• Risgry­net
  Äldre 23 jun 10:24
  317458 visningar
  193 svar
  193
  317458

  Ont under revbenen på höger sida!

  Den här tråden är ju gammal men här sitter jag, med samma symtom som TS och många andra här.

  Varit hos läkare, innan jag kände min 'knöl' men han kände inget avvikande i magen (kände bara i liggande och då känner man den inte). Han tog lite rutinprover och allt såg ok ut. Fick diagnosen IBS. Sedan remiss kuratorn för min cancerskräck och dödsångest.

  När jag sedan kände knölen så ringde jag och fick en telefontid. Han var inte särskilt förstående, kändes som han såg på mig som ett psykfall som inte hade hos en läkare att göra utan skulle sluta läsa på nätet och gå till kuratorn

  Nu har det gått några månader. Har försökt få hjälp från naprapat och sjukgymnast men det känns som om ingen vet vad det är eller vad de ska göra.

  Det blir bara värre. Ska till kuratorn nästa vecka men hon kan ju inte göra något åt mina smärtor.

  Just nu är det som en kramp som i tjocktarmens högra övre hörn och ned längs med hela höger sida. Jag har kass mage med. Det hugger och sticker. Kliar på huden, pirrar på ryggsidan. Det moler dag som natt både på ryggsidan och i magen. Jag mår illa. Känner mig trött och orolig. Kan inte riktigt glädjas, vågar inte planera framåt. Funderar på vad jag vill lämna efter mig åt mina tre små barn om det visar sig vara något jag kanske inte överlever.

  Den här tråden ger mig tröst och hopp om att det trots allt inte är något farligt.

 • Risgry­net
  Äldre 23 jun 12:27

  Det verkar vara en gemensam nämnare för många av oss att vi bär barn på vänster höft. Jag laddade ned en anatomi-app och eftersom jag är inne på att problemen är relaterade till över- och felbelastade muskler så tittade jag på muskeldelen.

  Från ca 5e revbenet till 12e fäster den ytligaste raka magmuske (external absominal muscle). Löper ned längs magen och fäster i höftbenet, den smalnar av under vägen. Den går åt sidan över i en annan lodrät muskel och vidare ut på ryggsidan går den över i den muskel som löper horisontellt under skuldran (latissimus dorsi).

  Ponera att det är just den magmuskeln vi alla känner och har ont av. Då skulle bullrig öm tarm på samma sida kunna bero på att den muskeln på något vis (jag har lite svårt att förstå den exakta innebörden av texten) hänger ihop med the inigual canal som ju är intestinalkanalen. Med andra ord tarmarna.

  Jag önskar bara att jag kunde få diskutera detta med en duktig och genuint intresserad läkare. Någon som kan ge ett trovärdigt utlåtande om saken. För jag kan leva med smärtan om jag bara förstår orsaken. En annan positiv effekt kunde ju bli att om man vet orsaken så kanske det går att hitta ett sätt att rätta till problemet.

  Jag tror och hoppas att mindre bärande, några månader med kostsamma men nyttiga naprapatbesök plus en hel del träning - att det ska 'bota'

  Men först måste minstingen lära sig gå här.

 • Risgry­net
  Äldre 23 jun 12:30

  Korrigering, muskeln heter - external oblique abdominal muscle

 • Risgry­net
  Äldre 16 jul 21:53

  Instigator - tack för att du klargjorde! Jag är bättre. Oerhört mycket bättre. Har börjat träna ordentligt. Fick mer ont till en början men nu får jag bara ont i sällsynta fall. Så, antingen var det muskler eller så var det tarmarna. Vad det än var så funkade fysisk aktivitet klockrent för att lösa det. Han nu bara ont i höften och det borde kunna gå att lösa om jag blir duktigare på att stretcha varje dag plus att jag måste länga mina steg när jag går. Känner mig oerhört lättad. Min hypokondri och cancerskräck vaknar fortfarande till liv som en klocka - dagarna före mens. Bara att försöka acceptera rädslan och vägra låta den ta överhand. Återigen är träning ( och mer socialt umgänge ) bra medicin.

 • Risgry­net
  Äldre 16 jul 21:59

  Umbraz - gå till naprapat bums. Nu medan du är ledig. Om du samkör flera angreppshåll så ökar chansen till förbättring. Jag var hos naprapat till en början och hon var den enda som verkligen haft förståelse för hur smärtorna och olika muskler hängde ihop. Jag rekommenderar det varm!

 • Risgry­net
  Äldre 30 aug 06:59

  Vänner. Jag tror verkligen att jag knäckt gåtan. Diskbråck eller diskbuktning på nivå Th6-Th7.

 • Risgry­net
  Äldre 24 okt 12:14

  Nu är det min tur att nervöst gå runt och vänta på kallelse för UL. Träffade en ny läkare igår och han tyckte att läkare nr ett har gjort fel. Vilken bitterljuv upprättelse. Skönt att bli tagen på allvar men tufft att en läkare tycker att 'knölen' ska utredas vidare. Jag spånar vidare på möjlig orsak. Orkar inte tänka cancer mer. Kan det vara en glipa i det översta lagret muskler och en underliggande muskel eller annat? buktar it emellan? Jag ska alltså bli undersökt med ultraljud och läkaren ville att jag ska visa rtg-personalen knölen så att de kan ultraljuda just den. Känns jättebra och skitjobbigt på samma gång. Livrädd för vad de ska se. Min stora tröst är att fler här har exakt samma symtom och att man inte hittat något hos någon annan. Utan den här tråden hade jag nog haft jordens panikångest vid det här laget. Fick utskrivet antiinflammatoriskt som jag ska äta i 28 dagar för att utesluta just inflammation. Känns också både bra och dåligt. Dåligt för att det känns som magkatarr redan efter en tablett. Har börjat med Omeprazol nu för att fixa hela kuren.

 • Risgry­net
  Äldre 6 nov 07:11

  Vad skönt det låter att du är bra! Jag var ju också bra en period under sommaren. Efter att jag varit hos naprapat och sedan började träna rätt hårt. Min knöl känns supertydligt. Alla som jag låtit känna efter den hittar den. Lätt. Så det finns något där, tveklöst. Frågan är bara vad. Läkaren hade inte en susning :-/ Eller, det var i alla fall vad han sa. Har dock hittat andra på nätet som haft så och då har det visat sig vara njuren. Det låter heeelt osannolikt men jag vet inte... Jag kan tänka mig att tro på vad som helst för att känna hopp om att det är nåt annat än det jag fruktar mest. Ringde och 'letade' efter min remiss igår eftersom två veckor gått och ännu ingen kallelse. Men nej då, läkaren hade glömt att skriva remissen. Suck

 • Risgry­net
  Äldre 8 nov 11:50

  Nu är jag ultraljudad och så vitt man kunde se så såg allt fint ut. Knölen var, som för flera andra, en fin men mobil liten njure. De var tre läkare som tittade på skärmen, klämde på magen och konstaterade. Underläkaren som gjorde undersökningen hämtade en överläkare för att få en ytterligare åsikt. Han tvivlade inte en sekund. Så j-a skönt att äntligen veta!

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
Logga in
Bli medlem