• Tjofse­n
    Äldre 16 Sep 14:25
    335003 visningar
    193 svar
    193
    335003

    Ont under revbenen på höger sida!

    Här är en till. Var på ultraljud i tisdags och inget hittades. Opererade bort gallblåsan maj 2009 och då skadades gallgången så den fick tas bort. Vaknade på Intensiven fullt med slangar och en påse på magen och ett stooort snitt över magen under bröstet. Det som bara skulle vara en titthålsoperation, hem dagen efter med lite värk i axeln........

    Har totalt tappat förtroendet för mina läkare och sjukhuset jag går på så jag funderar på om jag ska byta. I vissa perioder blir det bättre - men jag har fortfarande som gallstensanfall med enorm smärta då man står på alla fyra på golvet och brölar.

    Jag är så less på detta!! Jag gjorde en gastroskopi innan operationen för att se om jag hade magkatarr och det kunde vara orsaken till smärtan. De upptäckte att jag hade ett bråck på nedre magmunnen och frågade om jag hade bevär. Det har jag inte haft nämnvärt men nu undrar jag om inte all stress och hela operationsgrejjen förvärrat bråcket eller utvecklat nåt i magsäcken.

    Jag har troligtvis IBS också.

    Senast idag hade jag ont (har ont) och varje gång domnar och värker vänster axel, arm, skuldra, nacke.

    Hur har det gått för dig TS???????

    Det har varit väldigt bra beskrivningar här på hur det känns. Som en stor apelsin. Ibland får jag för mig att de glömt nåt instrument från operationen. Jag beskriver anfallen närmast som en köttbulle ska igenom ett sugrör. Det är så det känns när det smärtar. Det är en ENORM smärta med 10 på en 1-10-skala tycker jag.

  • Tjofse­n
    Äldre 21 Sep 20:51
    Nomad skrev 2010-09-21 09:42:47 följande:
    Mitt ultraljud visade ingenting. Jag fick veta att det inte är något fel på mig.
    Alltså sitter jag här med min inbillningssjuka och undrar hur jag blev hypokondriker.
    Visst är det vansinnigt. Ingen människa vill väl få såna anfall som jag har. Kallsvettas, känns som hjärtinfarkt. Det gör så ont så man står på alla fyra och brölar och gråter. Man får profylax-andas för att inte svimma.

    Dagens sjukvård är bättre än förr visserligen -men LÅÅÅÅNGT ifrån så bra som den kan vara.
  • Tjofse­n
    Äldre 3 Oct 20:07

    Jag misstänker att jag reagerar på choklad. Upptäckte att jag drack oboy (brukar jag aldrig göra annars) som enda annorlunda saken jag gjort på flera veckor och fick under natten anfall. Sen åt jag en ballerinakaka med choklad på lördagmorgonen och fick ont på eftermiddagen. Jag brukar hålla mig borta från choklad men tänkte inte på att oboy också är "choklad" även om det inte är klassisk chokladkaka etc.

    Börjar ana att choklad kan ställa till det.

  • Tjofse­n
    Äldre 13 Oct 21:48

    Jag har härjat med sjukvården lite till

    Jag skriver lite om det i min blogg om det är någon som vill läsa

    ewamarie.blogg.se/

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!