Inlägg från: Mamma Tes |Visa alla inlägg
  • Mamma Tes

    Ont under revbenen på höger sida!

    Redan förra sommaren fick jag det där under revbenet bara en liten bit till höger från där bröstbenen möts. När jag drar in magen, reser mig, eller t.ex. nyser så känner jag att något tar i. Liksom hakar i som om det är nåt ivägen känns som en knöl. Men jag känenr ingen knöl då jag trycker där. Är lite ömta "bara". En läkare trodde att det kunde vara ett bråck. Jag var nu i sommar, ett år senare, på UL av buk. Där kollade dom lever, galla och gallgångar och såg inget alls. Så jag är fortfarande lika ovetandes. Han som gjorde ultraljudet sa iaf. att han inte trodde det var något farligt och att man kunde gå vidare med en magnetröntgen (tror jag han sa). Men det får vänta för nu är jag gravid.

    Så jag nojjar vidare. Känner det varje gång jag drar in magen


  • Mamma Tes
    Babybalo skrev 2009-10-12 22:00:33 följande:
    JAAAAA! Nu ikväll (!) ringde läkaren och meddelade att datortomografin som jag gjorde i fredags var helt normal! Man kollade nedre delen av lungorna, levern, njurarna,gallblåsan, mjälten, bukspottkörteln, ja rubbet, och det fanns inget patologiskt eller avvikande öht! Är verkligen såå lättad! Samtidigt så undrar man ju vad det är som orsakar alla symptom... Nu ska jag njuta av att inget allvarligt syntes och sedan ska jag ta kontakt med husläkaren i slutet av veckan för att se hur vi ska gå vidare. Jag tror att han kanske vill skicka mig på en gastroskopi. Kram på er!
    Åh vad härligt!!!!! Skönt för dig! Jag skulle också vilja göra en datortomografi men jag får nog vänta tills efter förlossningen antar jag.
  • Mamma Tes
    April Mamma skrev 2009-11-01 14:56:58 följande:
    Hej tjejer...Hur mår ni? Fortf samma symtom?Jag var på ul för ett tag sedan men han såg inget konstigt...tyckte dock att han var rätt snabb, tror att hela undersökningen tog 4-5 min. Det stod på min kallelse att även njurar skulle kollas...men jag tror inte att han kollade dem...om man nu inte kan se dem via magen..?! Trodde att man kollade dem när man låg på sidan eller magen...Har inte hört av läkaren..trodde att dom skulle ringa upp en ang blodproverna o ul..men inte. Får väl ringa själv o boka en ny tid..för jag tänker inte gilla läget att må så här.
    Jag har fortfarande domningar under revbenet så fort jag äter eller dricker något och ibland gör det onst också. Jag har gjort UL och då kollade läkaren gallan, gallgångar, lever och njure.
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!