• April Mamma
    Äldre 10 Sep 11:41
    334974 visningar
    193 svar
    193
    334974

    Ont under revbenen på höger sida!

    En till med ont på samma ställe...

    Mitt började för ca 1år sedan, fick jätteont i höger sida, magen och ryggen/midjan...liksom en strålande smärta. Har även som klåda över det området (mest vid midjan) så jag sökte läkare som undersökte o hade noll aning om vad det kunde vara...nått muskelärt trodde hon..men det känns mer som om att det kommer från nått organ.
    Jag fick göra en lungröntgen samt ultraljud på organ (Vet dock inte vilka, men han såg fett i levern så jag antar att han undersökte den i alla fall =))
    Fick Voltaren utskrivet, det kan ha hjälpt men jag vet inte..det kom ju tillbaka snabbt igen.
    I början gjorde det mest ont när jag satt eller låg på sidan..

    Blev sedan ef några veckor gravid och kände även då av smärtan dagligen...och gör det nu med.
    Har även fått som domningar på höger sida av ryggen(lite i magområdet också) samt en konstig ilande smärta på en del av ryggraden.
    (Blev stucken 10 ggr i ryggen under förlossningen(eda) samt fick göra en bloodpatch så jag vet inte om den smärtan kommer från det...Men det är lustigt art domningarna kommer just på höger sida där det andra "onda" känns.

    Har funderat på om det kan vara gallan eller njursten osv, men jag har ju inte dom där attackerna utan mer molande/tryckande/svidande ont.

    Har haft magkatarr i unga år, så det är inte någon sådan smärta..det sitter ju på ett annat ställe.

    Det "lustiga" är ju att min pappa har typ samma symtom...han har haft det i ca 10 år...

    Vad sjutton kan det vara..?! Tankarna rusar ju i väg att man skall ha cancer i bukspottskörteln eller nått liknade...Men förhoppningsvis så är det inte det =)

    Blev ett långt o virrigt inlägg...hoppas att nån orkade läsa =)

  • April Mamma
    Äldre 10 Sep 13:04
    #26
    Babybalo skrev 2009-09-10 12:57:30 följande:
    April Mamma skrev 2009-09-10 11:41:37 följande: Hej! Tråkigt att du också har ont... Ja, mina tankar skenar iväg också! Jag har ont hela tiden och det känns som att någonting sitter ivägen eller hur jag nu skall förklara... Som att det finns något under revbensbågen som inte skall finnas där! Jag har tagit en massa blodprover samt gjort ultraljud. Läkaren har också känt och klämt på magen och tror att det kanske kan vara tarmarna som spökar. Det tror inte jag-det känns inte så! På tisdag skall jag till urologen för att kolla om smärtan beror på njuren. På mitt ultraljud upptäcktes nämligen att jag har en rörlig njure på höger sida. Men det borde inte ge några symtom säger de... Vet varken ut eller in, men det är så jobbigt att inte veta vad smärtan beror på... Är dessutom värsta sortens hypokondriker, så det här är hur jobbigt som helst!
    Jobbigt..
    Vad gör man åt en rörlig njure?

    Min läkare trodde inte att det kom från tarmarna.

    Hur känns ditt "onda", som ständig värk eller som mer molnade/tryckande smärtan ?
    Jag har ju också ont runt/under revbensbågen..trycker jag där med fingrarna så känns det som om att jag trycker på något, inte en hård knöl men typ som hårt brosk kanske...svårt att förklara =)

    Jag tror att har man ont/känner smärta/obehag dagligen så blir man nog till slut lite hypokondrisk ...jag nar googlat en massa...säkert dumt men men..
  • April Mamma
    Äldre 24 Sep 18:50
    #37
    Mamma Tes skrev 2009-09-24 18:37:21 följande:
    Det brukar liksom domna bort och sticka i det området också. Oftast då jag har ätit. :-/
    Hej..

    jag skrev tidigare i tråden =)

    Jag får också domningar, på magen o i ryggen (ut mot ryggraden..) inte varje dag, men till o från. Samt att jag får som klåda över det området...myko =)
    Jag kan även ha ont runt naveln..

    Jag "hoppas " att det är gallan som spökar, inte så skoj kanske, men man vill ju veta vad "man lider av"
    Har bokat en läkartid på tisdag, jag gjorde ju ett ul av bukorganen i nov 08, undrar om jag skall be om att gå göra ett nytt..eller om man skall be om en röntgen. Röntgade lungorna o toraxsklettet (vad det nu är...) också i nov utan anmärkning.
    Man har ju hört om de som har problem med gallan trots att det inte syns på ul eller att man inte få några direkta anfall..mitt är ju ett molande, obehagskänsla i magen typ hela tiden. Vissa dagar är bättre än andra....
  • April Mamma
    Äldre 24 Sep 19:47
    #44
    Gardinstång skrev 2009-09-24 19:40:36 följande:
    Får jag bara fråga: hugger det när ni andas in? Som att nått tar emot?
    Nej, inga hugg...
  • April Mamma
    Äldre 8 Oct 13:46
    #59
    Babybalo skrev 2009-10-08 12:16:10 följande:
    Oj, intressant! Jag har nu klämt och känt under högerfoten och om jag nu gör rätt så är jag också väldigt öm på de områden du beskriver.Hmm, svag lever... Är det något som visar sig på leverprover? Jag har ju lämnat massa olika blodprover inkl. leverprover och de var helt normala. Det känns ju onekligen som att de här besvären är kopplade till levern och gallan eftersom det är precis i det området. I morgon så här dags är min datortomografi avklarad. Ska bli så skönt att få det gjort!
    Hoppas att det går bra i morgon.

    Jag ska iväg på ul den 20/10. Bukorgan +njurar. Var till läkaren förra tisdagen o tog då blodprover..har inte hört nått så jag antar att dessa var ok..
  • April Mamma
    Äldre 8 Oct 15:33
    #61
    Babybalo skrev 2009-10-08 15:10:48 följande:
    April Mamma skrev 2009-10-08 13:46:00 följande: Tack! Vad bra att du skall göra ett nytt ul (för visst hade väl du gjort ett tidigare också?)! Jag tror säkert att dina prover var helt normala, annars borde de ju hört av sig vid det här laget.
    Ja, gjorde ett i nov förra året...Sa inget till läkaren om att jag har gjort ett tidigare,har flyttat o har därför ny läkare.
    Man hoppas ju att dom inte hittar nått men samtidigt så vill man ju veta varför man har ont/känner obehag.
    Undrar vad steget efter ul är då..?
  • April Mamma
    Äldre 8 Oct 15:55
    #63
    Babybalo skrev 2009-10-08 15:38:10 följande:
    April Mamma skrev 2009-10-08 15:33:59 följande: Helt rätt! Jag tror att ul är en ganska så bra undersökningsmetod när det gäller bukorganen, man kan nog se det mesta. Jag har ju också gjort ett snabbt ul där man kollade njurar, levern och gallan som då såg helt normala ut. I mitt fall så är datortomografin steget efter ul. Jag vet inte om man egentligen kan se så mycket mer med det!??
    Hur går en datortomografi till?
  • April Mamma
    Äldre 1 Nov 14:56
    #77

    Hej tjejer...

    Hur mår ni? Fortf samma symtom?

    Jag var på ul för ett tag sedan men han såg inget konstigt...tyckte dock att han var rätt snabb, tror att hela undersökningen tog 4-5 min. Det stod på min kallelse att även njurar skulle kollas...men jag tror inte att han kollade dem...om man nu inte kan se dem via magen..?! Trodde att man kollade dem när man låg på sidan eller magen...

    Har inte hört av läkaren..trodde att dom skulle ringa upp en ang blodproverna o ul..men inte. Får väl ringa själv o boka en ny tid..för jag tänker inte gilla läget att må så här.

  • April Mamma
    Äldre 8 Nov 16:16
    #90

    Skönt att tråden lever vidare...

    Var till doktorn i fredags. Han vet inte alls vad mina symtom beror på så han skall skicka mitt ärende vidare till någon annan..kommer antagligen att få "kolla" tarmarna....känner mig lite "nervös" inför det. Är det lika obehagligt som det låter?

    Ni som har domningar i kroppen, har ni även problem med tex nacke, rygg osv?
    Jag domnar bort nu nästan dagligen i magen (höger sida) samt höger sida av ryggen, även i en del av ryggraden. Känner av det mest när jag har legat o sovit...man undrar ju vad det kommer i från??
    Har haft lite problem med höger axel sen tidigare samt att jag har s-formad skolios (visst rätt vanligt..) vilket gör att min rygg är rätt svag så mina funderingar är ju att domningarna har med det att göra..Man letar ju svar hela tiden =) Men det lustiga är ju att det domnar precis där som jag har haft ont i över ett år, domningarna kom ju för ca 3 mån sedan.

  • April Mamma
    Äldre 10 Nov 15:27
    #98
    Puchiko skrev 2009-11-10 14:51:04 följande:
    Sådär då vet man vad man lider av, har något som kallas fettlever "leversteatos". De tror det beror på min övervikt så nu jävlar ska min livsstil förändras!! Vill inte få fler men av det.. Så jag har gått en runda med sambon. Tack för att ni finns tjejer!! Kram
    Ok, skönt med ett svar..

    Så fettlever kunde alltså framkalla dessa besvär..
    När jag gjorde ett ul förra året så såg läkaren fett i levern men sa inget om att det var det som kunde orsaka det onda..lät mest läskigt.
    Är det viktnedgång som är "botemedlet"?

    Jag gjorde ju ett nytt ul för några veckor sedan men den läkaren sa inget om det...
  • April Mamma
    Äldre 19 Nov 11:47
    sveaf skrev 2009-11-19 09:44:32 följande:
    Hej igen alla! Besvären kvarstår här också - vill bara kolla en grej med er andra... Kan det för er ha att göra med några hormonella förändringar? Mitt onda kom i samma veva som jag blev gravid och har varit sig likt i ungefär ett år nu. Förra veckan vaknade jag och kände att det onda var borta - senare på kvällen kom min mens tillbaka? Smärtan höll sig borta ungefär så länge som min mens varade och nu är den tillbaka igen. Visst är det knepigt?? Jag var hos gynekolog igår och hon sa att hormoner kan ställa till det ganska mycket i kroppen och tyckte att jag skulle börja med p-piller igen för att balansera upp hormonerna. Hon sa också att man kan få smärtor i det området av infektioner i livmoder och även av cystor på äggstockarna - det hade dock inte jag, men det kanske kan vara en grej att kolla upp för er andra. Ytterligare en fråga - hjälper smärtstillande för er? typ alvedon eller ipren. Det gör det inte för mig och enligt min läkare tyder det på att nervtrådar är i kläm vilket även domningar och stickningar gör. Har varit en andra gång hos osteopaten också och även jag hade ett ben som var längre än det andra... Kram
    Hur snabbt in i graviditeten kände du besvär?
  • April Mamma
    Äldre 19 Nov 11:55
    Puchiko skrev 2009-11-19 11:51:42 följande:
    diklofenak tar jag som smärtstillande..
    Hjälper det dig? Jag har ätit det i två omgångar men inte känt någon direkt skillnad...

    Ska till en mag o tarm specialist på onsdag, få se vad han säger du...
  • April Mamma
    Äldre 20 Nov 10:09
    sveaf skrev 2009-11-20 09:40:50 följande:
    Mitt onda började ganska så direkt när jag blev gravid. Jag sökte för det första gången när jag var i 8:e veckan. Diklofenak hjälper inte för mig.... Namnau.... Angående muskelfästen, gjorde det ont när din PT tryckte ut dessa. Jag var hos en sjukgymnast som har känt igenom mina muskler men han kunde inte känna några fel och jag var inte heller öm när han tryckte vid muskelfästena. Jag har också problem med min vänstra skuldra/axel undrar om detta kan ha något samband......
    Mitt började ju också ganska tidigt in i grav, jag var nog i v 5 tror jag..

    Vad känns "ditt onda"?

    Jag har den senaste tiden haft mest ont nu på höger revben, ut i magen på höger sida..känner mig "svullen" och lite bullig över området som jag har ont på...typ som en inflammation men ändå inte...så himla svårt att förklara hur det känns...Kan även känna obehag när jag sitter ner, som om att det är någon som kommer i kläm där inne. Domnar även på/i magen och ibland på höger sida av ryggen också..
    Jäkligt irriterande är det att hela tiden känna av det..önskar att man kunde må toppen o få njuta av sina barn...
  • April Mamma
    Äldre 22 Nov 17:22
    selmv skrev 2009-11-22 17:09:18 följande:
    Hej Jag känner det precis som du babybalo. Jag har ont under höger revben, känns som att ngt är ivägen, Det gör ont i ryggen och ibland strålar det neråt på magens högra sida och ut på höften. Känner också mig svullen precis som om jag gått upp i vikt, det är liksom lite svårt ibland att hålla in magen. Lutar jag mig framåt känns det som att ngt är ivägen. Kan även få känningar i bröstet ibland och upp i halsen, som en kramp el klump i halsen. Detta har jag haft i ett år nu!!!! Jag har gjort ultraljud på buken- allt normalt, datomografi buk- allt normalt tagit massor av prover - inget konstigt visades, gjort gastroskopi där hittades ett bråck på övre magmunnen. Men min läkare tror inte att det är bråcket som ger mig dessa symtomen men jag själv börjar undra, de hittar ju inget annat. Jag trodde också till sist att det var ngt med musklerna så jag gick till kiropraktor och massör men det har inte iheller hjälpt. Nu vet jag inte vad jag ska göra, är så trött på att ha ont varje dag!!!!!! Min smärta är mer eller mindre konstant molande. Jag hoppades att ngn här hade fått ett svar från sin läkare vad det var så att min gåta kunde lösas. Mitt började för ett år sedan då var min yngsta 9 år, så i mitt fall har det inte med graviditet eller hormoner att göra.
    Välkommen till gänget =)

    Det är ingen läkare som har pratat om att det kan vara tarmarna?

    Vad syns på gastroskopin,tunntarmarna?
  • April Mamma
    Äldre 22 Nov 18:09
    selmv skrev 2009-11-22 17:45:13 följande:
    He och tack På gatroskopin ser man matstrupe, magsåck och tolvfingertarmen. Tarmarna vet jag inte , men man ser ju tarmarna när man gör en datomografi på buken , det är ju en s k skiktröntgen. Annars får man göra en koloskopi, man går in via ändtarmen med en kamera och kollar inuti tarmarna. Det har jag inte gjort, det verkar så hemskt dessutom.
    Hmm...nej, inte verkar det vara skoj att göra en koloskopi ...fy.
    Jag ska ev göra en sån. Ska träffa en mag o tarm speciallist på onsdag, få se vad han tror att det beror på då. Min husläkare trodde att det kunde vara typ IBS eller nått liknande....
  • April Mamma
    Äldre 24 Aug 23:08
    Pelle Grosso skrev 2010-08-24 22:36:04 följande:
    Jag har exakt samma som babybalo beskriver och har haft det i ett halvår. Har varit till doktorn men dom kan inte hitta något fel. 

    Maila gärna [email protected] om ni kommer på något.. 
    Oj...liv i tråden igen =)

    Vilka undersökningar har dom gjort på dig? Ultraljud?
  • April Mamma
    Äldre 30 Aug 09:31
    M8F skrev 2010-08-24 23:55:29 följande:
    Jag hade likadant som ni beskriver, efter flera undersökningar som var ua, så tror läkaren nu att det rör sig om muskelinflammation mellan o kring revbenen, och att ryggontet beror på att inflammationen är på väg dit! Ska äta Diklofenak i 2 veckor o se om det hjälper. Han sa att såna inflammationer kan va väldigt långdragna, muskler som aldrig vilar...
    Vart i dina revbenen har du ont/känner obehag?Långt upp eller nere i revbensbågen?

    Mitt sitter lågt ner i revbensbågen och ut i magen en bit, mot naveln.
  • April Mamma
    Äldre 15 Jan 20:26

    Tråden lever vidare =)

    Spindla: Vad har läkarna sagt om dessa domningar som du har? Jag har ju likadant. Börjde få ont för över 2 år  sedan på höger sida. Men domningarna har kommit under det senaste året. Känner av de från och till hela tiden.

    Börjar misstänka att jag har någon slags inflammation på/i revbenen på höger sida då jag känner mig väldigt öm och svullen på flera ställen men???!
    Gjorde en röntgen av ryggen för ett tag sedan o då såg dom att jag hade en form av skolios i bröstryggen, då undrar man ju om detta har något med det att göra...kanske skoliosen orsakar inflammationen.
    Jäkligt irriterande är det. Har ätit voltaren i några omgångar nu men vet inte om det hjäler, liiite kanske kan jag tycka.

  • April Mamma
    Äldre 2 Feb 19:21
    andromeda skrev 2011-01-31 15:53:07 följande:
    Hög igenkänningfaktor hos mig! Någon beskrev klåda och stickningar - det är precis så jag känner också. Smärta, molande, klåda och stickningar. Uppblåst mage och en löpande hypokondri som jag tycks dela med de flesta Känner även ont i höger höftben ibland.
    Tror lite på teorier om muskelfästen och felbelastningar. Funderar på att boka en massagetid. Skönt att dela dessa ångestframkallande krämpor med andra.
    Välkommen =)

    Har du haft tidigare problem med ryggen osv?

    Ser inte mig själv som hypokondrisk MEN när man har ont Hela tiden så smyger sig dessa känslor fram Om VAD det beror på.
    Lustigt att det är så många som har liknade "symtom". Mitt onda/molande sitte mest í magen nu på höger sida, ibland mest över höger revben.

    Boka in en massage tid =) Hur skönt som helst...ska  nog boka en tid jag med =)
  • April Mamma
    Äldre 3 Feb 16:11
    andromeda skrev 2011-02-02 19:45:24 följande:
    Jag hade en period för några år sedan då jag hade liknande problem. Just strålandet ut i ryggen var mer markant då än vad det är nu. Då var jag livrädd och helt övertygad om cancer och snar död. När jag gick till läkaren med mina problem var han helt övertygad om att det stressframkallat. Jag blev rekommenderad bulkmedel - det jag trodde var bukspottkörtel eller gallbesvär - trodde han var tarmbesvär.

    Jag började med bulkmedel och gick på massage och det kändes bättre och bättre. Provade en stesolidtablett (muskelavslappnande) och märkte att hela smärtan på högersida försvann mer eller mindre. Då blev det tydligt för mig att det på någotvis var muskelrelaterat.

    När jag nu fått tillbaka eländet - ter det sig inte likadant. Förutom smärtan känns revbenen ömma och det kliar inombords på något konstigt sätt. Vet inte hur jag ska beskriva det. Men ont gör det - smärtan är inte så farlig om det inte var för att den framkallar rädsla och ångest. Nu jobbar jag med att få ner stressen, dra ner på kaffet, massage och bulkmedel. Ännu har det inte hjälpt tyvärr.....
    Jobbigt att det har kommit tillbaka....

    Det där med ömma revben (på höger sida ganska högt upp) samt att det känns som att det kliar osv så har jag ju också.
    Sitter jag framåt lutad så känns det som om något kläms åt där inne, det kan sticka och svida till i magen, det kanske är nerver som kläms osv..

    Jag kan inte koppla mitt obehag/smärta till stress osv, jag känne av mitt hela tiden trots lugna och mer aktiva perioder.
    Men det är väl läkarnas favorit ord, Allt beror på stress
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!