• Babyba­lo
  Äldre 22 aug 17:15
  305447 visningar
  193 svar
  193
  305447

  Ont under revbenen på höger sida!

  Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.
  Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.
  Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.
  Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?
  Är sååå rädd!!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-17 08:09
  Hej allihop!
  Jag har läst i tråden nu att många undrar hur det går för mig.
  Jo, min smärta har blivit oerhört mycket bättre. Efter att jag gjorde min koloskopi, så kände jag mig lugnare och kunde börja "leva" med smärtan. Det gjorde på något sätt att den blev lättare att hantera.
  Innan var jag så vansinnigt rädd att jag var dödligt sjuk och det förvärrade definitivt smärtan för min del.
  Läkarna som jag träffat (ganska många...) har alla varit överens att det troligen handlar om IBS, även om mina symptom inte varit typiska.
  "Apelsinen" under revbensbågen kan jag fortfarande känna av ibland, främst när jag sitter ner, men på det stora hela så är det så mycket bättre.
  Den här tråden blev verkligen min räddning när det var som värst. Tack för det alla och lycka till med era besvär!

 • Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
 • April Mamma
  Äldre 19 nov 11:55
  Puchiko skrev 2009-11-19 11:51:42 följande:
  diklofenak tar jag som smärtstillande..
  Hjälper det dig? Jag har ätit det i två omgångar men inte känt någon direkt skillnad...

  Ska till en mag o tarm specialist på onsdag, få se vad han säger du...
 • Puchik­o
  Äldre 19 nov 11:56

  Ja jag märker skillnad.. det är ju så olika för alla så man får testa sig fram..

 • sveaf
  Äldre 20 nov 09:40

  Mitt onda började ganska så direkt när jag blev gravid. Jag sökte för det första gången när jag var i 8:e veckan. Diklofenak hjälper inte för mig....

  Namnau.... Angående muskelfästen, gjorde det ont när din PT tryckte ut dessa. Jag var hos en sjukgymnast som har känt igenom mina muskler men han kunde inte känna några fel och jag var inte heller öm när han tryckte vid muskelfästena. Jag har också problem med min vänstra skuldra/axel undrar om detta kan ha något samband......

 • April Mamma
  Äldre 20 nov 10:09
  sveaf skrev 2009-11-20 09:40:50 följande:
  Mitt onda började ganska så direkt när jag blev gravid. Jag sökte för det första gången när jag var i 8:e veckan. Diklofenak hjälper inte för mig.... Namnau.... Angående muskelfästen, gjorde det ont när din PT tryckte ut dessa. Jag var hos en sjukgymnast som har känt igenom mina muskler men han kunde inte känna några fel och jag var inte heller öm när han tryckte vid muskelfästena. Jag har också problem med min vänstra skuldra/axel undrar om detta kan ha något samband......
  Mitt började ju också ganska tidigt in i grav, jag var nog i v 5 tror jag..

  Vad känns "ditt onda"?

  Jag har den senaste tiden haft mest ont nu på höger revben, ut i magen på höger sida..känner mig "svullen" och lite bullig över området som jag har ont på...typ som en inflammation men ändå inte...så himla svårt att förklara hur det känns...Kan även känna obehag när jag sitter ner, som om att det är någon som kommer i kläm där inne. Domnar även på/i magen och ibland på höger sida av ryggen också..
  Jäkligt irriterande är det att hela tiden känna av det..önskar att man kunde må toppen o få njuta av sina barn...
 • Babyba­lo
  Äldre 20 nov 10:39

  Hej tjejer!

  Mitt onda kom inte under graviditeten, utan när min son var ganska precis ett år. Jag ammade honom dock, så ett visst hormonpåslag fanns ju ändå...
  Mitt onda bara fortsätter och fortsätter.
  Jag var hos en kiropraktor igår och när hon klämde runt muskelfästen i höger sida så gjorde det infernaliskt ont. Kanske kan det ha något med muskler att göra ändå??
  Har även varit tillbaka hos min läkare och han skickade iväg mig på ytterligare blodprovstagning, denna gång ännu mer omfattande. Får se vad det visar...
  Ha en härlig helg allihop! Kram!

 • Äldre 22 nov 17:09

  Hej

  Jag känner det precis som du babybalo.
  Jag har ont under höger revben, känns som att ngt är ivägen, Det gör ont i ryggen och ibland strålar det neråt på magens högra sida och ut på höften.
  Känner också mig svullen precis som om jag gått upp i vikt, det är liksom lite svårt ibland att hålla in magen.
  Lutar jag mig framåt känns det som att ngt är ivägen. Kan även få känningar i bröstet ibland och upp i halsen, som en kramp el klump i halsen.

  Detta har jag haft i ett år nu!!!!

  Jag har gjort ultraljud på buken- allt normalt, datomografi buk- allt normalt
  tagit massor av prover - inget konstigt visades, gjort gastroskopi där hittades ett bråck på övre magmunnen.

  Men min läkare tror inte att det är bråcket som ger mig dessa symtomen men jag själv börjar undra, de hittar ju inget annat.

  Jag trodde också till sist att det var ngt med musklerna så jag gick till kiropraktor och massör men det har inte iheller hjälpt.

  Nu vet jag inte vad jag ska göra, är så trött på att ha ont varje dag!!!!!!
  Min smärta är mer eller mindre konstant molande.

  Jag hoppades att ngn här hade fått ett svar från sin läkare vad det var så att min gåta kunde lösas.

  Mitt började för ett år sedan då var min yngsta 9 år, så i mitt fall har det inte med graviditet eller hormoner att göra.

 • April Mamma
  Äldre 22 nov 17:22
  selmv skrev 2009-11-22 17:09:18 följande:
  Hej Jag känner det precis som du babybalo. Jag har ont under höger revben, känns som att ngt är ivägen, Det gör ont i ryggen och ibland strålar det neråt på magens högra sida och ut på höften. Känner också mig svullen precis som om jag gått upp i vikt, det är liksom lite svårt ibland att hålla in magen. Lutar jag mig framåt känns det som att ngt är ivägen. Kan även få känningar i bröstet ibland och upp i halsen, som en kramp el klump i halsen. Detta har jag haft i ett år nu!!!! Jag har gjort ultraljud på buken- allt normalt, datomografi buk- allt normalt tagit massor av prover - inget konstigt visades, gjort gastroskopi där hittades ett bråck på övre magmunnen. Men min läkare tror inte att det är bråcket som ger mig dessa symtomen men jag själv börjar undra, de hittar ju inget annat. Jag trodde också till sist att det var ngt med musklerna så jag gick till kiropraktor och massör men det har inte iheller hjälpt. Nu vet jag inte vad jag ska göra, är så trött på att ha ont varje dag!!!!!! Min smärta är mer eller mindre konstant molande. Jag hoppades att ngn här hade fått ett svar från sin läkare vad det var så att min gåta kunde lösas. Mitt började för ett år sedan då var min yngsta 9 år, så i mitt fall har det inte med graviditet eller hormoner att göra.
  Välkommen till gänget =)

  Det är ingen läkare som har pratat om att det kan vara tarmarna?

  Vad syns på gastroskopin,tunntarmarna?
 • Äldre 22 nov 17:45

  He och tack

  På gatroskopin ser man matstrupe, magsåck och tolvfingertarmen.

  Tarmarna vet jag inte , men man ser ju tarmarna när man gör en datomografi på buken , det är ju en s k skiktröntgen.

  Annars får man göra en koloskopi, man går in via ändtarmen med en kamera och kollar inuti tarmarna.

  Det har jag inte gjort, det verkar så hemskt dessutom.

 • April Mamma
  Äldre 22 nov 18:09
  selmv skrev 2009-11-22 17:45:13 följande:
  He och tack På gatroskopin ser man matstrupe, magsåck och tolvfingertarmen. Tarmarna vet jag inte , men man ser ju tarmarna när man gör en datomografi på buken , det är ju en s k skiktröntgen. Annars får man göra en koloskopi, man går in via ändtarmen med en kamera och kollar inuti tarmarna. Det har jag inte gjort, det verkar så hemskt dessutom.
  Hmm...nej, inte verkar det vara skoj att göra en koloskopi ...fy.
  Jag ska ev göra en sån. Ska träffa en mag o tarm speciallist på onsdag, få se vad han tror att det beror på då. Min husläkare trodde att det kunde vara typ IBS eller nått liknande....
 • Äldre 19 maj 20:42

  Sökte på google efter "tryck på höger sida i magen"och fann den här tråden. Jag känner så väl igen mig..känns somomjag har något som äri vägen under revbenen på höger sida. Har alltid haft problem med irriterad tjocktarm och ibland lite magkatarr, men dett aär ju något helt annat. Känner väl ingen direkt smärta,men ett obehagligt tryck. Något är liksom i vägen. 

  Hur har det gått för er andra? 

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
Logga in
Bli medlem