• Mamma Tes

    Domningar i höfter och lår

    Tredje tråden som jag postar detta i, förlåt, men vill så gärna bara få veta att jag inte behöver oroa mig...

    Jag är jätterädd. Får dagligen domningar i en eller båda höfterna och ibland ner mot låren. Det här känns jätte obehagligt och jag undrar om någon annan har fått så? Jag är gravid i vecka 17+6 och tror inte att jag har känt av detta innan graviditeten. Hoppas att det är en grav.kompl. som kommer gå över sen. Det kommer både då jag ligger, står eller rör mig. Kan fostret trycka på någon nerv? Jag är ganska hypokondrisk av mig och tror lätt det värsta, är jätterädd för MS nu. Någon som vet?

  • Svar på tråden Domningar i höfter och lår
  • Mamma Tes
    Cincy skrev 2009-09-06 16:55:15 följande:
    Mamma Tes skrev 2009-09-06 14:09:07 följande: :) Nä vi får hoppas på det. Ja det här är verkligen en känslornas berg och dalbana. Iom jag inte är den som klagar och visar utåt förrän det gör riktigt ont så tror jag inte ens sambon förstår. Vet inte var jag har honom i det här. Känns som alla misstror mig i tankarna. Shit sicken paranoia... :) Nä men att klara en del men inte annat gör att man tänker asmkt och mår dåligt med. Visst jag klarar att gå en sväng i shoppingcentret och titta på lite kläder. Visst jag känner av låret, men jag blir ändå glad över att få kika och shoppa lite. Man biter ihop. Men utåt sett för då tex sambon så ser det ju ut som att jag visst kan gå och stå och shoppa men inte jobba. Han hade ett ärende till. Jag tänkte jag kunde stanna kvar på centret, mamma hade köpt plagg som jag fick lämna tillbaka. Så nu har jag en 800 spänn att handla andra kläder för :). Tänkte strosa och så. Så slapp han vara med. Får då någon kommentar som jag inte vet hur jag skall tolka.. "Hade jag haft problem från rygg och ben så skulle..." sen stängde mina öron av och jag vände nog och gick rakt ut från affären och sa att vi skulle till bilen. Mumlade nåt om att jag kunde sätta mig en stund om det blev jobbigt. Jag blev så jävla ledsen. Han menade kanske all välmening att han var rädd om mig, men jag är superkänslig för minsta lilla som kan antyda till misstro. Hade bara velat höra från honom "jag tror dig och jag vet att du gör det du tror är bäst". Men inte lätt för honom att läsa mina tankar heller.... :( Sedan träffade vi en person - hans ärende - jag stod helt stilla (det värsta jag kan göra) i en kvart och får tillslut börja stå halvt lutad framåt för att värken suger tag i låret. :( FAN FAN FAN!!!! Är i en känslomässig berg och dalbana för det här, där jag pendlar mellan att gå till jobbet och bita ihop hos patienterna, lipa i bilen, men ändå jobba - bara för att slippa känslorna att inte bli trodd. Samtidigt som jag själv ibland tvivlar på mig själv iom att jag bara har ont vid vissa tillfällen. Hade chefen bara kunnat hittat något administrativt, om det så var att sortera papper som någon kunde betala mig för så hade jag fan gjort det!!! Men hon säger att nåt sånt kan de inte sätta mig på. Att de inte har nåt Fan jag är ju en asstark person i vanliga fall. Och känner att i mkt är jag det även nu. Finns de som hade gått med kryckor och ojat sig när värken kommer. Jag säger inget, lutar mig fram för att försöka få bort det och biter ihop - samtidigt som mitt inre säger " DET HÄR GÅR INTE". Ursäkta.. var tvungen att skriva av mig.
    Jag tänker precis samma. Jag vill inte gärna prata om mina krämpor på jobbet och rädd att någon bara ska tycka att jag utnyttjar situationen eller är lat. Å andra sidan borde dom ju fatta att det inte är så då jag i vanliga fall verkligen är den som hugger i. Men det är så svårt att förklara för andra hur det känns... Men skit samma. Låt folk tro vad f-n dom vill, du har ju ont och du känner ju själv vad du klarar och i din takt och så. Du kan ju inte stänga in dig hemma och dfeppa ihop. När man är på jobbet har man ju måsten, är man hemma, ledig, eller sjukskriven och är på ärenden eller vad som, då kan man ju styra själv om man behöver en paus och sitta eller så. Inte konstigt om man klarar av stan en stund eller lite affärer då.
  • Mamma Tes
    SpecialK skrev 2009-09-06 18:42:02 följande:
    Och nu börjar det lite i höger långfinger/underarm... då är det ingen halvsidesförlamning iaf...
    Oj vad läskigt det låter! Du måste kolla upp det där snarast. Säger det inte för att skrämmas utan bara så du slipper oroa dig och får en förklaring.
  • Cincy
    önskar07 skrev 2009-09-06 17:21:56 följande:
    Nämen gud vad lika vi tänker och känner. Min sambo är helt på min linje som tur är men på jobbet så känns det som att de inte tror mig riktigt. Jag känner mig bara fånig och lat. Som att de tror att jag utnyttjar graviditeten. De skulle bara veta.... Eftersom man inte känner sig sjuk i övrigt. (tex. feber) så känner man sig bara så fruktansvärt lat. Annars är jag en riktig arbetsmyra som verkligen inte bangar för att jobba järnet. Detta resulterar ju i att man tar i för mycket vilket bara straffar sig själv. För man märker ju hur mycket snabbare man blir sämre när man är på jobbet än hemma.
    Min sambo är väl oxå på min linje i det att bara jag kan känna hur jag känner. Men han känner att han inte vet vad han skall säga och då säger han inget. Och jag som är superkänslig nu (lär ju ha med grav o göra med) tar det mer som att han tycker jag är tramsig. Även om han inte tycker så. Behöver lixom bekräftelse att det jag gör är ok.
    HAHA har inte kännt mig så här sårbar någonsin. *jag är en mes i detta asgarv*
  • Cincy
    SpecialK skrev 2009-09-06 18:42:02 följande:
    Och nu börjar det lite i höger långfinger/underarm... då är det ingen halvsidesförlamning iaf...
    Berätta om hur det går!!!
    Vad otäckt!
  • Cincy

    Är hemma nu, men har skrivit ett mail till chefen om jag inte kan hjälpa mina kollegor i dokumentationen. Både arbetsterapeuterna och sjukgymnasterna är grymt underbemannade just nu, så jag kan kanske ändå göra lite administrativ nytta. Beställa hjälpmedel, skriva någon insats och så. Kan kanske slippa bli sjukskriven 80 % (20 % har jag ett projekt som jag kan fortsätta med). Nä men om jag kunde dokumentera och sånt för kollegorna 40-50 % plus projektet 20 % så kanske inte FK bitchar sig heller. Och det klarar jag! Men om kravet är att jag måste kunna gå på hembesök då är det kört.

  • Mamma Tes
    Cincy skrev 2009-09-07 09:21:02 följande:
    Är hemma nu, men har skrivit ett mail till chefen om jag inte kan hjälpa mina kollegor i dokumentationen. Både arbetsterapeuterna och sjukgymnasterna är grymt underbemannade just nu, så jag kan kanske ändå göra lite administrativ nytta. Beställa hjälpmedel, skriva någon insats och så. Kan kanske slippa bli sjukskriven 80 % (20 % har jag ett projekt som jag kan fortsätta med). Nä men om jag kunde dokumentera och sånt för kollegorna 40-50 % plus projektet 20 % så kanske inte FK bitchar sig heller. Och det klarar jag! Men om kravet är att jag måste kunna gå på hembesök då är det kört.
    Hoppas chefen säger ja!
  • Cincy
    Mamma Tes skrev 2009-09-07 10:06:25 följande:
    Hoppas chefen säger ja!
    Nupps, hon trodde inte hon kunde hitta nåt administrativt åt mig.
    Undra hur det funkar, skall höra med den som är facklig hos oss. Om FK nekar SP pga att jag kan jobba administrativt, kan min arbetsgivare då tvingas omplacera mig? Och om de inte kan, vem skall betala för mig då?!
  • Mamma Tes
    Cincy skrev 2009-09-08 19:16:20 följande:
    Mamma Tes skrev 2009-09-07 10:06:25 följande: Nupps, hon trodde inte hon kunde hitta nåt administrativt åt mig. Undra hur det funkar, skall höra med den som är facklig hos oss. Om FK nekar SP pga att jag kan jobba administrativt, kan min arbetsgivare då tvingas omplacera mig? Och om de inte kan, vem skall betala för mig då?!
    Chefen får nog förklara på något intyg att dom inte kan omplacera dig bara. Är ju samma nu då jag söker havandeskapspenning. Jag kanske skulle klara ett mer stillasittande jobb men någon omplacering är inte möjlig. Och dom två tjejer som har fått bebis innan mig har inte haft några problem ed att få HP beviljat. Så dom ser nog till vad som är rimligt på arbetsplatsen. Bara hoppas att inte något rötägg tar emot ansökan
  • Mamma Tes

    Var förresten hos sjukgymnasten idag igen. Jag hade med mig namnet på denna nerv som du berättade att det hette och frågade henne om det är detta jag har. Hon var osäker så hon kollade och googlade lite och sedan sa hon "Bingo"! Det är tydligen den nerven för mig med men även någon annan känselnerv, som hon inte sa namnet på, eftersom jag nu nästan konstant har ett område precis mitt fram på låret som är bortdomnat. Och på den andra sidan domnar höften bort då jag ligger på sidan och det bränner och svider.

  • SpecialK

    Hej igen,

    har nu talat med min barnmorska som tyckte jag skulle åka in akut, så jag spenderade eftermiddagen på SÖS... men... de kunde inte säga vad det var, doktorn sade att de flesta av dessa problem med domningar är psykiska!? Sen undrade han om jag oroade mig mycket.. men det gör jag ju inte.. snarare är allt perfekt just nu.

    Någon nervsjukdom är det troligtvis inte, då mina domningar verkar ha börjat på "fel" ställen, så det är ju skönt iaf. Han sade bara att om det fortsätter, skiftar ställen eller om jag får andra symptom så ska jag gå till vårdcentralen och få remiss till neurolog.

Svar på tråden Domningar i höfter och lår