar lite längre tid eftersom han får ett syskon nu, eller tvärt om vem vet? Det jag vet är att han inte behöver gråta sig till sömns och att han får mogna själv tills han är redo att sova själv.Victor är idag 11 år och sover fortfarande som en stock och har aldrig i hela sitt liv haft några som helst problem med sömnen. Han fortsatte att komma ibland på natten till mig även om det var sällan. Det är nu många år sedan så jag VET att de till slut slutar, när de är REDO. utan att man tvingar dem att sova sjäkva.Det märkliga är att de flesta föräldrar som förväntar sig att deras små barn och bebisar ska sova själva samtidigt vill SAMSOVA med varandra...dvs föräldrarna sover tillsammans. Märkligt att de vuxna får det myset men inte de små bebisarna...
    Vad bra att du är så perfekt. grattis.
  • gittan90
    Mrs Cykel skrev 2009-07-30 11:41:44 följande:
    Jag skrev lite i början av tråden, men har inte varit in på ett tag.Men OJ, vad trött jag blir på att folk känner att de om och om igen MÅSTE kommentera denna metod trots att det inte är det som tråden handlar om!Varför inte läsa TS inlägg lite mer noggrannt? Har ni med andra ord egna erfarenheter allihopa? Vi vet ju alla att det är en kontroversiell fråga och att det finns massor med motstånd med mer eller mindre kloka argument. Vill man läsa dessa argument kan man ju hitta tusentals trådar att läsa (och skriva) i.Men eftersom denna tråd faktiskt inte handlar om för- eller nackelar med 5mm, kan inte denna önskan då respekteras och diskussionen tas i en tråd där den hör hemma? En tanke bara som skulle underlätta här på FL.Känns så trist när trådar "förstörs" med sådant som är OT oavsett vad det är. Jaja, min åsikt bara.
    Kunde inte hålla med mer.
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??