• Stark Längtan83

    vad har ni för Mål i livet...

    skulle tycka det var roligt och höra vad andra har för mål i livet..Det känns som om jag inte har några starka mål..det verkar lite tragiskt..Skaffa familj?

  • Svar på tråden vad har ni för Mål i livet...
  • Lithe

    De funderingarna har jag också haft en tag nu. Det finns ju en del människor som har starka mål och vet precis hur de vill att deras liv ska se ut.
    Jag har inga direkta lånsiktiga mål. Min första milstolpe just nu är att försöka få ett syskon till min son.
    Annars vet jag inte vad jag vill. Jag vet bara att jag vill vara lycklig. ;)

  • FruNaftra

    Jag sätter alltid upp delmål. Ibland behöver man olika saker för att bli lycklig(are). Just nu är mitt mål att få ett biologiskt och friskt barn. Det har varit en svår kamp. Men snart är jag förhoppningsvis där

  • Gravid2008

    Jag är väldigt m¨ålmedveten, men har inga livsmål mer än att vara lycklig. Min familj skall vara frisk och vi skall vara glad och lyckliga. Jag älskar mitt jobb så jag måste ha ett jobb som jag trivs på, men vad jag kommer göra om 10 år har jag ingen aning om, försöker fokusera på nuläget.


  • EJai

    Att finna min sanning. sen att föra mina gener vidare genom att få två barn iallafall. Även slippa sjukdomar

  • lövet2

    Äh, jag har nog aldrig haft något speciellt mål, och det har gått bra ändå!


    Have to do this by myself!
  • Mandarina

    Mitt närmsta mål jag har nu är att hitta mig själv igen och bli den jag är ämnad för att vara, alltså skaffa självkännedom ( genom terapin jag går i )
    Sedan vill jag uppfylla de behov jag behöver för att må bra som jag tror är goda och sunda relationer, skaffa familj med min underbara sambo, hitta ett jobb jag trivs med och vårda nuet och njuta och fortsätta göra det JAG mår bra av - alltså lyssna till mitt hjärta och följa det.

  • Jag bryr mig inte vad ni tycker

    Att få 13 rätt på tipset nån dag.

  • Menhir

    Att vara lycklig är ju inte ett vidare specifikt mål. Vad krävs för att vara lycklig?

    Jag har nog varit ganska strukturerad och lagt upp planer på på längre och kortare sikt.

    Närmaste målet är specialistexamen om knappt 3 år och sedan ska jag börja doktorandstudier på halvtid (redan godkänt av arbetsgivaren).

    Ett tydligt mål är att bli skuldfri, tyvärr är det viktigare för mig än för maken men vi får kompromissa och betala av som det passar oss båda.

    Sedan börjar vi så smått förbereda oss på att barnen flyttar hemifrån och vad vi ska göra då så vi inte tröttnar på varandra när vi bara är 2.

    För mig, som är uppvuxen under rätt knappa ekonomiska förhållanden, har det varit viktigt att vara ekonomiskt oberoende och tjäna pengar, för andra är det inte lika viktigt. Jag har väl också haft en viss revanchlust efter mobbningen som ung...

  • B Rus
    Menhir skrev 2009-09-18 11:19:39 följande:
    Att vara lycklig är ju inte ett vidare specifikt mål. Vad krävs för att vara lycklig? Jag har nog varit ganska strukturerad och lagt upp planer på på längre och kortare sikt. Närmaste målet är specialistexamen om knappt 3 år och sedan ska jag börja doktorandstudier på halvtid (redan godkänt av arbetsgivaren). Ett tydligt mål är att bli skuldfri, tyvärr är det viktigare för mig än för maken men vi får kompromissa och betala av som det passar oss båda. Sedan börjar vi så smått förbereda oss på att barnen flyttar hemifrån och vad vi ska göra då så vi inte tröttnar på varandra när vi bara är 2. För mig, som är uppvuxen under rätt knappa ekonomiska förhållanden, har det varit viktigt att vara ekonomiskt oberoende och tjäna pengar, för andra är det inte lika viktigt. Jag har väl också haft en viss revanchlust efter mobbningen som ung...
    För mej är det ett specifikt mål att vara lycklig. Varför skulle det inte vara det? Allt man gör och önskar, vem man än är, var man än befinner sig på jorden och i livet, allt gör man av en enda anledning, nämligen att vara lycklig. Vägen dit kan se ut hur som helst så länge man inte tänker "jag lider nu för att bli lycklig i morgon". Då kommer man aldrig fram. Jag försöker göra mej glad hela tiden.
Svar på tråden vad har ni för Mål i livet...