• ThereseNyman

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Min lilla dotter är 10 månader, o har aldrig somnat själv, förutom när man vaggat henne i vagnen, eller om hon är riktigt trött om man bara lagt henne ner i vagnen.

    På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen.

    Vi pratade om det fram o tillbaka, 5 mm var nog enda lösningen.

    Ikväll provade vi, o det är helt klart att det var jättejobbigt att höra sitt allt skrika o skrika... Men vad gör man??
    I alla fall, det tog 40 min sen sov hon så gott i sin säng.

    Nu undrar jag, hur länge måste man hålla på så här? Kommer det ta mindre tid imorgon?

    Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter.

    Negativ kritik av denna metod, hänvisar jag nån annanstans!

  • Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??
  • AAEV
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 13:55:50 följande:
    Jah! Wikipedia! Ja, de kan ju allt om barns utveckling så det måste man ju lite på ;)Ett barn så litet behöver ALL hjälp att ta hand om sina känslor. Jag kan behöva det fortfarande ibland, och jag är 28.
    Nej det var ju bara fakta om metoden, så har de som utvecklade metoden beskrivit den.
  • Winglur
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 13:53:49 följande:
    "Det är bara skrik vid insomnandet som man slutar att belöna. Metoden bygger på att det inte är skadligt att lära barnet att i vissa situationer ta hand om sina känslor själv" Så står det på wikipedia...
    Men hör du inte hur sjukt det låter?
  • Girlinthecity
    Winglur skrev 2009-07-30 13:54:00 följande:
    Jag vill ändra liten bebis till ALLA MÄNNISKOR.
    Ja, jag håller med. Som Wiila5 skrev, om jag var ensam i ett rum och grät, utan möjlighet att ta mig därifrån så skulle jag ju inte tänka "ja ja, men jag får ju så mycket närhet och kärlek resten av dagen så jag behöver väl inte det nu" det fungerar ju liksom inte så.

    Och sen det gammla resonemangen "ja, men det fungerar ju för oss" och "så gjorde vi och mina barn har inte fått några men"

    - Bara för att det fungerara är det inte bra. Och man med fungerar menar = slutar skrika vid sänggående, så tycker jag man ska tänka på VARFÖR det fungerar?

    - Jo, många barn har fått men!
  • Girlinthecity
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 13:56:57 följande:
    Nej det var ju bara fakta om metoden, så har de som utvecklade metoden beskrivit den.
    Ja, och hör du inte hur dumt och ologiskt det låter?
  • Winglur
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:00:08 följande:
    Ja, jag håller med. Som Wiila5 skrev, om jag var ensam i ett rum och grät, utan möjlighet att ta mig därifrån så skulle jag ju inte tänka "ja ja, men jag får ju så mycket närhet och kärlek resten av dagen så jag behöver väl inte det nu" det fungerar ju liksom inte så. Och sen det gammla resonemangen "ja, men det fungerar ju för oss" och "så gjorde vi och mina barn har inte fått några men" - Bara för att det fungerara är det inte bra. Och man med fungerar menar = slutar skrika vid sänggående, så tycker jag man ska tänka på VARFÖR det fungerar? - Jo, många barn har fått men!
    Precis!
  • Lilaa
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 12:14:05 följande:
    Oj oj, vilka diskussioner det blivit i denna tråd!!Jag står fast vid mitt beslut, 5 mm ska vi försöka med. Märker vi efter några kvällar att det inte funkar, då slutar vi naturligtvis!Jag tycker inte på något sätt att det är kul att höra mitt älskade barn skrika, men nån gång måste hon ju lära sig att somna själv?Dessutom måste jag vara hemma varje kväll, för annars så somnar inte vår älskade dotter, vilket börjar bli jobbigt även för pappan..Jag har även skrivit att vi har två barn till, 7 o 4 år, de måste ju också få sitt på kvällarna.Jag ger vårt minsta barn all min kärlek o uppmärksamhet, tillsammans med hennes syskon, så hörd o älskad, det känner hon sig nog. NEJ, jag anser INTE att detta är barnmisshandel, annars hade jag provat detta.JO, jag tycker det är jättemysigt när mitt barn somnar hos mig, men det är inte varje kväll jag har tid att sitta i soffan i en timme "bara för att" hon ska somna - missförstå mig rätt!
    Du skriver att hon nån gång måste lära sig sova. ''

    Det tror jag hon gör när hon är mogen för det. Att gråta i 40 min är en lång tid. Tänkt dig själ om du är rädd och ledsen och ensam då känns ju 5 min som en evighet. Jag tror personligen att det finns bättre sätt att söva sitt barn på än skrik metoder.

    Dessutom är ju en 10 månaders jätteliten och är beroende av trygghet, speciellt i den åldern då de genomgår flera utvecklingssprång, får tänder mm.

    Min son är 10 månader och jag ammar honom till sömns eller vaggar till sömns, jag tycker det är så mysigt eftersom att jag vet att denna tid kommer aldrig tilbaka igen.

    Har du provat att pappan tar babyn till ett annat rum och ger henne napp eller nappflaska?
  • ThereseNyman
    Lilaa skrev 2009-07-30 14:03:04 följande:
    Du skriver att hon nån gång måste lära sig sova. '' Det tror jag hon gör när hon är mogen för det. Att gråta i 40 min är en lång tid. Tänkt dig själ om du är rädd och ledsen och ensam då känns ju 5 min som en evighet. Jag tror personligen att det finns bättre sätt att söva sitt barn på än skrik metoder. Dessutom är ju en 10 månaders jätteliten och är beroende av trygghet, speciellt i den åldern då de genomgår flera utvecklingssprång, får tänder mm. Min son är 10 månader och jag ammar honom till sömns eller vaggar till sömns, jag tycker det är så mysigt eftersom att jag vet att denna tid kommer aldrig tilbaka igen. Har du provat att pappan tar babyn till ett annat rum och ger henne napp eller nappflaska?
    Ja, det känns som om vi provat allt annat än just detta.
  • Girlinthecity
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 14:01:34 följande:
    SNÄLLA; gå nån annanstans o kritisera denna metod!Nu kör vi på detta, o det är VÅRT beslut!
    Så vi ger upp och blir tysta och ni får vara ifred? Påminner ganska mycket om den metod vi verkligen försöker få er att undvika! ja, det är ert beslut, asbolut, men vi hoppas väl att forfaramde kunna få er att ändra er. Du skrev tidigare att du alltid varit ensvis och beslutsam, bra egenskaper, vid rätt tillfälle. "Att tänka annorlunda idag än igår, skiljer den vise från den envise".
  • ThereseNyman
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:05:41 följande:
    Så vi ger upp och blir tysta och ni får vara ifred? Påminner ganska mycket om den metod vi verkligen försöker få er att undvika! ja, det är ert beslut, asbolut, men vi hoppas väl att forfaramde kunna få er att ändra er. Du skrev tidigare att du alltid varit ensvis och beslutsam, bra egenskaper, vid rätt tillfälle. "Att tänka annorlunda idag än igår, skiljer den vise från den envise".
    Jo, visst, men jag anser inte att detta är barnmisshandel/fel metod. O återigen, detta är vårt beslut.
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??