Inlägg från: Girlinthecity |Visa alla inlägg
  • Girlinthecity

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Du måste nog inte hålla på särskilt länge. Barn lär sig snabbt, och kommer snart att inse att hon inte får den trygghet och kärlek han skriker efter, ge upp och somna.

  • Girlinthecity
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 13:39:11 följande:
    Ja, jag har läst. Men å andra sidan borde man som förälder känna sitt barn o kunna skilja på skrik o skrik??
    Ja, man hoppas ju det. Att barn som skriker som "besatta" inte ska behöva göra det.
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 13:53:49 följande:
    "Det är bara skrik vid insomnandet som man slutar att belöna. Metoden bygger på att det inte är skadligt att lära barnet att i vissa situationer ta hand om sina känslor själv" Så står det på wikipedia...
    Jah! Wikipedia! Ja, de kan ju allt om barns utveckling så det måste man ju lite på ;)

    Ett barn så litet behöver ALL hjälp att ta hand om sina känslor. Jag kan behöva det fortfarande ibland, och jag är 28.
  • Girlinthecity
    Winglur skrev 2009-07-30 13:54:00 följande:
    Jag vill ändra liten bebis till ALLA MÄNNISKOR.
    Ja, jag håller med. Som Wiila5 skrev, om jag var ensam i ett rum och grät, utan möjlighet att ta mig därifrån så skulle jag ju inte tänka "ja ja, men jag får ju så mycket närhet och kärlek resten av dagen så jag behöver väl inte det nu" det fungerar ju liksom inte så.

    Och sen det gammla resonemangen "ja, men det fungerar ju för oss" och "så gjorde vi och mina barn har inte fått några men"

    - Bara för att det fungerara är det inte bra. Och man med fungerar menar = slutar skrika vid sänggående, så tycker jag man ska tänka på VARFÖR det fungerar?

    - Jo, många barn har fått men!
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 13:56:57 följande:
    Nej det var ju bara fakta om metoden, så har de som utvecklade metoden beskrivit den.
    Ja, och hör du inte hur dumt och ologiskt det låter?
  • Girlinthecity
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 14:01:34 följande:
    SNÄLLA; gå nån annanstans o kritisera denna metod!Nu kör vi på detta, o det är VÅRT beslut!
    Så vi ger upp och blir tysta och ni får vara ifred? Påminner ganska mycket om den metod vi verkligen försöker få er att undvika! ja, det är ert beslut, asbolut, men vi hoppas väl att forfaramde kunna få er att ändra er. Du skrev tidigare att du alltid varit ensvis och beslutsam, bra egenskaper, vid rätt tillfälle. "Att tänka annorlunda idag än igår, skiljer den vise från den envise".
  • Girlinthecity
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 14:07:32 följande:
    Jo, visst, men jag anser inte att detta är barnmisshandel/fel metod. O återigen, detta är vårt beslut.
    Ja, jag är fullt medveten om att det är ert beslut.
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 14:09:58 följande:
    Och hur tycker du att man ska göra då?
    Jag tycker att man ska vagga, smeka över ryggen, vyssja (stavas det så) sjunga, läsa saga eller vad det nu är som gör att barnet känner sig tryggt och gör att hon/han somnar. Ja, det kanske tar längre tid, men det får det lov att göra. Det finns ingen 10 åring som måste bli vaggad till sömns (eller, jag kanske har fel. jag känner i alla fall inte någon) så barnet kommer att somna av sig själv, när DEN är redo, inte när vi föräldrar är redo, och NEJ, man MÅSTE inte kunna någonting själv när man är 10 månader, definitivt inte somna själv. Var kommer det ifrån?!
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 14:20:05 följande:
    Då ska jag förklara vårt problem, så kanske du förstår bättre.Vi går upp alla tre och lägger oss samtidigt, Alexander får en flaska välling. Sedan borstar vi de två små tänderna. Efter det myser vi lite i vår säng, sjunger en sång eller läser en saga. Då vill han oftast bara busa och leka men vi försöker få honom att lugna ner sig. När det gått kanske en halvtimme tycker vi det är dags att sova och vi lägger honom i sin säng. Han blir vansinnig för han vill ju vara i vår säng och busa. Vi tar upp honom igen och han ligger där, busar och vill inte alls vara lugn. Efter en timme eller två somnar han, ALLTID i famnen. Det är inte hållbart när sambon ska upp kl 5 o jobba. Därför har vi börjat med att han inte får komma upp i vår säng igen, han ska somna i sin egen.
    Jag förstår er. Men vidhåller min åsikt. Hur lång tid tycker du att det ska ta att somna? När går ni och lägger er? Är er son 10 mån eller har jag blandat ihop det? Jag skulle ju prova att lägga honom innan ni lägger er, men vet ju inte när det är.
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 14:26:13 följande:
    Vid halv nio går vi och lägger oss. Nu tar det upp till tre timmar o få honom att sova, då får vi alltså lägga honom klockan sex för att vi ska komma i säng vid nio. Då vaknar han vid fyra på morgonen, och nej då har jag inte lust att gå upp :)
    Sover han 7 timmar på natten?
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 14:29:39 följande:
    Igår somnade han vid elva och sov till sju idag. Åtta timmar är det :) Tyvärr sover han inte mer, han sover ju så oroligt dessutom...
    Lillplutten! Ja, det händer ju saker hela tiden för de små. Sover han inget på dagen heller?
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 14:36:33 följande:
    Jo han sover på dagen och då är det inga problem alls, han sover 1.5 timme på förmiddagen o på eftermiddagen. Då sover han bra och vaknar inte. Däremot på natten vaknar han flera gånger och är orolig.
    Hur somnar han på dagen då?
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??