• Äldre 31 Aug 22:09
    10575 visningar
    10 svar
    10
    10575

    Maxi-cosi babyskydd till volvo V70-05?

    Hej!

    Sitter här i vecka 39 och känner att det är hög tid att reda ut babyskydd-frågan ! Vi tänkte köpa ett Maxi-cosi babyskydd och var och lånade ett hos Babyproffsen i helgen för att testa i bilen. Tyvärr verkade dock bältet där fram vara för kort, babyskyddet lutade liksom framåt lite när det var fastspänt. Personalen var inte särskilt intresserad av att hjälpa oss och titta på det hela, utan tyckte att vi skulle köpa någon form av "basenhet" till babyskyddet för att det skulle sitta bättre. Detta kostade dock lika mycket som själva babyskyddet (dvs 1500:- till), och då de inte ens ville titta i bilen köpte vi inget. Vi såg sen någon om Isofix-fästen på nätet? Om man har sådana i bilen, måste man fortfarande köpa till "basenheten" då?

    Hoppas detta inte blev alltför rörigt, man är ju lite grötig i huvudet såhär på sluttampen ? För att sammanfatta är frågan alltså: Måste man köpa en "basenhet" till babyskyddet om man vill ha det i framsätet på en volvo V70 (vår är från 2005)?

    Hoppas någon kan hjälpa mig! Tack för förhand!

  • Svar på tråden Maxi-cosi babyskydd till volvo V70-05?
  • Äldre 1 Sep 15:43
    #2

    Tack! Vi har ingen air-bag på passagerarsätet, så det är inga problem att ha den i framsätet. Ska ta en tur till babyproffsen idag igen och hoppas att det är en annan säljare där, som är lite mer intresserad av att visa oss hur det ska fungera. Stort tack igen!

  • Äldre 1 Sep 21:51
    #5

    He, he.. Det är onekligen komplicerat det här! Tack så mycket för hjälpen, ska tillbaka till babyproffsen imorgon och se om jag kan få lite proffsigare hjälp denna gången . Rapporterar hur det gick imorgon!

  • Äldre 2 Sep 10:08
    #7

    Lither: Stort tack! Vi bor i Stockholm, så ska allvarligt överväga säkerhetsbutiken om vi inte får bra hjälp på babyproffsen idag heller. Vi har en Bugaboo Cameleon som man kan sätta fast Maxi-Cosi babyskyddet i (men inte Brio), så därför lutar det nog åt ett sådant ändå, även om 1395 totalt lät väldigt bra... Får kanske fundera lite till. Stort tack igen!

    Winterangel: Stod inget i manulen, men ska in och titta på hemsidan nu! Tack så mycket!!

  • Äldre 2 Sep 12:40
    #9

    Blev ett maxi-cosi med easy-base - vilket fästs med bälte och inte iso-fix (vi hade inga sådana). Blev dyrt, men det blev gjort iaf! Sen passar då som sagt maxi-cosi till barnvagns-chassit. Har blivit varmt rekommenderade att ha något form av "base"-system av vänner som testat både det och att bältes-fästa babyskyddet. Sen räckte ju inte bältet runt stolen heller, så vi kunde inte välja att köra på bara det.

    Stort tack för all hjälp!

Svar på tråden Maxi-cosi babyskydd till volvo V70-05?