• Babybalo

    Ont under revbenen på höger sida!

    Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.
    Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.
    Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.
    Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?
    Är sååå rädd!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-17 08:09
    Hej allihop!
    Jag har läst i tråden nu att många undrar hur det går för mig.
    Jo, min smärta har blivit oerhört mycket bättre. Efter att jag gjorde min koloskopi, så kände jag mig lugnare och kunde börja "leva" med smärtan. Det gjorde på något sätt att den blev lättare att hantera.
    Innan var jag så vansinnigt rädd att jag var dödligt sjuk och det förvärrade definitivt smärtan för min del.
    Läkarna som jag träffat (ganska många...) har alla varit överens att det troligen handlar om IBS, även om mina symptom inte varit typiska.
    "Apelsinen" under revbensbågen kan jag fortfarande känna av ibland, främst när jag sitter ner, men på det stora hela så är det så mycket bättre.
    Den här tråden blev verkligen min räddning när det var som värst. Tack för det alla och lycka till med era besvär!

  • Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
  • April Mamma
    Babybalo skrev 2009-10-08 15:10:48 följande:
    April Mamma skrev 2009-10-08 13:46:00 följande: Tack! Vad bra att du skall göra ett nytt ul (för visst hade väl du gjort ett tidigare också?)! Jag tror säkert att dina prover var helt normala, annars borde de ju hört av sig vid det här laget.
    Ja, gjorde ett i nov förra året...Sa inget till läkaren om att jag har gjort ett tidigare,har flyttat o har därför ny läkare.
    Man hoppas ju att dom inte hittar nått men samtidigt så vill man ju veta varför man har ont/känner obehag.
    Undrar vad steget efter ul är då..?
  • Babybalo

    April Mamma skrev 2009-10-08 15:33:59 följande:


    Ja, gjorde ett i nov förra året...Sa inget till läkaren om att jag har gjort ett tidigare,har flyttat o har därför ny läkare.Man hoppas ju att dom inte hittar nått men samtidigt så vill man ju veta varför man har ont/känner obehag.Undrar vad steget efter ul är då..?
    Helt rätt! Jag tror att ul är en ganska så bra undersökningsmetod när det gäller bukorganen, man kan nog se det mesta. Jag har ju också gjort ett snabbt ul där man kollade njurar, levern och gallan som då såg helt normala ut. I mitt fall så är datortomografin steget efter ul. Jag vet inte om man egentligen kan se så mycket mer med det!??
  • April Mamma
    Babybalo skrev 2009-10-08 15:38:10 följande:
    April Mamma skrev 2009-10-08 15:33:59 följande: Helt rätt! Jag tror att ul är en ganska så bra undersökningsmetod när det gäller bukorganen, man kan nog se det mesta. Jag har ju också gjort ett snabbt ul där man kollade njurar, levern och gallan som då såg helt normala ut. I mitt fall så är datortomografin steget efter ul. Jag vet inte om man egentligen kan se så mycket mer med det!??
    Hur går en datortomografi till?
  • Babybalo

    April Mamma skrev 2009-10-08 15:55:12 följande:


    Hur går en datortomografi till?
    Man ligger på en brits helt blickstilla. Britsen skjuts sedan in i själva röntgenkameran som tar, om jag fattat det hela rätt, bilder av hela buken. Det blir liksom "skivor" av alla organ så att man får bra bilder inuti dem.
  • Babybalo

    Usch, peppa mig nu tjejer! Känner mig så himla orolig... Har googlat datortomografi och buk och ont på höger sida och det enda jag får upp är tumörer och cancer... !
    Obehagskänslan under revbenen är värre än någonsin nu ikväll, tycker jag. Hoppas, hoppas , hoppas att de inte hittar något konstigt på röntgenbilderna!!

  • annaPod
    Babybalo skrev 2009-10-08 19:24:20 följande:
    Usch, peppa mig nu tjejer! Känner mig så himla orolig... Har googlat datortomografi och buk och ont på höger sida och det enda jag får upp är tumörer och cancer... !Obehagskänslan under revbenen är värre än någonsin nu ikväll, tycker jag. Hoppas, hoppas , hoppas att de inte hittar något konstigt på röntgenbilderna!!
    Stackars dig...jag också sitter och googlar hella tiden och som du, ser jag bara cancer med stor "C". Ska gå till doktor på måndag, orkar inte vänta längre...:(
    Vad det kan bli????? :(
  • sveaf

    Jag har också tagit alla leverprover som var helt normala. Enligt osteopaten så kändes svag lever som en tyngd och vad det beror på visste hon inte men hon rekommenderade också snäll kost, dvs inte alltför fet mat, starka kryddor bör undvikas, föredra vitt kött - ja egentligen vad som rekommenderas för gallbesvär. allt för att underlätta arbetet för lever och galla.

  • Bicho

    Hej Babybalo!!!

    Inte läst alla inlägg men jag har liknande besvär som dina, ont i höger sida precis som du, en punkt som gör superont om man trycker och ibland gör det tom ont att sitta ner.
    Har precis som du gjort UL & kollat alla organ, allt sag jättefint ut, dessutom gjort blodprov för att kolla cancermarkörer och ett gastroskopi där de kollade ändtarmen, inte heller nagot eftersom jag haft problem med att ga pa toaletten. För mig skulle det atersta att kolla hela tarmen men känner inte att jag fixar det. Kan dock glädja dig med att min läkare sa att det mycket väl kunde vara en stressjukdom & att om allt sag fint ut sa skulle han skicka mig pa avslappningskurs. Om du känner för det sa gör datortomografin för att om inte annat, känna dig lugnare, annars sluta läsa om allt pa Internet, det gjorde jag & det var bara bortkastad tid som jag kunnat använda till nagot annat. Hoppas verkligen inte du är allvarligt sjuk & se till att njuta av livet.
    Lycka till!!!

  • Babybalo
    Bicho skrev 2009-10-09 11:27:43 följande:
    Hej Babybalo!!!Inte läst alla inlägg men jag har liknande besvär som dina, ont i höger sida precis som du, en punkt som gör superont om man trycker och ibland gör det tom ont att sitta ner.Har precis som du gjort UL & kollat alla organ, allt sag jättefint ut, dessutom gjort blodprov för att kolla cancermarkörer och ett gastroskopi där de kollade ändtarmen, inte heller nagot eftersom jag haft problem med att ga pa toaletten. För mig skulle det atersta att kolla hela tarmen men känner inte att jag fixar det. Kan dock glädja dig med att min läkare sa att det mycket väl kunde vara en stressjukdom & att om allt sag fint ut sa skulle han skicka mig pa avslappningskurs. Om du känner för det sa gör datortomografin för att om inte annat, känna dig lugnare, annars sluta läsa om allt pa Internet, det gjorde jag & det var bara bortkastad tid som jag kunnat använda till nagot annat. Hoppas verkligen inte du är allvarligt sjuk & se till att njuta av livet.Lycka till!!!
    Tack snälla du för ditt svar! Vad skönt att inga tester visat något allvarligt!
    Jag har gjort datortomografin nu på morgonen, så nu är det bara att vänta på svar från den. Det kunde ta upp till en vecka sa de...
    Ja, att läsa på internet gör ju ingen lugnare direkt... Jag vet att jag borde sluta göra det, blir bara orolig!
    Ha en trevlig helg!
  • Babybalo

    JAAAAA!
    Nu ikväll (!) ringde läkaren och meddelade att datortomografin som jag gjorde i fredags var helt normal!
    Man kollade nedre delen av lungorna, levern, njurarna,gallblåsan, mjälten, bukspottkörteln, ja rubbet, och det fanns inget patologiskt eller avvikande öht! Är verkligen såå lättad! Samtidigt så undrar man ju vad det är som orsakar alla symptom...
    Nu ska jag njuta av att inget allvarligt syntes och sedan ska jag ta kontakt med husläkaren i slutet av veckan för att se hur vi ska gå vidare. Jag tror att han kanske vill skicka mig på en gastroskopi.
    Kram på er!

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!