• sveaf

    Ont under revbenen på höger sida!

    Jag har precis som ni samma problem - ont under högra revbensbågen. För mig började det i samband med att jag blev gravid och det har fortsatt även efter graviditeten - sammanlagt 10 månader nu. Jag har gjort ultraljud över galla och lever samt en skiktröntgen som kollade tarmarna och övriga mjukdelar i magen men inget fel har hittats. Jag har lämnat avföringsprov och tagit blodprover och testats för allergier men inget fel. Visst är det skönt att inget allvarligt fel har hittats men det är samtidigt oerhört frustrerande. Smärtan är mer elller mindre konstant och det strålar ut i ryggen - ibland sticker det också och ilar liksom. Som ett ständigt håll. Jag kan inte hitta någon öm punkt om jag trycker på magen men det onda sitter ungefär mitt på högra delen av magen och precis i anslutning till där revbenen slutar. Mitt nästa steg är att träffa en kirurg för att fortsätta utredningen. Är tacksam för fortsatt kontakt.

  • sveaf

    Hej igen
    Jag känner inget hugg, men det känns ändå som att det är något i vägen - något som pressar ut revbenen både framåt och bakåt. Det gör ont när jag böjer mig framåt fast ännu mer om jag böjer mig åt sidan. Ingen klåda men det sticker...

    Eftersom mitt onda starta i samma veva som jag blev gravid undrar jag om det var så för någon annan - eller i samband med några andra hormonförändringar typ efter en graviditet eller amning eller i samband med att man börjar med p-piller eller annat??? Har även tagit sköldkörtelprov och som allt annat även det normalt.

    Rörlig njure? Sitter inte njurarna längre ner? Har du ont när man trycker bak i ryggen?

    Själv funderar jag på om det inte kan vara en del av tjocktarmen som är inflammerad - läkaren säger dock att det borde synts på röntgen.... Kanske bråck på nedre magmunnen som ju sitter i det området - men då borde man mått illa och kräkts mer. Menar ni att det ändå kan vara gallproblem även om det inte synts på röntgen eller ultraljud?

    Jag äter omeprazol och det har hjälpt aningen - mest att bli av med gaser som förvärrade problemen.

    Håller med - det tär på psyket att ständigt ha ont... Försöker tänka positivt!

  • sveaf

    Ingen bättring här heller - jag är sååå trött på det här nu! Min värk är mer eller mindre konstant och strålar både upp ned och ut i ryggen... I morgon ska jag till en osteopat - vet inte om det kan hjälpa men det kan vara värt ett försök. Är det någon som har haft inflammation i tarm eller tolvfingertarm som kan beskriva hur det känns?

    Kram

  • sveaf

    När du gör röntgen - be dem att faxa svaren direkt till din läkare och beställ en telefontid hos honom/henne samma dag annars får du vänta ca 10 dagar på svaret - det fick jag i alla fall.

  • sveaf

    Jag kommer precis från osteopaten och hon trodde absolut att det hade med lever och galla att göra. Man har en zon under höger fot - under "ringtån" precis där hålfoten börjar och den var väldigt öm, samt där stortån fäster på sidan i innerfoten. Just dessa områden är inom zonterapin kopplade till lever och galla. Jag har ändå tänkt att jag har haft ont under foten ett tag nu.... Hon konstaterade att jag var väldigt svullen på hela högra sidan framförallt över området där levern sitter och när hon gjorde sin "grej" började det bubbla och väsa. Hon kunde inte säga vad det beror på men att många människor har en "svag" lever under perioder av sitt liv. Hon rekommenderade också att dricka aloe vera juice under ett tag eftersom om inte levern fungerar så belastas tarmen väldigt hårt.

    Jag vet inte om detta kommer att hjälpa men jag ska gå en gång till om några veckor så får vi se...

  • sveaf

    Jag har också tagit alla leverprover som var helt normala. Enligt osteopaten så kändes svag lever som en tyngd och vad det beror på visste hon inte men hon rekommenderade också snäll kost, dvs inte alltför fet mat, starka kryddor bör undvikas, föredra vitt kött - ja egentligen vad som rekommenderas för gallbesvär. allt för att underlätta arbetet för lever och galla.

  • sveaf

    Hej igen alla!
    Besvären kvarstår här också - vill bara kolla en grej med er andra... Kan det för er ha att göra med några hormonella förändringar? Mitt onda kom i samma veva som jag blev gravid och har varit sig likt i ungefär ett år nu. Förra veckan vaknade jag och kände att det onda var borta - senare på kvällen kom min mens tillbaka? Smärtan höll sig borta ungefär så länge som min mens varade och nu är den tillbaka igen. Visst är det knepigt?? Jag var hos gynekolog igår och hon sa att hormoner kan ställa till det ganska mycket i kroppen och tyckte att jag skulle börja med p-piller igen för att balansera upp hormonerna. Hon sa också att man kan få smärtor i det området av infektioner i livmoder och även av cystor på äggstockarna - det hade dock inte jag, men det kanske kan vara en grej att kolla upp för er andra.

    Ytterligare en fråga - hjälper smärtstillande för er? typ alvedon eller ipren. Det gör det inte för mig och enligt min läkare tyder det på att nervtrådar är i kläm vilket även domningar och stickningar gör.

    Har varit en andra gång hos osteopaten också och även jag hade ett ben som var längre än det andra...

    Kram

  • sveaf

    Mitt onda började ganska så direkt när jag blev gravid. Jag sökte för det första gången när jag var i 8:e veckan. Diklofenak hjälper inte för mig....

    Namnau.... Angående muskelfästen, gjorde det ont när din PT tryckte ut dessa. Jag var hos en sjukgymnast som har känt igenom mina muskler men han kunde inte känna några fel och jag var inte heller öm när han tryckte vid muskelfästena. Jag har också problem med min vänstra skuldra/axel undrar om detta kan ha något samband......

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!