• Mamma Tes

    Domningar i höfter och lår

    Tredje tråden som jag postar detta i, förlåt, men vill så gärna bara få veta att jag inte behöver oroa mig...

    Jag är jätterädd. Får dagligen domningar i en eller båda höfterna och ibland ner mot låren. Det här känns jätte obehagligt och jag undrar om någon annan har fått så? Jag är gravid i vecka 17+6 och tror inte att jag har känt av detta innan graviditeten. Hoppas att det är en grav.kompl. som kommer gå över sen. Det kommer både då jag ligger, står eller rör mig. Kan fostret trycka på någon nerv? Jag är ganska hypokondrisk av mig och tror lätt det värsta, är jätterädd för MS nu. Någon som vet?

  • Svar på tråden Domningar i höfter och lår
  • Mamma Tes
    Cincy skrev 2009-09-05 09:30:53 följande:
    Mamma Tes skrev 2009-09-04 11:38:49 följande: Det gick i två dagar. Igår orkade jag inte mer. Kommer vara sjukskriven from måndag. Skall prata med min läkare. Två hembesök som båda slutade med smärta. TENS som bara verkade förvärra smärtan istället för att dämpa den. Haltade mig igenom handlingen på Maxi efter jobb. Nä det funkar inte! Hoppas nu bara inte försäkringskassan strular. :(
    Jag håller tummarna för dig. Ta hand om dig!
  • SpecialK
    Mamma Tes skrev 2009-09-05 11:51:55 följande:
    Se till att få komma till en sjukgymnast som kan bedöma. Vet inte var du bor och hur det funkar där. Här i gbg kan man själv ringa och boka, ingen remiss krävs.
    Ja, ska be att få komma till en.. tack.. hoppas du blir bättre snart..
  • Mamma Tes
    SpecialK skrev 2009-09-05 16:55:15 följande:
    Mamma Tes skrev 2009-09-05 11:51:55 följande: Ja, ska be att få komma till en.. tack.. hoppas du blir bättre snart..
    Lycka till!
  • Cincy
    Mamma Tes skrev 2009-09-05 11:51:55 följande:
    Se till att få komma till en sjukgymnast som kan bedöma. Vet inte var du bor och hur det funkar där. Här i gbg kan man själv ringa och boka, ingen remiss krävs.
    Behövs aldrig remiss för att komma till en sjukgymnast.

    Till SpecialK, se om du kan träffa en sjukgymnast som är väl vidareutbildad inom rörelse/stödorganen. Är utbildad i OMT (ortopedisk manuell terapi), helst några steg tom.
    Meralgia brukar inte ge domningar nedanför knäet då den nerven inte passerar knäet. Men går du till en sjukgymnast så kommer de kolla ryggen och bäcken och kan då utesluta foglossningar och nervrotspåverkan.
  • Cincy
    Mamma Tes skrev 2009-09-05 11:53:33 följande:
    Jag håller tummarna för dig. Ta hand om dig!
    Ja försäkringskassan är en stor oro känner jag nu. Vad fan gör man om de nekar sjukskrivning?!
    Har hört nåt skräckexempel där de tvingat en gravid med foglossning eller vad det nu var och där de inte kunde omplacera henne på arbetsplatsen, att söka annat jobb!!! Nekades sjukpenning!

    För min del är det ju ca 3,5 mån tills jag kan ta ut havandeskap istället.
  • Mamma Tes
    Cincy skrev 2009-09-06 10:26:49 följande:
    Mamma Tes skrev 2009-09-05 11:53:33 följande: Ja försäkringskassan är en stor oro känner jag nu. Vad fan gör man om de nekar sjukskrivning?! Har hört nåt skräckexempel där de tvingat en gravid med foglossning eller vad det nu var och där de inte kunde omplacera henne på arbetsplatsen, att söka annat jobb!!! Nekades sjukpenning! För min del är det ju ca 3,5 mån tills jag kan ta ut havandeskap istället.
    Ta inte ut nåt i förskott. Bara hoppas att dom inte börjar strula. Jag tror själv att dom har förståelse för dom som jobbar inom vården.
  • Cincy
    Mamma Tes skrev 2009-09-06 14:09:07 följande:
    Ta inte ut nåt i förskott. Bara hoppas att dom inte börjar strula. Jag tror själv att dom har förståelse för dom som jobbar inom vården.
    :) Nä vi får hoppas på det.

    Ja det här är verkligen en känslornas berg och dalbana. Iom jag inte är den som klagar och visar utåt förrän det gör riktigt ont så tror jag inte ens sambon förstår. Vet inte var jag har honom i det här. Känns som alla misstror mig i tankarna. Shit sicken paranoia... :)
    Nä men att klara en del men inte annat gör att man tänker asmkt och mår dåligt med. Visst jag klarar att gå en sväng i shoppingcentret och titta på lite kläder. Visst jag känner av låret, men jag blir ändå glad över att få kika och shoppa lite. Man biter ihop. Men utåt sett för då tex sambon så ser det ju ut som att jag visst kan gå och stå och shoppa men inte jobba.
    Han hade ett ärende till. Jag tänkte jag kunde stanna kvar på centret, mamma hade köpt plagg som jag fick lämna tillbaka. Så nu har jag en 800 spänn att handla andra kläder för :). Tänkte strosa och så. Så slapp han vara med.
    Får då någon kommentar som jag inte vet hur jag skall tolka.. "Hade jag haft problem från rygg och ben så skulle..." sen stängde mina öron av och jag vände nog och gick rakt ut från affären och sa att vi skulle till bilen. Mumlade nåt om att jag kunde sätta mig en stund om det blev jobbigt. Jag blev så jävla ledsen. Han menade kanske all välmening att han var rädd om mig, men jag är superkänslig för minsta lilla som kan antyda till misstro. Hade bara velat höra från honom "jag tror dig och jag vet att du gör det du tror är bäst". Men inte lätt för honom att läsa mina tankar heller.... :(

    Sedan träffade vi en person - hans ärende - jag stod helt stilla (det värsta jag kan göra) i en kvart och får tillslut börja stå halvt lutad framåt för att värken suger tag i låret. :(

    FAN FAN FAN!!!! Är i en känslomässig berg och dalbana för det här, där jag pendlar mellan att gå till jobbet och bita ihop hos patienterna, lipa i bilen, men ändå jobba - bara för att slippa känslorna att inte bli trodd. Samtidigt som jag själv ibland tvivlar på mig själv iom att jag bara har ont vid vissa tillfällen.
    Hade chefen bara kunnat hittat något administrativt, om det så var att sortera papper som någon kunde betala mig för så hade jag fan gjort det!!! Men hon säger att nåt sånt kan de inte sätta mig på. Att de inte har nåt

    Fan jag är ju en asstark person i vanliga fall. Och känner att i mkt är jag det även nu. Finns de som hade gått med kryckor och ojat sig när värken kommer. Jag säger inget, lutar mig fram för att försöka få bort det och biter ihop - samtidigt som mitt inre säger " DET HÄR GÅR INTE".

    Ursäkta.. var tvungen att skriva av mig.
  • Felice

    Nämen gud vad lika vi tänker och känner. Min sambo är helt på min linje som tur är men på jobbet så känns det som att de inte tror mig riktigt. Jag känner mig bara fånig och lat. Som att de tror att jag utnyttjar graviditeten. De skulle bara veta....
    Eftersom man inte känner sig sjuk i övrigt. (tex. feber) så känner man sig bara så fruktansvärt lat. Annars är jag en riktig arbetsmyra som verkligen inte bangar för att jobba järnet. Detta resulterar ju i att man tar i för mycket vilket bara straffar sig själv. För man märker ju hur mycket snabbare man blir sämre när man är på jobbet än hemma.

  • SpecialK

    Hmm.. nu börjar jag bli orolig på riktigt, nu domnar armen bort ibland också, från axeln ner till fingrarna, samt vänster kind.. det är BARA på vänster sida.. måste ringa första jag gör i morgon bitti!

  • SpecialK

    Och nu börjar det lite i höger långfinger/underarm... då är det ingen halvsidesförlamning iaf...

Svar på tråden Domningar i höfter och lår