• Äldre 5 jul 22:48
  306559 visningar
  193 svar
  Inlägg från Umbraz Visa alla inlägg
  193
  306559

  Ont under revbenen på höger sida!

  Hej! Här en till som har problem med smärta på höger sida. Jag har haft detta i cirka 1,5 månad nu. Värken sitter just nedom revbenet men mer mot sidan än mot magen. Smärtan vandrar sedan runt till ryggen och ibland även mot skuldran. Smärtan är inte av sådan karaktär att man kan misstänka lever, galla och njurar utan mer molande jävla irriterande skitsmärta som jag bara vill ska försvinna. Lever/gallstatus har varit u a liksom ultraljud över desamma inklusive njurar. Övriga provtagningar även varit normala. Smärtan är som värst framåt eftermiddag/kväll för att sedan försvinna under natten och ungefär första vakna halvtimmen, sedan kör det igång igen. Har ordentliga problem att sitta ned då känslan av att något kläms ihop är nästintill outhärdlig. Då jag är sekreterare med stillasittande jobb blir dagarna hyfsat jobbiga. Var hos läkaren häromdagen och nu tror han att värken kommer från de falska revbenen som sitter nedom de revben som sitter samman med bröstbenet. Alltså de två spetsarna som går från ryggraden och ner då jag ömmar som en tok där. Är nu remmiterad för en skelettscint för att ta reda på om det finns någon skada där. Kan dock inte erinra mig ngt trauma eller fall som skulle kunna utlöst smärtan. Ska tillägga att jag inte burit på små barn vilket många här ovan verkar gjort, har två barn varav det yngsta är 8. Börjar vara ganska uppgiven då smärtan genomsyrar hela mitt liv just nu.

 • Äldre 8 jul 19:37

  Dalton99, hur gick det med rtg av din mage? Blev du något klokare?

 • Äldre 9 jul 21:27

  Elisebet, tusen tack för tipset!! Har själv varit inne på att det skulle kunna vara muskulärt och med en eller annan kota som ligger fel. Ska absolut kolla det oxå.

 • Äldre 15 jul 08:39

  Hallå där! Jag har också känt av min smärta tidigare och har då ätit inflammationshämmande någon vecka och så har värken bara försvunnit. Den här gången har den dock suttit i konstant i flera veckor nu utan att försvinna trots Voltaren i omgångar. Jag gjorde en skelettscint i fredags som också var u a. Börjar förlika mig med att det måste härröra från kroppsapparaten och muskler så nu kombinerar jag fyra veckors semester med Voltaren gel över det onda området och har det inte blivit bättre i augusti går jag till min sjukgymnast som jag gått till för andra besvär och hoppas han kan hjälpa mig precis som Elisebeth tipsade om.

  Oron för att det skulle vara cancer har jag stoppat undan i ett hål och den sipprar bara fram när det gör som mest ont. Försöker envist stå emot det där rackarns hålet då det är just oroandet som verkligen äter upp hela min person.

 • Äldre 18 jul 23:25

  Hej på er! Har nu varit ledig från jobbet i tre dagar och har varit smärtfri lika många dagar. Helt sjukt hur smärtan som jag haft så länge bara försvann så fort jag blev ledig. Måste verkligen inventera min arbetställning när jag kommer tillbaka. Ska absolut ta rådet om att gå till sjukgymnast på fullaste allvar. Är helt inne på att det är muskler som spökar. Så kag ska bestälka en tid så fort jag kommer hem. Precis som "Takex" så upplevde jag också smärtan som intensiv före intag av mat, men min smärta satte även i däremellan.

  Elisebet, de råd och kloka ord du ger oss här i tråden är guld värda!! Vi behöver ngn som tar bort ordet cancer från våra hjärnor!!

  Det är så himla underbart att vara smärtfri, det går nästan inte beskriva!!! Ren och skär lycka :) Nu ska här semestras!!

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.