• MissJulie

    Domningar i höfter och lår

    Jag är i vecka 27+1 och den 12 juli domnade mitt vänstra lår för första gången. Det kom när jag gick, försvann när jag satt ner. Två dagar senare så var det permanent och så har det varit sen dess.

    Jag är inte HELT bortdomnad men jag har absolut inte samma känsel som tidigare. Det känns som att vissa nervtrådar är döda. Tar nån på benet så känns det som att de tar jättelångt bort. Om jag slår i nånting gör det istället ovanligt ont. Det kan plötsligt kännas som att låret är jättevarmt men om jag känner på det så är det kallt.

    Jag har varit hos 2 sjukgymnaster och en läkare på MVC flera gånger men ingen vet vad det är. De har kollat mig på alla möjliga sätt o vis, även vaginalt, men inget. De hoppas att det går över efter förlossningen men det vet ju ingen.

    Jag har även foglossning, "bränningar" (det känns som det bränner i hela magen o ryggen o det strålar ut mot benet - men på HÖGER sida istället) och jag har historik av falsk ischias, men varken sjukgymnasterna eller läkaren tycker att det verkar komma från ryggen, utan att det snarare är en yttre hudnerv. Men vad som har hänt med den vet de inte som sagt.

    Jag misstänker att jag har legat sönder hudnerver. Jag mådde så illa så jag inte kunde röra mig i sängen de första 18 veckorna av grav. Jag låg helt stilla på samma sida hela tiden (dvs mest tryck över vänster höft och lår), nätterna igenom, i 18 v.

    CINCY - Tack för länkarna, men den första funkade inte. Hittade via google: www.sjukvardsradgivningen.se/fraga_sjukvardsradgivningen/Article.aspx

    Jag har inte ont.. förutom när jag ligger på höfterna, men det är nog från foglossningen för det är samma på båda sidorna. Hur lång tid dröjde det innan du fick ont? På medscape-länken har de ritat upp nätet av nerver och det stämmer PRECIS överrens med området jag har domningskänslor på. Men konstigt att sg+läkaren säger att det inte kommer från ryggen då..

    "Lying in the fetal position for prolonged periods also has been implicated, as has prone positioning after lumbar spinal surgery." Jo, som jag misstänkte..

    Nu när jag har läst länkarna så säger jag bara - det är säkerligen detta jag har, hur kunde 3 utbildade personer missa detta???

  • MissJulie

    Cincy - läser nu att det även hos dig inte visade nånting av ryggprovokationer. Men på länken verkar ju nerven gå från ryggraden och ner i låret..? Well, samma gäller ju mig iaf.

    Tror du det kan påverka förlossningen nånting?

Svar på tråden Domningar i höfter och lår