Inlägg från: Anonym (kan inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kan inte)

    Hur motivera sig till viktnedgång?

    Jag VILL ner o MÅSTE ner, men jag är som en unge vid syltburken. HJÄLP!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-06 08:23
    Trist att så fort man startar en tråd om att nåt är svårt, gapar många över att man är otacksam över tipsen. Har bara skrivit att det är VÄLDIGT SVÅRT.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-06 08:24
    Med anledning av förra uppdateringen, lägger jag inte energi på dömande inlägg. Blir inte hjälpt av dem.

  • Svar på tråden Hur motivera sig till viktnedgång?
  • Anonym (kan inte)
    barn09 skrev 2009-08-02 12:41:44 följande:
    Försök med att göra något annat när du känner suget. få tankarna på något annat.Jag dricker mycket vatten själv. det funkar..sen går jag en promenad varje dag
    Ett stort problem är att jag HATAR vatten. Med citron i är det ok nästan. Väger 86, men känner mig ändå för tung för att gå promenader o tycker det är trist. Inga bra förutsättningar alltså, men tack.
  • Anonym (kan inte)

    Nyfiken gul skrev 2009-08-02 13:08:24 följande:


    funkar kanske inte för alla men jag fick en grönjävlig ilska-attack när jag insåg att min mans ex-ödla gått ner 40 kg på ett år.. jag skiter i HUR hon gjorde det - hon klarade av det.. hon som är sveriges mest lataste människa, kan inget, gör inget, vill inget, orkar inget... jag blev förbannad.... har nu på 7 veckor gått ner från 97 kg till 89 kg.... och i och med den insikten har jag också insett att det finns inga ursäter what so ever...
    Vilket är största skälet till att du gått ner förutom skräcködlan? Följer du nån metod? Hm, mitt ex har gift om sig med en smalis, men så small vill jag inte bli. Bra exempel dock. Men vad ska göra när jag inte kan låta bli att ta fram gt ex sylt o äta, när jag inte har godis eller kakor hemma? Sätta en stopp-skylt på kylen?
  • Anonym (kan inte)
    Jennaz skrev 2009-08-02 13:15:19 följande:
    Riskakor och morötter räddade mig. De första 2-4 veckorna är värst. Det är ungefär så lång tid det tar att ständigt tänka på något att äta, sen blir "avgiftningen" av sockerberoendet mer hanterbar. Samtidigt bör man känna belöningen med att något kilo försvunnit när man ställer ig på vågen. För varje dag blir det lättare.Aktivera dig med städning eller vad som helst så timmarna går! Lycka till!
    Hm, jag som äter o dricker sött för att motivera mig till städning. 2-4 veckor låter som min död. Men tack.
  • Anonym (kan inte)
    Jennaz skrev 2009-08-02 13:15:19 följande:
    Riskakor och morötter räddade mig. De första 2-4 veckorna är värst. Det är ungefär så lång tid det tar att ständigt tänka på något att äta, sen blir "avgiftningen" av sockerberoendet mer hanterbar. Samtidigt bör man känna belöningen med att något kilo försvunnit när man ställer ig på vågen. För varje dag blir det lättare.Aktivera dig med städning eller vad som helst så timmarna går! Lycka till!
    Morötter körde jag mot gravid-sötsuget. Men nu är jag inte gravid. Funkade då, men känns som att gå på vatten o bröd.
  • Anonym (kan inte)

    Har jag ingen sylt, äpplemos osv kan jag ta sockerbitar o det måste man ju ha hemma om man får besök.

  • Anonym (kan inte)

    Nyfiken gul skrev 2009-08-02 13:24:33 följande:


    varför då?? Det är inte ditt ansvar att andra dricker kaffe med socker.... dålig ursäkt!
    Dricker folk kaffe med socker, vill jag de ska känna sig välkomna.
  • Anonym (kan inte)

    Nyfiken gul skrev 2009-08-02 13:26:17 följande:


    den krassa sanningen: Så länge du kommer med en massa ursäkter kommer du aldrig att gå ner i vikt - punkt.när man bestämt sig för att gå ner i vikt finns det inga genvägar - har man bestämt sig så har man. Thats it liksom...
    Åja, socker till gästerna kan man få ha. Det svåra är att jag tassar dit ändå. Även om man har bestämt sig, kan man bli knäpp av sötsuget.
  • Anonym (kan inte)
    PetraDeliu skrev 2009-08-02 13:32:57 följande:
    Anonym (kan inte) skrev 2009-08-02 13:27:53 följande:
    vet hur du menar; det är väldigt svårt att stå emotmen vet du att du inte klarar av att ha socker hemma utan att äta det så ska du inte ha det. kommer det gäster så måste de ha förståelse för det om du säger och de tar med sig lite själva. jag skulle absolut inte ha något emot det om någon bad mig om det
    Sockret ska jag nog kunna låta bli, om jag bestämmer mig.
  • Anonym (kan inte)
    Jennaz skrev 2009-08-02 13:33:45 följande:
    Det låter som du är väldigt sockerberoende. Du måste sluta HELT med kolhyderater ett tag om det ska gå! Ingenting hemma, ingen sylt, inget godis, ingen pasta eller bröd. Kanske ta kontakt med en läkare/dietist som kan hjälpa dig? Socker är jävulen självt.
    Ja, jag är sockerberoende, men utan socker orkar jag inte med hem o jobb. Ja, får nog söka dietist. Och så har jag aldrig behövt banta förrän jag fick barn. Var underviktig tills puberteten.
  • Anonym (kan inte)
    Immer skrev 2009-08-02 13:33:48 följande:
    Träning dämpar sötsug effektivt..Trappmaskin & styrketräning fungerar, efter några veckors seg inkörning har man ett nytt, bättre beroende..!
    Orkar inte träna o har aldrig gjort det o gör jag det 5 min känner jag ett dödligt sug efter cola. Hemskt, men sant.
  • Anonym (kan inte)
    PetraDeliu skrev 2009-08-02 15:11:48 följande:
    Anonym (kan inte) skrev 2009-08-02 14:49:05 följande:
    vet att det är SVÅRT, men försök bestämma dig
    Ja, sockret. Men hur ska jag orka städa, diska osv utan socker? Är som att köra bil utan bensin.
  • Anonym (kan inte)
    Ge det en chans! Drick cola -till att börja med. Kroppen reagerar annorlunda (cellerna begriper sej bättre på insulinet) när man börjar träna.
    Hur menar du?
  • Anonym (kan inte)
    Immer skrev 2009-08-02 17:15:16 följande:
    Säj att det är jobbigt i två veckor...själv har jag varit invalido i ett år (innan och efter en operation) och jag LEVER igen nu när jag kan träna igen. Jag fick dock många kilon att tampas med under det gångna året , fy för t...n
    Om man inte gillar att träna då?
  • Anonym (kan inte)

    Nyfiken gul skrev 2009-08-03 10:10:34 följande:


    En fråga: Hur ser ditt matintag ut på en hel dag??Om du är så sockerberoende som du skriver så undrar ju jag om du äter ordentligt på dagarna?Jag blev av med mitt sockersug när jag började äta ordentligt på dagarna. Frukost, lunch, middag och två mellanmål. Rejält med frukt och dricka mycket vatten. På så sätt höll jag mitt blodsocker på en jämn nivå och jag blev aldrig sockersugen.
    Har alltid haft svårt att äta frukost.Väntar tills jag blir vrålhungrig o då blir det rostade mackor i regel. Lunch äter jag rejält o middag med. Har mina barn varannan vecka o de äter frukost tidigare än mig; jag sitter bara med dem oftast, då jag inte är hungrig än. När jag inte har barnen o är med min kille o då han är ledig, äter vi ju frukost ihop o då är jag mer motiverad. Har pratat med honom om min vikt-situation idag o vi ska hjälpas åt. Har t ex lyckats minska från 2 till en sockerbit i kaffet o ska skippa colan i veckorna.
  • Anonym (kan inte)

    Nyfiken gul skrev 2009-08-03 10:04:46 följande:


    Hur många av oss som tränar tror du verkligen GILLAr att träna? Även många av våra duktiga elitidrottare hatar att träna men gör det ändå ... "Det är ingen konst att göra det man tycker om - konsten är att tycka om det man gör"Och all träning är inte 100% hemsk - det finns MASSSOR av olika träningsformer att prova på, allt handlar inte om löpband, tunga vikter och promenader...*Simning - perfekt för överviktiga då vattnet hjälper till att lyfta det tunga - rekommenderas verkligen för den med grov övervikt*Dans - steppdans, folkdans, magdans, 10-dans, showdans, funk, rock ´n roll, fridans - ja you name it.. vilken sorts dans du än är intresserad av så finns det möjlighet*Yoga*Friskis o svettis - finns allt från prova-på-grupper till elitnivå*Rörelsegympa - det finns alltid någon variant av gympa vart man än bor där man i princip bara sitter på en matta och rör kroppen till musik. Passar för alla åldrar, olika handikapp och olika förutsättningar.*Ridning - du behöver inte ens gilla hästar... *Bowling*Badminton*Boule/krocket - brukar vara PRO som anordnar - fråga om du får vara med det brukar aldrig vara någon som protesterar, alla brukar vara välkomna. *Bågskytte*Skidåkning - längdskidor eller utför*Rollerblades*Skridskor - konståkning i stillsam takt eller på med hockerören *Hopprep*Boxning*Judo, Taikwondo, Tai Chi, Chigong, Karate eller andra kampsporter - dessutom får du lära dig disciplin - kan vara bra att kunna i kampen om sockret...*Cykla*Kasta freesbe*Bumerang*Pingis*Tennis*Kasta kula*Orientering*Brännboll*Alla sorters bollsporter/bollspel*Gunga*Höjdhopp*Längdhopp*Häcklöpning*Säcklöpning*Pilkastning/DartJa.. du fattar nog vart jag vill komma..... och skulle du gå till en dietist eller en läkare eller någon som är specialiserad på ätstörnignar/sockerberoende så kommer alla säga samma sak: Börja röra på dig... så hur du än vänder dig har du arslet bak och det finns inga ursäkter helt enkelt...
    De flesta som tränar har sagt att de gillar det. Men jag blir så vansinnigt trött också.
  • Anonym (kan inte)
    Anonym skrev 2009-08-03 10:07:33 följande:
    Tänk på alla dom som verkligen ÄR överviktiga. Om en person som väger 140 kg orkar motionera så borde väl du klara av det?
    Hade jag orkat, hade jag gjort det. Jag har definitivt övervikt.
  • Anonym (kan inte)

    Nyfiken gul skrev 2009-08-03 15:15:31 följande:


    Att bli trött gäller för ALLA som tränar.. fråga vem som helst i din omgivning som sysslar med någon form av träning. Man SKA bli trött av träning, det är liksom hela vitsen... Även den som sysslar med sjukgymnastik av olika orsker badar i svett och är trött efteråt...
    Jag blir så trött att jag får panik. Men det kan ha med min tendens till panikångest att göra.
  • Anonym (kan inte)

    Nyfiken gul skrev 2009-08-03 19:50:58 följande:


    Så här ser jag på det hela. Du vill verkligen gå ner i vikt säger du, då måste du också finna dig i det innebär att göra saker du varken vill, kan eller har lust med. Men vad du tycker i sammanhanget har ingen betydelse.Du vet nog själv också innerst inne att alla ursäkter inte fungerar i längden och att du verkligen måste ta dig i kragen.Jag har dragits med ätstörningar i 12 år och mitt bästa tips är att skriva en matdagbok. Vad äter du varje dag och vilka klockslag. ALLT ska skrivas ner även om du så bara sköljer munnen med två klunkar mineralvatten och tuggar en mintpastill. på bara 2-3 dagar har du koll på vad du faktiskt äter och då kan man också utläsa en hel del olika mönster i det hela. Vad man äter och på vilka tider och man kan också få ett hum om VARFÖR man stoppar i sig en massa här och där. Jag tror att du måste börja i andra änden - du måste ta reda på varför du stoppar i dig socker i tid och otid - där har du nyckeln till din viktnedgång. Du kanske måste börja med din egen självkänsla och hur du mår inom dig. Mår du pyton inom dig och tycker du är värdelös kommer du aldrig klara av att gå ner i vikt...
    Vad då vad jag tycker i sammanhanget?
  • Anonym (kan inte)

    Underbara ungar skrev 2009-08-06 08:26:29 följande:


    Ät regelbundet och mycket fibrer o grönsaker. Rör på dig. 1 timmes rask promenad med barnvagn om dagen räcker gott o väl o den timmen kan delas upp i två omgångar. Ta vagnen i stället för bilen.. Vardagsmotion helt enkelt.Sen får du ju tänka på hur snygg du kommer bli när 10 kg försvunnit
    Tack! Det var ett uppmuntrande inlägg. Nån bil har jag inte dock, men det blir en del buss.
Svar på tråden Hur motivera sig till viktnedgång?