Inlägg från: hejsvej |Visa alla inlägg
  • hejsvej

    Ont under revbenen på höger sida!

    Här är en till med samma besvär. Har, som många av er andra, oroat mig en hel del för vad det kan vara, men tror mer och mer att det är någon följd av snedbelsatning pga bärande av barn på höften. Mina problem började för 9 månader sedan, när mitt yngsta barn var ett år (har barn med två års mellanrum). Då hade jag burit på barn konstant i flera år, alltid på vänster sida. Det allra första jag kände var att jag plötsligt en dag fick en obehagskänsla under höger revben (fick känslan av en sträckt muskel först), och strax därefter fick känslan av en "knöl" som satt där. Sedan dess har det blivit sämre och bättre i flera omgångar. Det blev faktiskt bättre av att jag fick rejäl massage några gånger samtidigt som jag började bära på andra höften under en period. Problemen försvann nästan helt då. Sedan började jag slarva igen och nu är jag där igen... Ibland känns det utmed hela sidan som en överkänslighet, det räcker nästan med att jag nuddar huden för att det ska kännas. Vissa dagar känns det just under revbenet på en liten punkt, andra dagar strålar det ned och bak så att både höft och rygg är involverat.

    Tror jag ska gå till någon sjukgymnast eller naprapat med detta och se vad de säger, har en känsla av att jag är sned i hela kroppen. Detta var också något som massören påpekade, att hela min rygg kändes sned och liksom "vriden". Har hört talas om snedvridet bäcken, som kanske skulle kunna förklara en del. Kanske inte så konstigt när man konstant tränar ena halvan av överkroppen och helt glömmer bort den andra halvan.

  • hejsvej

    Umbraz: Vi verkar ha väldigt lika smärta. Mitt känns aldrig på natten, och precis som du skriver så kommer det ca en halvtimme efter man stigit upp på morgonen. Just nu är jag besvärsfri igen, men det går i perioder hela tiden utan att jag riktigt kan koppla det samman med något. Funderar starkt på att ta kontakt med naprapat eller liknande, som Elisebet skriver...

  • hejsvej

    Hej igen! Jag har ju skrivit här tidigare, senast i somras. Kan berätta att mina besvär helt gått över. Känner inte av någonting alls längre och har nog faktiskt inte känt av det sedan sist jag skrev här, vilket ju var i juli. Det enda jag gjort har varit att jag tränat mer (löpning, promenader, cykling samt styrketräning) och att jag har undvikit att bära så mkt på vänster höft. Faktiskt bär jag mer mitt fram på magen nu när jag har lite större barn. Antagligen har jag fått bukt med den värsta snedbelstningen genom att träna upp kroppen till att bli mer jämnstark.


    Risgrynet: Lycka till med undersökningarna, det går säkert jättebra. Hur väl känns knölen för dig? För mig har det aldrig riktigt känts någon riktig knöl när jag kännt efter, utan det har mer handlar om en "känsla av en knöl" under revbenet. Klämde jag tar runt själv revbenet tyckte jag att jag kunde känna ett lite svullet muskelfäste där dock.

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!