Inlägg från: Babybalo |Visa alla inlägg
  • Babybalo

    Ont under revbenen på höger sida!

    April Mamma skrev 2009-09-10 11:41:37 följande:


    En till med ont på samma ställe...Mitt började för ca 1år sedan, fick jätteont i höger sida, magen och ryggen/midjan...liksom en strålande smärta. Har även som klåda över det området (mest vid midjan) så jag sökte läkare som undersökte o hade noll aning om vad det kunde vara...nått muskelärt trodde hon..men det känns mer som om att det kommer från nått organ.Jag fick göra en lungröntgen samt ultraljud på organ (Vet dock inte vilka, men han såg fett i levern så jag antar att han undersökte den i alla fall =))Fick Voltaren utskrivet, det kan ha hjälpt men jag vet inte..det kom ju tillbaka snabbt igen.I början gjorde det mest ont när jag satt eller låg på sidan..Blev sedan ef några veckor gravid och kände även då av smärtan dagligen...och gör det nu med.Har även fått som domningar på höger sida av ryggen(lite i magområdet också) samt en konstig ilande smärta på en del av ryggraden.(Blev stucken 10 ggr i ryggen under förlossningen(eda) samt fick göra en bloodpatch så jag vet inte om den smärtan kommer från det...Men det är lustigt art domningarna kommer just på höger sida där det andra "onda" känns.Har funderat på om det kan vara gallan eller njursten osv, men jag har ju inte dom där attackerna utan mer molande/tryckande/svidande ont.Har haft magkatarr i unga år, så det är inte någon sådan smärta..det sitter ju på ett annat ställe.Det "lustiga" är ju att min pappa har typ samma symtom...han har haft det i ca 10 år...Vad sjutton kan det vara..?! Tankarna rusar ju i väg att man skall ha cancer i bukspottskörteln eller nått liknade...Men förhoppningsvis så är det inte det =)Blev ett långt o virrigt inlägg...hoppas att nån orkade läsa =)
    Hej! Tråkigt att du också har ont... Ja, mina tankar skenar iväg också! Jag har ont hela tiden och det känns som att någonting sitter ivägen eller hur jag nu skall förklara... Som att det finns något under revbensbågen som inte skall finnas där! Jag har tagit en massa blodprover samt gjort ultraljud. Läkaren har också känt och klämt på magen och tror att det kanske kan vara tarmarna som spökar. Det tror inte jag-det känns inte så! På tisdag skall jag till urologen för att kolla om smärtan beror på njuren. På mitt ultraljud upptäcktes nämligen att jag har en rörlig njure på höger sida. Men det borde inte ge några symtom säger de... Vet varken ut eller in, men det är så jobbigt att inte veta vad smärtan beror på... Är dessutom värsta sortens hypokondriker, så det här är hur jobbigt som helst!
  • Babybalo
    Bumms skrev 2009-09-16 21:23:33 följande:
    Hej TS, hur har det gått för dig??Jag ska ringa HC i morgon för ÄNNu ett besök, nu är jag less på detta, och börjar även känna av ångest attacker på kvällarna pga oro, vill bara veta att allt är ok!Kram på dig
    Hej! Vad bra att du går iväg igen och kollar. Man mår ju såå dåligt av att ha det så här. Jag känner också av ångest och är superorolig. Jag var hos urologen igår för att kolla om mitt onda kommer ifrån njurarna på något sätt. Läkaren trodde inte det men skickade en remiss till röntgen. Så nu ska jag snart (förhoppningsvis inom ett par veckor iaf) få göra en datortomografi av hela buken inklusive njurar, galla lever osv... Det känns oroligt men samtidigt skönt att få det gjort.
    Uppdatera gärna när du varit hos läkaren. Lycka till!
    Kram på dig också!
  • Babybalo
    eraplai skrev 2009-09-21 12:03:06 följande:
    Mycket troligt har du Tietze´s syndrom, en ofarlig inflammation i revbensbrosket. Har själv haft dessa symptom ett flertal gånger under 30 års tid. Brukar gå över av sig självt efter några veckor eller mer.www.google.se/search&q=Tietze%C2%B4s+sy...=/Peder
    Tack för ditt svar! Jag tror inte att det är Tietzes syndrom jag har... Jag är inte alls öm på revbenen när jag tar där utan detta är liksom under revbensbågen, inne i kroppen. Det känns som att något där inne ligger och trycker, som om det skulle finnas en tennisboll inklämd under revbenen. Är livrädd att det är en tumör, men man har gjort ultraljud och inget konstigt hittades. Nu väntar jag på att få göra en datortomografi på buken om tre veckor... Tack iaf!
  • Babybalo
    sveaf skrev 2009-09-24 13:51:52 följande:
    Jag har precis som ni samma problem - ont under högra revbensbågen. För mig började det i samband med att jag blev gravid och det har fortsatt även efter graviditeten - sammanlagt 10 månader nu. Jag har gjort ultraljud över galla och lever samt en skiktröntgen som kollade tarmarna och övriga mjukdelar i magen men inget fel har hittats. Jag har lämnat avföringsprov och tagit blodprover och testats för allergier men inget fel. Visst är det skönt att inget allvarligt fel har hittats men det är samtidigt oerhört frustrerande. Smärtan är mer elller mindre konstant och det strålar ut i ryggen - ibland sticker det också och ilar liksom. Som ett ständigt håll. Jag kan inte hitta någon öm punkt om jag trycker på magen men det onda sitter ungefär mitt på högra delen av magen och precis i anslutning till där revbenen slutar. Mitt nästa steg är att träffa en kirurg för att fortsätta utredningen. Är tacksam för fortsatt kontakt.
    Stackars dig! Det låter ungefär som det jag har också... Jag väntar nu på en skiktröntgen som skall göras den 9 oktober. Är sååå nervös, men samtidigt skall det bli skönt att få det gjort. Jag (och några till här) har en känsla av att något liksom sitter under höger revbensbåge, en känsla av att det "tar emot" när man böjer sig ner... Är det något du känner igen? Jag har gjort ultraljud och tagit blodprover utan att man hittat något.
  • Babybalo
    ISSEN skrev 2009-09-24 17:18:18 följande:
    Guud det kunde ha varit jag som skrev TS!!! Jag har precis samma symtom och det känns som att "något är i vägen" på något sätt!! Va till läkaren idag och väntar nu på tid för UL! Är skitnervös och mina tankar har vandrat till cancer såklart, får ångest och mår inte alls bra psykiskt pga detta!
    Ja, fy jag vet precis vad du menar... Jag mår också skit av att inte veta vad det är! Vad sa läkaren till dig? Hur länge har du haft så här? Jag började få ont och den här konstiga tryckkänslan precis i början av juli. Är verkligen superorolig
  • Babybalo

    Hej!
    Hur går det för alla? Jag väntar nu på min datortomografi av buken som skall göras på fredag... Nervös!

  • Babybalo

    Tack för era svar!
    Bumms, nej ingen förbättring här! Hur är det med dig? Gick du till läkare igen?
    Tack för att du tänker på mig på fredag!
    Jag lovar att uppdatera sedan hur det har gått.
    Kram på er!

  • Babybalo
    sveaf skrev 2009-10-07 16:09:37 följande:
    När du gör röntgen - be dem att faxa svaren direkt till din läkare och beställ en telefontid hos honom/henne samma dag annars får du vänta ca 10 dagar på svaret - det fick jag i alla fall.
    Tack för tipset! Ja, orka vänta i 10 dagar det gör jag inte!
    Jag vet inte hur inflammation i tarmen känns, men kanske är det det vi har... Lycka till hos osteopaten, berätta gärna hur det gått!
    Kram!
  • Babybalo
    sveaf skrev 2009-10-08 11:29:29 följande:
    Jag kommer precis från osteopaten och hon trodde absolut att det hade med lever och galla att göra. Man har en zon under höger fot - under "ringtån" precis där hålfoten börjar och den var väldigt öm, samt där stortån fäster på sidan i innerfoten. Just dessa områden är inom zonterapin kopplade till lever och galla. Jag har ändå tänkt att jag har haft ont under foten ett tag nu.... Hon konstaterade att jag var väldigt svullen på hela högra sidan framförallt över området där levern sitter och när hon gjorde sin "grej" började det bubbla och väsa. Hon kunde inte säga vad det beror på men att många människor har en "svag" lever under perioder av sitt liv. Hon rekommenderade också att dricka aloe vera juice under ett tag eftersom om inte levern fungerar så belastas tarmen väldigt hårt. Jag vet inte om detta kommer att hjälpa men jag ska gå en gång till om några veckor så får vi se...
    Oj, intressant! Jag har nu klämt och känt under högerfoten och om jag nu gör rätt så är jag också väldigt öm på de områden du beskriver.Hmm, svag lever... Är det något som visar sig på leverprover? Jag har ju lämnat massa olika blodprover inkl. leverprover och de var helt normala. Det känns ju onekligen som att de här besvären är kopplade till levern och gallan eftersom det är precis i det området. I morgon så här dags är min datortomografi avklarad. Ska bli så skönt att få det gjort!
  • Babybalo

    April Mamma skrev 2009-10-08 13:46:00 följande:


    Hoppas att det går bra i morgon.Jag ska iväg på ul den 20/10. Bukorgan +njurar. Var till läkaren förra tisdagen o tog då blodprover..har inte hört nått så jag antar att dessa var ok..
    Tack!
    Vad bra att du skall göra ett nytt ul (för visst hade väl du gjort ett tidigare också?)! Jag tror säkert att dina prover var helt normala, annars borde de ju hört av sig vid det här laget.
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!