Inlägg från: Anonym (vetinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vetinte)

    ett barn till efter förlossningsdepression?

    vi blev föräldrar för ett år sedan till en underbar dotter. tyvärr drabbades jag av en depression med mycket ångest i samband med att jag blev mamma; vågade inte vara ensam med henne pga så stark ångest samt hemska tankar om att jag skulle skada henne eller mej. fruktansvärt....men jag fick hjälp! både terapi samt medicin , och efter 8 månader började jag må bättre.
    vi var först helt inställda på att inte ha fler barn, men nu har vi börjat fantisera om ett syskon till vår flicka. men jag är orolig för att historien upprepar sej! undrar därför om det finns nån som gått med om samma sak som jag och som ändå vågat skaffa ett barn till? hur gick det? jag hoppas på svar!

  • Svar på tråden ett barn till efter förlossningsdepression?
  • Anonym (vetinte)

    hur känner du dej? är du nervös att det ska bli som förra gången?

  • Anonym (vetinte)
    Yohanna1985 skrev 2009-09-05 19:16:33 följande:
    En till som också fick förlossningsdepression. Har också börjat tänka smått på att "göra" ett till barn, ett syskon. Men jag vet inte om jag vågar heller, risken är väl 50/50 att drabbas igen?
    ja, jag tror risken är där nånstans...längtan efter en liten till är dock jättestark för mej. när väl kärleken slog till o jag började älska min dotter så blev den känslan så stark att den överskuggar allt! kanske det ändå är värt att må jättedåligt en tid , man vet ju hur man mår efteråt liksom...?
  • Anonym (vetinte)

    verkligen starkt av er som haft upprepade depressioner att våga föda igen, jag beundrar er! men viljan att ha barn är ju så stark...
    jag känner mej tryggare när jag sett att ni har vågat, hoppas att de andra som skriver här som överväger ännu ett barn också känner så. jag ska prata med vår bvc-sköterska redan nu, det var hon som hjälpte mej att söka hjälp denna gång. tror nog att jag ska klara av det, att våga ge vår dotter ett syskon!
    undrar hur ni känner nu, ni som varit med om depressionen o ångesten? känner ni er helt friska, eller får ni tillbaka de där känslorna igen ? jag mår oftast bra nu, men ibland får jag en svacka...tror dock att detta är nåt jag alltid levt med; har tidigare haft "vanliga"depressioner o ångest så jag känner igen det. vet ni om det är vanligare att få förlossningsdepression om man tidigare haft depressioner förresten?

Svar på tråden ett barn till efter förlossningsdepression?