• Äldre 29 Jul 21:20
    31914 visningar
    748 svar
    748
    31914

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Min lilla dotter är 10 månader, o har aldrig somnat själv, förutom när man vaggat henne i vagnen, eller om hon är riktigt trött om man bara lagt henne ner i vagnen.

    På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen.

    Vi pratade om det fram o tillbaka, 5 mm var nog enda lösningen.

    Ikväll provade vi, o det är helt klart att det var jättejobbigt att höra sitt allt skrika o skrika... Men vad gör man??
    I alla fall, det tog 40 min sen sov hon så gott i sin säng.

    Nu undrar jag, hur länge måste man hålla på så här? Kommer det ta mindre tid imorgon?

    Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter.

    Negativ kritik av denna metod, hänvisar jag nån annanstans!

  • Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??
  • Äldre 30 Jul 11:06
    #61
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 11:02:15 följande:
    Precis! Supersmidigt.
    Skämtar du eller försöker du provocera eller tycker du på allvar att det är smidigt att ett barn ropar på hjälp men till slut i sorg ger upp när ingen lyssnar?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Hoppsan BF 0909 ♥ beckahbitch.blogg.se
  • Äldre 30 Jul 11:11
    #62
    Beckah82 skrev 2009-07-30 11:06:39 följande:
    Skämtar du eller försöker du provocera eller tycker du på allvar att det är smidigt att ett barn ropar på hjälp men till slut i sorg ger upp när ingen lyssnar?
    Varken eller. Det JAG menar är att han knappast dör av att skrika, jag är ju i rummet hela tiden, och han ser mig. Vi lägger oss hela familjen samtidigt så han blir inte lämnad helt själv, utan får ligga i sin säng bredvid vår. Däremot låter jag det gå fem minuter mellan gångerna jag pratar med honom, ger honom nappen och stoppar om honom igen. Igår skrek han ju inte alls när det var dags att sova.

    Vill man somna med sitt barn i famnen är det ju toppen, men det fungerar inte i vår familj, särskilt inte som det kommer syskon snart. Hur ska jag kunna förklara för en ettåring att han måste vara försiktig? När han sover mellan oss sparkar han och slår med armarna, det gör ingenting för vi är vuxna och tål det, men när det ligger en 1-veckas spädbarn som ska ammas så kanske hon/han inte tål det lika bra.

    Vi fick tips av några vänner om den här metoden, de hade en likadan situation och provade. Det funkade, kanske tog någon vecka innan det gick snabbt och smidigt och utan gråt, och nu somnar deras barn av sig självt.
  • Me and my life
    Äldre 30 Jul 11:18
    #63
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 11:11:02 följande:
    Varken eller. Det JAG menar är att han knappast dör av att skrika, jag är ju i rummet hela tiden, och han ser mig. Vi lägger oss hela familjen samtidigt så han blir inte lämnad helt själv, utan får ligga i sin säng bredvid vår. Däremot låter jag det gå fem minuter mellan gångerna jag pratar med honom, ger honom nappen och stoppar om honom igen. Igår skrek han ju inte alls när det var dags att sova. Vill man somna med sitt barn i famnen är det ju toppen, men det fungerar inte i vår familj, särskilt inte som det kommer syskon snart. Hur ska jag kunna förklara för en ettåring att han måste vara försiktig? När han sover mellan oss sparkar han och slår med armarna, det gör ingenting för vi är vuxna och tål det, men när det ligger en 1-veckas spädbarn som ska ammas så kanske hon/han inte tål det lika bra. Vi fick tips av några vänner om den här metoden, de hade en likadan situation och provade. Det funkade, kanske tog någon vecka innan det gick snabbt och smidigt och utan gråt, och nu somnar deras barn av sig självt.
    kanske skulle fundera på eget rum till 1 åringen... och sen så har väll 1 åringen förmodligen en pappa som kan söva 1 åringen...
    då kan du amma din nyfödda bebis utan problem..
    och de finns alltid lösningar till allt.. men när man är 1 år så kan de va så att man stör varandras sömn.. så blev de för mig.. ja hade inte tänkt att min dotter skulle få eget sovrum när hon var 8 månader utan 1 år.. men de varje gång jag skulle lägga mig så vakna hon.. så efter en vecka fick jag nog och sa att nu får hon eget rum så båda får sova.. visst de blev jobbigare ända fram tills i måndags.. har varit som en ny människa.. hon sover hela nätter i stort sett och hon vaknar inte när jag ska sova.. så de är super skönt att man får sova...

    OBS! jag är ensam med min dotter...så jag har ingen att lämna över henne till bara så där.. så jag måste ju göra allt...men jag tycker bara de är mysigt... de är ju livet..
  • Äldre 30 Jul 11:19
    #64
    Me and my life skrev 2009-07-30 11:18:13 följande:
    kanske skulle fundera på eget rum till 1 åringen... och sen så har väll 1 åringen förmodligen en pappa som kan söva 1 åringen... då kan du amma din nyfödda bebis utan problem..och de finns alltid lösningar till allt.. men när man är 1 år så kan de va så att man stör varandras sömn.. så blev de för mig.. ja hade inte tänkt att min dotter skulle få eget sovrum när hon var 8 månader utan 1 år.. men de varje gång jag skulle lägga mig så vakna hon.. så efter en vecka fick jag nog och sa att nu får hon eget rum så båda får sova.. visst de blev jobbigare ända fram tills i måndags.. har varit som en ny människa.. hon sover hela nätter i stort sett och hon vaknar inte när jag ska sova.. så de är super skönt att man får sova...OBS! jag är ensam med min dotter...så jag har ingen att lämna över henne till bara så där.. så jag måste ju göra allt...men jag tycker bara de är mysigt... de är ju livet..
    Vi håller på med eget rum, tanken var att han skulle flytta in där nu men det har varit lite stökigt om nätterna så vi väntar ett tag till.

    Visst har han en pappa, som OFTAST söver honom, men det spelar ju ingen róll om han ändå ligger i vår säng? :)
  • Me and my life
    Äldre 30 Jul 11:22
    #65
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 11:19:32 följande:
    Vi håller på med eget rum, tanken var att han skulle flytta in där nu men det har varit lite stökigt om nätterna så vi väntar ett tag till. Visst har han en pappa, som OFTAST söver honom, men det spelar ju ingen róll om han ändå ligger i vår säng? :)
    jaha.. men de har inte hindrat mig ifrån att min dotter fick sitt rum... har inte fått bort alla kartonger sen ja flyttade in och de står kartonger i hennes rum också... men de får de göra tills ja vet vart jag ska göra av de...
  • Äldre 30 Jul 11:23
    #66
    Me and my life skrev 2009-07-30 11:22:22 följande:
    jaha.. men de har inte hindrat mig ifrån att min dotter fick sitt rum... har inte fått bort alla kartonger sen ja flyttade in och de står kartonger i hennes rum också... men de får de göra tills ja vet vart jag ska göra av de...
    Ah nej, inte stökigt så. Stökigt som i att han vaknat flera gånger om nätterna. Då har vi känt att vi vill vänta med eget rum tills han sover bra igen :)
  • Me and my life
    Äldre 30 Jul 11:27
    #67
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 11:23:30 följande:
    Ah nej, inte stökigt så. Stökigt som i att han vaknat flera gånger om nätterna. Då har vi känt att vi vill vänta med eget rum tills han sover bra igen :)
    de kan ju bli bättre genom att få eget rum.. jag pratar inte om ngt som ej funka... min dotter va inte rolig... ja sov inte mer än 1 timme om nätterna tillslut och bytte sedan rum och hon sover jätte bra... så tycker kanske att ni ska prova det ...
  • Äldre 30 Jul 11:32
    #68
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 10:59:06 följande:
    Eller så anser vi att situationen är ohållbar och vill göra något åt det. Det är ju knappast så att han kommer skrika sig till sömns varje kväll, det handlar om första veckan. Tror inte han kommer få några men av det :)
    Min dotter fick men av det, och flera andra barn jag känner till. Det verkar dumt att chansa med att använda en onödig metod när man inte vet om just ens eget barn kommer att ta skada av den ...
    You have your job to do - I have mine ...
  • Äldre 30 Jul 11:33
    #69

    Om man inte orkar natta sin ett åring hur ska man då orka med dem när de blir äldre och kräver bra mycket mer än det??
    De är små en väldigt kort tid, sen är de stora väldigt länge och då längtar man efter att få natta dem.

  • Äldre 30 Jul 11:35
    #70

    Jag tror inte det handlar om att man inte orkar natta sitt barn, det är sättet det ska nattas på.

Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??