• Mammiztill2

    Utomkvedes - vad händer sedan?

    om du blir gravid själv, varför göra IVF då?!

    kommer du välja att ta en spruta eller blir det i tablett form?!

  • Mammiztill2

    Hej Vill bara tipsa er som har Förlorat en eller båda äggledare, och har Sjuk & Olyksfalls försäkring att ringa och kolla upp med ert bolag.. för en förlorad äggledare i tex T-H kan man få ersättning ca 5% av sitt livförsäkrings belopp.

    Tyvärr hade ja ingen försäkring på mig själv och nu står ja utan någon äggledare kvar, och ingen gratis ivf att få heller..

    De pengar hade verkligen behövts..

  • Mammiztill2
    Rondellen skrev 2009-08-13 09:51:24 följande:
    Ligger inlagd nu efter att ha akut åkt in med brusten äggledare. Cytistatikan hade inte verkat med andra ord. Ont i hela kroppen o känner mig rätt stukad. Hoppas att den äggledare jag fått behålla funkar.
    Beklagar.

    själv blev ja först opererad och de snittade upp äggledaren o sög ut mitt X , först började hcg sjunka efter Op:n men sen höjdes den igen, sen blev det cellgifts behandling med tabletter. Jag friskförklarades, den 23 december!

    Nu när du har läkt, så ska du Kräva få göra en HSG röntgen av din äggledare, och inte gå med på en vanlig liten spolning..
    På HSG röntgen kan den läkaren kolla hur vida de är ngn passage, om chans finns till en graviditet. Om det är en blockering nära livmodern kan de försöka "spraänga" bort hindret. Tyvärr satt mitt ärr för långt ner så de fanns inget att göra..

    Men BEGÄR att få Smärtstillande, och inte gå med på alvedon, citadon, tramadol för är de illa i sista äggledaren så gör det helvetes ont.. Men att få veta hur allt ligger till i äggledaren är bättre än att gå runt att inget veta..
    Jag sa till min dr att jag vill veta hur de ser ut. Jag vill aldrig mer riskera ett nytt X, så jag fick min vilja igenom. och där var de bara dåliga, sorgsna besked.. Hade öven en narkos sköterska hos mig, som gav mig så mkt smärtstillande hon fick ge mig intravenöst. men smärtorna emellan åt gjorde så oehört ont.. men de var ju på den sista ÄL jag hade kvar som mitt x hade suttit i, och den som de hade skurit i.
  • Mammiztill2
    Rondellen skrev 2009-08-13 16:34:58 följande:
    Ok, men hade du X på båda sidor? Beklagar verkligen det som hänt dig! Till mig sa de att den andra äggledaren såg bra ut genom titthålskirurgin, men att de så klart aldrig kan säga hur den ser ut på insidan. Har hört att spolning gör mkt ont, sås om du beskriver, funderar på att skippa det. Funkar det så funkar det liksom. Annars får jag ju föröska IVF.Såg att du inte fick göra fler gratis IVF,v ad beror det på?Är du 81:a? Tänker att det kanske sker en lagändring inom itne alls för lång tid, du är ju itne så gammal så förhoppningsvis kanske du kan få fler IVF om några år?Annars, om du verkligen vill ha fler barn, spara o låna! Eller ställ dig i kö för adoption. Själv har jag bestämt mig för, oavsett vad som händer, om jag får egna barn eller inte, så ska jag oxå adoptera i framtiden.
    först fick ja 2 mf, sen blev det X och akut Op förlorade ena ÄL. sen gravid igen och X men de gick som ja skrev innan, in och öppnade med litet snitt på äl.
    men då hcg halten fortsatte stiga och cellgift beh inletts får man inte försöka bli gravid på 3-6 månader efteråt.
    Vid efterkontroll så pratade vi, & vi bestmde denna röntgen. För jag sa; att jag vill veta hur Äl ser ut inuti, och vilken chans jag verkligen har för att kunna bli gravid.

    Så för att få ett rakt och ärligt svar, så var det värt den smärtan.. Och att ja hade sån smärta berode ju också på att det var stopp i den..
    Jag orkade inte försöka månader kanske år igen med att bli gravid, och jag ville heller inte bli gravid igen och bara få X för då kunde de lika väl kvitta,

    Jag & min man har ett barn tillsammans och är inte berättigad att få göra ett Ivf gratis.. Resurserna går till andra förhållande mm + tacksamheten man ska känna att man har ett barn. *vilket vi självklart gör*

    Efter den röntgen där de konstaterade stop gjorde man en OP och tog bort sista äl som var skadad och stop i. för Om vi får pengar till Ivf & Om jag orkar göra ett ivf så vill jag inte betala 30.000 kr och få ett X
    hur länge har ni försökt bli gravida??
  • Mammiztill2
    cilla83 skrev 2009-08-14 07:48:33 följande:
    Ni som haft X hur ont hade ni? Molande mens värk eller mycket värre?
    första X.et kände ja inget för ens efter jag hade vart hos dr och gjort vul där de trode de var Ma eller Ofostrig grav, efter u-sökning kom smärtorna i vågor, emellan åt skrek ja och blev stel av de onda, och det strålade ner i benet, lite upp i ryggen, kändes ungefär då de var lugnare mellan attackerna som rejäl Ägglossnings värk, fast lite mer pulserande smärta. skulle vara i v 7 enligt gyn.

    andra gången kände jag av det direkt, och visste de var kört så jag ringde som en idiot till dem, men de förnekades att ja skulle kunna känna ngt så tidigt, men iom ja hade rätt och stod på mig, och krävde u-sökningar och b-prov så fick ja bekräftat X snabbt. och blv akut opererad den gången hann jag aldrig få så ont som första gången
  • Mammiztill2

    Stella 78 skrev 2009-08-21 17:20:23 följande:


    Efter alla turer jag gjort med mitt utomkved så TROR jag (säkert olika på olika ställen) när det görs uppföljningar:1. Vid metrotexate (cellgift); hcg test dag 4 och 7 och sen 1 gång i veckan tills det är nere på 0.2. Vid op men där äggledaren lämnas kvar: hcg-test 1 gång i veckan tills hcg är nere på 03. Vid op där äggledaren avlägsnas: INgen uppföljning, bara grav.test hemma efter någon vecka. Så gick det iallafall till för mig GJorde ju alla 3 stegen...
    för mig:
    Nr 2: Lämnades blod prov efter Op och dagen efter, sen följde man upp tätt (var av där mitt steg så de även blev cellgifts tabletter.

    3)Hcg prov togs på mig samt undersökning någon vecka efter op

    ska nu efter Å-besöket efter min sista Op beställa tid för IVF tror tiden är kommen att försöka våga gå vidare, mot sista anhalten..

    Önskar dig all lycka till i Ivf försöket
  • Mammiztill2
    vixon skrev 2009-08-22 14:11:07 följande:
    Mammis81: läste också din pres. Vill bara säga att jag känner så mycket med dig och vill ge dig en kram.
    Tack så mycket för orden
  • Mammiztill2

    TS: Ska du starta upp en Ny tråd?! denna stängs på söndag

    -Volvo, ja beklagar

Svar på tråden Utomkvedes - vad händer sedan?