• Stella 78

    Utomkvedes - vad händer sedan?

    Nej vad tråkigt!
    Ligger du på SÖS nu? Har för mig att du skrev till mig att det var där du varit på undersökning.

    Har du frågor så är det bara att ställa... jag har ju provat alla behandlingmetoder med mitt komplicerade X...

    Styrkekram till dig!

  • Stella 78

    De kommer ju fortsätta ta hcg på dig tills du är nere på under 5. Så de kommer ha full koll på om metrotexatet funkar på dig eller ej. Det hade kanske funkat andra gången för mig men fick ju så kraftiga blödningar i buken på 3:e dagen så det blev nästintill livshotande... Men som sagt var så hade jag ju alla konstiga ovanliga komplikationer som man kan ha...

    KOmmer faktiskt till SÖS imorgon för spolning... MEn det blir på mottagningen 2 trappor ner från där du befinner dig nu. GIssar att du ligger på avd. 72. (där låg jag i sal 1, 7 och 9 )

  • Stella 78

    Mizzvictory; Precis det där har jag själv gått och oroat mig för... det är ju omöjligt att få en tid någonstans!

    Men har du kollat med Octaviakliniken på Söder eller Mama Mia på Karlavägen?
    Fortsätt ringa runt! Kan tänka mig att det är extra svårt nu under sommaren... folk är ju lika gravida nu men mindre personla pga semester. Om inte annat får du väl kontakta SÖS gyn.avd. Ska dit idag för en spolning och kan då passa på att fråga hur man gör om man inte får en tid.

    Annars blir det ju bara att man belastar akuten när man får minsta känning sen...

    Om jag bara kommer ihåg att fråga så återkommer jag framåt kvällen när jag är hemma igen.

    Kram på er alla! Skönt att få skriva av sig med andra som gått igenom samma saker!

  • Stella 78
    Rondellen skrev 2009-08-03 15:37:47 följande:
    Nu är jag hemma igen! Fick sprutan imorse. Gyn-specialisten jag träffade var världens snällaste och jag kände mig oerhört mkt lugnare inför framtiden. Hoppas att spolningen gick bra också Stella! KRam!
    Vad skönt att du är hemma igen!
    Nä, det gick faktiskt inget vidare idag... sköterskan glömde ge mig smärtstillande och muskelavslappnande och sen höll läkaren på att ha punktera operationsärret efter den andra äggledaren och ändå fick jag inget svar på om jag har passage eller ej... han kunde inte slutföra undersökningen då det gjorde så helvetiskt ont och han inte vågade pressa in mer kontrastvätska med risk för att punktera vä sida. Fick en tid för laproskopi... den 3:e nu på kort tid..
  • Stella 78

    Har också hört att Octaviakliniken ska vara bra. Fick tid hos dem när jag fick mitt mf innan X konstaterades. Tyvärr avbokade de min akuttid pga att de var överbokade. Sös och octavia har dessutom samarbete.

    Lycka till på ditt besök! Läkarna ska iallafall vara fantastiska!

  • Stella 78
    Tintzo skrev 2009-08-10 10:18:30 följande:
    Hej!När ni har fått mens eftes x:et har ni haft vanliga mens smärttor eller värre? är orolig har så jävla ont i hö. sida ska åka in på koll snart :( Det är ju meningen att ja ska börja jobba i moron efter 2 mån. sjukledighet vill int ha ont längre vill bli frisk :(. vill till jobbet!! fick cellgiftssprutan 9.7.
    Jag hade mycket värre menssmärtor nu senast när jag fick mens. Min första mens som jag fick 2 veckor efter operationen var till att börja med nästan smärtfri, men efter 2 dagar kom smärtorna. Var som att mensen skjutsade igång ordentligt först då och blodet forsade. Men just det... jag har ju opererat också utöver cellgifterna. Så jag vet inte vad som beror på vad.

    Ägglossningen var också smärtsam. Trodde jag hade fått blindtarmen då jag inte kunde sova under natten. ska ha ÄL nu idag eller imorgon igen och hoppas innerligt att det inte blir så igen för då lär det inte bli något sex ¨

    Hoppas det släpper för dig! Har ditt hcg sjunkit helt nu?
  • Stella 78

    Jag kände inget fram till v.9 när jag opererades för första gången. 2 veckor senare fick jag fruktansvärda smärtor och kunde inte stå upprätt fick då cellgift. 2 dagar senare hade jag så kraftiga smärtor så jag förlorade medvetenadet korta stunder och kördes i ilfart till med ambulans till sjukhuset... DÅ hade jag massa blod i magen och ett stort koagel som satt fast på äggledaren.

    Så att det alltid gör jätteont är bara skitsnack Dessutom så var min äggledare också väldigt stor och utvidgad vid v. 9 och mitt hcg låg som om jag vore normalt gravid. När jag började ana att jag på något sätt fortfarande var gravid (fick ett mf 2 veckor tidigare och det visade sig vara tvillingar) så hade jag bara ytterst svag molvärk mitt på magen. Typ som dagen innan mens när man kan känna att det liksom är på gång. DÄrav att både jag och läkarna trodde att det satt ytterligare ett foster i livmodern som inte kom ut när jag fick mf med tvillingen.

  • Stella 78

    Efter alla turer jag gjort med mitt utomkved så TROR jag (säkert olika på olika ställen) när det görs uppföljningar:

    1. Vid metrotexate (cellgift); hcg test dag 4 och 7 och sen 1 gång i veckan tills det är nere på 0.

    2. Vid op men där äggledaren lämnas kvar: hcg-test 1 gång i veckan tills hcg är nere på 0

    3. Vid op där äggledaren avlägsnas: INgen uppföljning, bara grav.test hemma efter någon vecka.

    Så gick det iallafall till för mig GJorde ju alla 3 stegen...

  • Stella 78
    vixon skrev 2009-08-21 17:56:15 följande:
    Stella78: tack för info! Jag blev förvånad för läkaren sa att man tar ett hcg efter titthålsop för att se att hcg sjunkit eftersom det händer då och då att det finns rester kvar som fortsätter att växa i bukhålan. Känns ju jätteskoj då att få veta att det finns hcg kvar i kroppen men att det inte ska kollas upp. Men då är det väl bara att hålla tummarna att det är på väg att ge med sig. Vill bara att den här sabla mardrömmen ska vara slut.
    Förstår dig! Det där med att det kan finnas kvar celler som börjar växa hände mig... därav behandling med cellgift och sen opererades äggledaren bort (finns att läsa i min pres.).

    Har du lämnat 1 hcg? KOnstigt att de inte kollade ändå tills du är nere på 0. Eller så ansåg de att det sjunkit så mycket redan så i rätt takt så det inte finns någon risk för att det finns något kvar. Min vandring neråt började på nästan 18 000 i hcg... efter 1 vecka hade jag 7000. Det såg ok ut även om de hade önskat att det sjönk snabbare. Sen andra veckan hade det stigit till 9000 igen. Detta var alltså efter första op när de bara hade sugit ut X:et och lämnat kvar äggledaren.

    Hoppas du kommer ner på 0 snart och får börja försöka igen!
Svar på tråden Utomkvedes - vad händer sedan?