• Babyba­lo
  Äldre 22 aug 17:15
  305565 visningar
  193 svar
  193
  305565

  Ont under revbenen på höger sida!

  Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.
  Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.
  Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.
  Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?
  Är sååå rädd!!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-17 08:09
  Hej allihop!
  Jag har läst i tråden nu att många undrar hur det går för mig.
  Jo, min smärta har blivit oerhört mycket bättre. Efter att jag gjorde min koloskopi, så kände jag mig lugnare och kunde börja "leva" med smärtan. Det gjorde på något sätt att den blev lättare att hantera.
  Innan var jag så vansinnigt rädd att jag var dödligt sjuk och det förvärrade definitivt smärtan för min del.
  Läkarna som jag träffat (ganska många...) har alla varit överens att det troligen handlar om IBS, även om mina symptom inte varit typiska.
  "Apelsinen" under revbensbågen kan jag fortfarande känna av ibland, främst när jag sitter ner, men på det stora hela så är det så mycket bättre.
  Den här tråden blev verkligen min räddning när det var som värst. Tack för det alla och lycka till med era besvär!

 • Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
 • Namnau
  Äldre 11 nov 09:18
  Babybalo skrev 2009-08-22 17:15:26 följande:
  Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat. Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har. Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida. Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker? Är sååå rädd!!
  Hej alla här!

  Gick in och sökte på "domningar rygg" och ni kom upp! Fick mitt andra barn för två månader sedan och har sedan kanske en månad fått en obehaglig domning av den typ som många av er beskriver här. Bara på höger sida och som ett band lite över till magen (höger sida också). Superskumt. Det är mest irriterande, kliar och känns obehagligt vid beröring, men gör inte så ont.

  Jag hade också värk tidigare på samma ställe som många av er pratat om, under revbenen på höger sida och min PT hjäpte mig att trycka ut en massa triggerpunkter i muskelfästena där. Har ni kollat det? Det gjorde att min smärta helt försvann (men domningarna är kvar)! När man får barn, eller har barn för den delen utsätter man ju kroppen för en massa dåliga lyft, ställningar osv. Jätteviktigt att träna och att gå och få massage lite då och då. Jag var också helt säker på att det var galla, njure eller tarmar, men när hon tryckte där (typ akupressur) så försvann verkligen värken. Prova!

  Vad gäller domningarna måste det handla om nerver som hamnat i kläm, men jag kan inte för min värld förstå hur jag ska bli av med eländet. Fortsätter undersöka.

  Tack för att ni skrivit hit. Skönt att veta att man inte är ensam om dessa underliga krämpor.
  Träning tror jag är lösningen på mycket dock!!
 • MoSv74
  Äldre 12 nov 09:06

  Hej allihopa!

  Var hos min läkare på Våc igår....Det enda som finns att göra nu är att hon ligger på och tjatar på nån läkare och/elle specialist att dom tar sej an mej.
  Att dom börjar från noll.Inte läsa några journaler eller titta på några röntgenblider alls.
  Är min enda chans att få hjälp verkar det som.....
  Är så jobbigt.
  Idag har jag riktgt ont.Mår lite halvkasst allmänt oxå.Kan ju inverka....

  Sa till läkaren igår att det allra jobbigaste är ju att alla läkare säger OLIKA saker!
  En säger att njuren är lös....nästa säger att den sitter fast och att det är nervsmärtor jag har.....
  Och det UTAN att han träffat mej utan bara tittat på bilder och läst journaler....

  Kanske man ska söka sej till "Diagnos okänd"?

  Hoppas ni mår bra allihopa.

 • Nomad
  Äldre 13 nov 01:04

  Jag sällar mig också till gänget. Har ett obehag under höger revbensbåge. Inte direkt smärtsamt, mer som att något är ivägen där, nåt som inte ska vara där.
  Jag har varit på vårdcentralen och fått ta de "vanliga" proverna men allt var bra, "så du är frisk" som hon sa läkaren, men jag har ju ändå samma obehag och det måste väl tyda på att någonting är fel.
  Som alla andra här känner jag mig mycket stressad och rädd för att det ska vara något allvarligt, som cancer på något organ.
  Vad gör man nu? Ringer igen och tjatar? Går till en annan läkare?

  Jag följer tråden och ser hur det går för er andra.

 • MoSv74
  Äldre 13 nov 10:45
  Nomad skrev 2009-11-13 01:04:43 följande:
  Jag sällar mig också till gänget. Har ett obehag under höger revbensbåge. Inte direkt smärtsamt, mer som att något är ivägen där, nåt som inte ska vara där.Jag har varit på vårdcentralen och fått ta de "vanliga" proverna men allt var bra, "så du är frisk" som hon sa läkaren, men jag har ju ändå samma obehag och det måste väl tyda på att någonting är fel. Som alla andra här känner jag mig mycket stressad och rädd för att det ska vara något allvarligt, som cancer på något organ.Vad gör man nu? Ringer igen och tjatar? Går till en annan läkare?Jag följer tråden och ser hur det går för er andra.
  Hejsan.
  Jag tycker at du ska kräva en röntgen eller ultraljud!
  Mina prover har oxå alltid varit bra men tillslut såg dom på röntgen att min njure åkte ner.Lååångt ner!
  Opererade mej två ggr för det...
  Jag fick jättemycket problem med njuren pga av att den var lös.Samlade på mej urin i njuren så den tog skada och fungerar nu bara 36%.
  Ring och be att få en röntgen!
  Behöver ju inte vara din njure....men på röntgen eller ul ser dom ju om det är nåt med njuren eller nåt annat organ.
  Förstår dej mycket väl att du blir orolig!
  Man har ju inte ont för inget! NÅT är det ju som är fel då! Även om det inte behöver vara nåt allvarligt!

  Stå på dej!
  Lycka till!
  Kram
 • junk
  Äldre 14 nov 00:08

  Här är en till som haft samma besvär/ont. Det känns som det är inne i kroppen, likt en boll som skaver under/nedanför revbenen samt så ömmade det neråtnjurarna. Även ovanför höften ja hela bandet därifrån till revben gjorde ont å ömmade.

  Min doktor bad mig vid besöket ta av mig skorna och han såg då att mitt ena ben var längreän det andra pga roterat bäckene. Detta fick jag efter min andra dotter då jag tydligen felbelastat vid amning och vid bärande av barn. Detta snea bäckene gav ett primär muskelfel, ja inflammation, vid höftbenet som då sträckte sig i hela den muskeln som fäster bak i ryggen och vid revbenen. Ett sekundärt fel upptäcktes också vid vänster skuldra. Jag var sne helt enkelt pga felbelastning som då genererat i onda och obehagliga muskelinflammationer. Fick några övningar att göra, stretchövningar samt hade sula i ena skon så benen blev likalåbga. Fick även utskrivet muskelavslappnande men tog ej detta pga amning. Idag är jag bra men kan ibland känna att jag automatiskt spänner mig på höger sida. Avslappningsövningar gör susen och idag kan jag sova gott och djupt.

  Observera att jag aldrig anade att det hade med muskeln. Det kändes som det var "i" mig, en tumör eller dåligt organ. Hoppas jag hjälpt någon med min historia :).

 • junk
  Äldre 14 nov 00:12

  Jo, röntgades också då man anade att jag kanske hade medfött höftfel men så var ej fallet. Phu ;). Lycka till!

 • bluemo­untain
  Äldre 14 nov 01:28

  Så det är inte bara jag! Alltid en tröst. Men jag har inga smärtor, eller inte där vid revbenen iallafall. Mina sitter i korsryggen. Men jag har som en liten boll innan för högra revbenet. Jag har haft mina funderingar på gallan eller cancer men har inte varit hos läkare ännu. Men snedbelastning låter helt klart som en möjlighet, bär min dotter alltid på högra höften men har försökt undvika det nu pga av korsryggen tar sån stryk. Fettlever, tja jag har ju inte gått ner efter graviditen så jag dras med 20 kilo mer än vad jag brukar. Ska kolla upp lite mer om det nu. *googlar*

 • sveaf
  Äldre 19 nov 09:44

  Hej igen alla!
  Besvären kvarstår här också - vill bara kolla en grej med er andra... Kan det för er ha att göra med några hormonella förändringar? Mitt onda kom i samma veva som jag blev gravid och har varit sig likt i ungefär ett år nu. Förra veckan vaknade jag och kände att det onda var borta - senare på kvällen kom min mens tillbaka? Smärtan höll sig borta ungefär så länge som min mens varade och nu är den tillbaka igen. Visst är det knepigt?? Jag var hos gynekolog igår och hon sa att hormoner kan ställa till det ganska mycket i kroppen och tyckte att jag skulle börja med p-piller igen för att balansera upp hormonerna. Hon sa också att man kan få smärtor i det området av infektioner i livmoder och även av cystor på äggstockarna - det hade dock inte jag, men det kanske kan vara en grej att kolla upp för er andra.

  Ytterligare en fråga - hjälper smärtstillande för er? typ alvedon eller ipren. Det gör det inte för mig och enligt min läkare tyder det på att nervtrådar är i kläm vilket även domningar och stickningar gör.

  Har varit en andra gång hos osteopaten också och även jag hade ett ben som var längre än det andra...

  Kram

 • April Mamma
  Äldre 19 nov 11:47
  sveaf skrev 2009-11-19 09:44:32 följande:
  Hej igen alla! Besvären kvarstår här också - vill bara kolla en grej med er andra... Kan det för er ha att göra med några hormonella förändringar? Mitt onda kom i samma veva som jag blev gravid och har varit sig likt i ungefär ett år nu. Förra veckan vaknade jag och kände att det onda var borta - senare på kvällen kom min mens tillbaka? Smärtan höll sig borta ungefär så länge som min mens varade och nu är den tillbaka igen. Visst är det knepigt?? Jag var hos gynekolog igår och hon sa att hormoner kan ställa till det ganska mycket i kroppen och tyckte att jag skulle börja med p-piller igen för att balansera upp hormonerna. Hon sa också att man kan få smärtor i det området av infektioner i livmoder och även av cystor på äggstockarna - det hade dock inte jag, men det kanske kan vara en grej att kolla upp för er andra. Ytterligare en fråga - hjälper smärtstillande för er? typ alvedon eller ipren. Det gör det inte för mig och enligt min läkare tyder det på att nervtrådar är i kläm vilket även domningar och stickningar gör. Har varit en andra gång hos osteopaten också och även jag hade ett ben som var längre än det andra... Kram
  Hur snabbt in i graviditeten kände du besvär?
 • Puchik­o
  Äldre 19 nov 11:51

  diklofenak tar jag som smärtstillande..

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.