• Babyba­lo
  Äldre 22 aug 17:15
  306778 visningar
  193 svar
  193
  306778

  Ont under revbenen på höger sida!

  Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.
  Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.
  Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.
  Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?
  Är sååå rädd!!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-17 08:09
  Hej allihop!
  Jag har läst i tråden nu att många undrar hur det går för mig.
  Jo, min smärta har blivit oerhört mycket bättre. Efter att jag gjorde min koloskopi, så kände jag mig lugnare och kunde börja "leva" med smärtan. Det gjorde på något sätt att den blev lättare att hantera.
  Innan var jag så vansinnigt rädd att jag var dödligt sjuk och det förvärrade definitivt smärtan för min del.
  Läkarna som jag träffat (ganska många...) har alla varit överens att det troligen handlar om IBS, även om mina symptom inte varit typiska.
  "Apelsinen" under revbensbågen kan jag fortfarande känna av ibland, främst när jag sitter ner, men på det stora hela så är det så mycket bättre.
  Den här tråden blev verkligen min räddning när det var som värst. Tack för det alla och lycka till med era besvär!

 • Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
 • Äldre 2 sep 11:52
  MoSv74 skrev 2010-08-30 01:07:19 följande:

  Har inte läst igenom hela tråden....men har nog skrivit i den tidigareObestämd

  Undrar bara en sak!
  Är det INGEN som har fått konstaterat att det är njuren som man har ont av??
  Jag har ju många av era symptom och jag HAR ju fel på njuren.

  Lite ...ja,"lustigt" att man kan ha istort sett samma,eller iaf väldigt lika symptom men att det beror på helt olika saker.
  Intressant tycker jag!


  Det skulle ju visats på blodprov då det ingår i rutinproverna.
 • tompry
  Äldre 2 sep 19:36

  Hej!
  Jag har haft konstant värk i höger sida i 4 år!  Har genomgått alla röntgen och blodprover som finns, dom hittar inget svar varför jag har ont dagligen!! Enda felet de har upptäckt är magmunsbråck!
  Hur gör ni för att lindra värken, just nu äter jag tramadol, lyricka och citadon! Skulle ilja slippa alla dessa mediciner, har ni några tips? Jag har provat naprapat, kiroprakter, massage, spikmatta, cyckling!!
  JAG HAR PROVAT ALLT!

 • M8F
  Äldre 5 sep 12:08

  Aprilmamma, min smärta sitter längst ner i bågen. Så vid nedersta revbenet, sen har man "falska" revben som bara går halvvägs mot bröstbenet, dessa sitter under det nedersta, där har jag oxå ont...

 • gineka
  Äldre 13 sep 09:41

  Har haft exakt samma besvär på höger sida av buken i 3 års tid. Smärtan strålar ut mot ryggen och är bara så irriterande ibland. Har väldigt känslig mage för övrigt, har varit på ultraljud en gång om året, man har endast sett "gallkrus".
  Vad ska man göra??

 • Tjofse­n
  Äldre 16 sep 14:25

  Här är en till. Var på ultraljud i tisdags och inget hittades. Opererade bort gallblåsan maj 2009 och då skadades gallgången så den fick tas bort. Vaknade på Intensiven fullt med slangar och en påse på magen och ett stooort snitt över magen under bröstet. Det som bara skulle vara en titthålsoperation, hem dagen efter med lite värk i axeln........

  Har totalt tappat förtroendet för mina läkare och sjukhuset jag går på så jag funderar på om jag ska byta. I vissa perioder blir det bättre - men jag har fortfarande som gallstensanfall med enorm smärta då man står på alla fyra på golvet och brölar.

  Jag är så less på detta!! Jag gjorde en gastroskopi innan operationen för att se om jag hade magkatarr och det kunde vara orsaken till smärtan. De upptäckte att jag hade ett bråck på nedre magmunnen och frågade om jag hade bevär. Det har jag inte haft nämnvärt men nu undrar jag om inte all stress och hela operationsgrejjen förvärrat bråcket eller utvecklat nåt i magsäcken.

  Jag har troligtvis IBS också.

  Senast idag hade jag ont (har ont) och varje gång domnar och värker vänster axel, arm, skuldra, nacke.

  Hur har det gått för dig TS???????

  Det har varit väldigt bra beskrivningar här på hur det känns. Som en stor apelsin. Ibland får jag för mig att de glömt nåt instrument från operationen. Jag beskriver anfallen närmast som en köttbulle ska igenom ett sugrör. Det är så det känns när det smärtar. Det är en ENORM smärta med 10 på en 1-10-skala tycker jag.

 • Nomad
  Äldre 21 sep 09:42

  Mitt ultraljud visade ingenting. Jag fick veta att det inte är något fel på mig.
  Alltså sitter jag här med min inbillningssjuka och undrar hur jag blev hypokondriker.

 • Tjofse­n
  Äldre 21 sep 20:51
  Nomad skrev 2010-09-21 09:42:47 följande:
  Mitt ultraljud visade ingenting. Jag fick veta att det inte är något fel på mig.
  Alltså sitter jag här med min inbillningssjuka och undrar hur jag blev hypokondriker.
  Visst är det vansinnigt. Ingen människa vill väl få såna anfall som jag har. Kallsvettas, känns som hjärtinfarkt. Det gör så ont så man står på alla fyra och brölar och gråter. Man får profylax-andas för att inte svimma.

  Dagens sjukvård är bättre än förr visserligen -men LÅÅÅÅNGT ifrån så bra som den kan vara.
 • bellas­ofie
  Äldre 28 sep 19:27

  äntligen har man fått lite svar på sina frågor genom att läsa här, jag har också denna obehagliga känsla under höger revben, gör inte ont men är väldigt besvärande och är ofta dagligen. jag operera bort min gallblåsa när jag var 14 år dessa obehag kom för ca 1 år sen. Jag gick till vc och läkaren sa att jag hade muskelinflammation och blev behandlad för det, men det blev inte bättre. Jag gav mig inte och fick göra ett medicinskt ultraljud som visade att en cysta på ca 1 cm hade växt ut där gallblåsan suttit. Jag har fortfarande dessa obehag men 2 läkare har sagt att det är inget att var orolig för. Men jag ska dit nu igen för jag har fortfarande dessa obehag =(

 • MoSv74
  Äldre 29 sep 00:45
  Starkast skrev 2010-09-02 11:52:49 följande:
  Det skulle ju visats på blodprov då det ingår i rutinproverna.
  Mina blodprover har alltid varit bra!

  Att jag har/hade en lös,eller vandrande,njure såg dom på röntgen.
  Stående rötgen!
  Vid liggandes röntgen åkte njuren på plats men när de ställde mej upp så åkte den ner.
 • Tjofse­n
  Äldre 3 okt 20:07

  Jag misstänker att jag reagerar på choklad. Upptäckte att jag drack oboy (brukar jag aldrig göra annars) som enda annorlunda saken jag gjort på flera veckor och fick under natten anfall. Sen åt jag en ballerinakaka med choklad på lördagmorgonen och fick ont på eftermiddagen. Jag brukar hålla mig borta från choklad men tänkte inte på att oboy också är "choklad" även om det inte är klassisk chokladkaka etc.

  Börjar ana att choklad kan ställa till det.

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.