• Äldre 30 Jul 09:14
    31915 visningar
    748 svar
    748
    31915

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Snälla snälla läs det här!

    primal-page.com/s-patpar.htm

  • Äldre 30 Jul 09:16
    #35
    NorasMamma skrev 2009-07-29 21:43:01 följande:
    En vänninas mamma sa en gång något bra som jag brukar tänka på när det är jobbigt med nätter/nattning/matning/trots/u name it - Dem är små så kort tid. Det är så kort tid av deras och vårat liv som det ser ut såhär. Sen plötsligt en dag är dem stora och behöver inte/vill inte ha ens hjälp längre - Definitivt inte sova med mamma! När tålamodet tryter hjälper det att tänka på det, åtminstone för mig!
    Hihi jag brukar bara tänka på hur jag var som tonåring.
    Sov till 17 på dagarna utan problem!
    Ingen behövde vagga mig till sömns heller. ;P

    Det ska bli såååå skönt när jag får vakna före dottern. ;)
  • Äldre 30 Jul 13:36
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 13:25:11 följande:
    Jo, det är klart att ett barn kräver oerhört mycket! Både tidsmässigt o känslomässigt, har aldrig påstått något annat. MEN om det finns en lösning på nattningen, varför inte prova?
    För att metoden är helt FEL.

    Länkar återigen och hoppas att ni som prövat/ska pröva denna grymma metod läser!
    primal-page.com/s-patpar.htm
  • Äldre 30 Jul 13:52
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 13:39:11 följande:
    Ja, jag har läst. Men å andra sidan borde man som förälder känna sitt barn o kunna skilja på skrik o skrik??
    Men vadå skrik och skrik?!
    En LITEN BEBIS behöver närhet, ömhet, kärlek och trygghet.
    Inte bara mat, torr blöja etc.
    Bara för att barnet är mätt så kan man ju inte ignorera dess skrik, bara för att h*n "bara vill upp i famnen", vad är det för resonemang?

    Hur skulle du själv känna, om du skulle ligga förlamad i din säng,
    ropandes på din sambo för att han skulle komma och hjälpa dig med någonting, och han total ignorerade dig.
    Kom in var femte minut och sa "jag är här, sov nu", du skriker och skriker, ropar förtvivlat efter hans hjälp men icke?!
    Jo, tillslut skulle du ge upp, somna av utmattning och sorg, du skulle aldrig kunna lita på att din sambo fanns för dig, du skulle lära dig att ingen kommer för att hjälpa mig när jag behöver, så jag ska aldrig mer be om det.
  • Äldre 30 Jul 13:54
    Winglur skrev 2009-07-30 13:52:27 följande:
    Men vadå skrik och skrik?! En LITEN BEBIS behöver närhet, ömhet, kärlek och trygghet. Inte bara mat, torr blöja etc. Bara för att barnet är mätt så kan man ju inte ignorera dess skrik, bara för att h*n "bara vill upp i famnen", vad är det för resonemang? Hur skulle du själv känna, om du skulle ligga förlamad i din säng, ropandes på din sambo för att han skulle komma och hjälpa dig med någonting, och han total ignorerade dig. Kom in var femte minut och sa "jag är här, sov nu", du skriker och skriker, ropar förtvivlat efter hans hjälp men icke?! Jo, tillslut skulle du ge upp, somna av utmattning och sorg, du skulle aldrig kunna lita på att din sambo fanns för dig, du skulle lära dig att ingen kommer för att hjälpa mig när jag behöver, så jag ska aldrig mer be om det.
    Jag vill ändra liten bebis till ALLA MÄNNISKOR.
  • Äldre 30 Jul 13:59
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 13:53:49 följande:
    "Det är bara skrik vid insomnandet som man slutar att belöna. Metoden bygger på att det inte är skadligt att lära barnet att i vissa situationer ta hand om sina känslor själv" Så står det på wikipedia...
    Men hör du inte hur sjukt det låter?
  • Äldre 30 Jul 14:02
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:00:08 följande:
    Ja, jag håller med. Som Wiila5 skrev, om jag var ensam i ett rum och grät, utan möjlighet att ta mig därifrån så skulle jag ju inte tänka "ja ja, men jag får ju så mycket närhet och kärlek resten av dagen så jag behöver väl inte det nu" det fungerar ju liksom inte så. Och sen det gammla resonemangen "ja, men det fungerar ju för oss" och "så gjorde vi och mina barn har inte fått några men" - Bara för att det fungerara är det inte bra. Och man med fungerar menar = slutar skrika vid sänggående, så tycker jag man ska tänka på VARFÖR det fungerar? - Jo, många barn har fått men!
    Precis!
  • Äldre 30 Jul 17:43
    anna450 skrev 2009-07-30 17:38:01 följande:
    och vad gör man med barn som somnar hos en men vaknar när man lägger ner dom i sin säng?Hur ska man kunna lära dom att sova/tycka om att sova i sin säng?Om ni menar att barnet inte får skrika?
    Vi har satt dotterns spjälsäng in mot min, utan ena långsidan alltså, så att det blir som en förlängning av våran, precis som att hon ligger i min säng men vänjer sig samtidigt vid spjälsängen.
  • Äldre 30 Jul 18:46
    anna450 skrev 2009-07-30 17:56:01 följande:
    Du har aldrig tänkt på att det finns barn som tycker om att ligga själva?och inte ihopträngd mellan sin mamma och pappa??
    Ja men om barnen vill ligga/somna själva så panikskriker dom ju inte.
    Alltså är det ingen fara och inte det vi diskuterar här överhuvudtaget!
  • Äldre 30 Jul 19:39
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 19:32:39 följande:
    TS, vi uppdaterar väl imorgon ändå för att se hur det har gått :) Nu är det snart läggdags, menar jag! Sambon och jag står iaf fast vid att det här är värt att prova, man märker ju ganska snart om det funkar. Och angående det där med att man är hemsk om man låter barnen skrika, mitt barn skriker när han inte får som han vill (ibland) tex när han inte får leka med telefonen. Ska jag låta honom leka med den då, för annars misshandlar jag honom om han skriker?
    Men allvarligt, du menzar alltså att det är samma sak?
    Idiotisk jämförelse!

    Spädbarnet känner instinktivt: "Om jag signalerar mitt nödläge och ingen kommer, så har jag blivit övergiven. Jag kommer att dö om jag inte sparar mina krafter. Att gråta tar på krafterna. Alltså, för att överleva måste jag sluta gråta och avskärma mig." Men innan barnet slutar gråta måste det anamma insikten att det har blivit övergivet.

    Det är sjukt att utsätta sina barn för detta!
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??