• Anonym (Kaffedraken)

    ett barn till efter förlossningsdepression?

    Fikc det med första och med andra...men vill ändå ha en tredje!
    Skämt åsido - det är inte roligt med förlossningsdepression men det är inte säkert att det händer igen men det kan förstås hända igen.
    Det viktigaste som jag tycker att ni som är rädda ska tänka på:
    det finns hjälp att få - speciellt om det hänt första gången så vet ni ju nu hur det inte ska vara. ha en bra läkarkontakt och en medicinering till hands direkt efter förlossningen om det skulle behövas.
    OCH - man får ta vissa sömntabletter, lugnande samt antidepressiva trots att man ammar. De mediciner som psykiatrin skriver ut är testade. Jag har haft alla tre båda gångerna och aldrig märkt några som helst symtom på barnen.
    Den här gången fick jag snabbare hjälp och fick därmed också uppleva hur underbart det är att bli mamma!
    Så....hang in, var beredda och våga hoppa!

  • Anonym (Kaffedraken)

    inlägg 13: om man har en känslighet för att få depression så är risken större att man också får problem vid en sådan stor omställning som det är både fysiskt och psykiskt att få barn - även om inte är första barnet.
    Sedan så tror jag också att det förstås är individuellt - precis som du så är inte ångest och depression tyvärr ngt nytt för mig men just den belastningen som förlossning och hormonchock innebär får mina egna försvar att nästan rämna - därför så är det bäst för mig att stå på en mellandos med antideppressiva samt gå i terapi.
    Idag mår jag super - har faktiskt aldrig mått så bra som jag gör nu och jag är väldigt glad att mina barn har gett mig den här möjligheten att bli en frisk och glad kvinna. Förstås så hade jag gärna velat få de här erfarenheterna på ett annat sätt men livet ville annat....

  • Anonym (Kaffedraken)

    yohanna! Precis - klart det kommer gå bra! och gör det inte det så går det att fixa ;)
    OCH alla ni som hör från bekanta att det är jobbigt att få barn så alla mår lite dåligt....det är stor skillnad på att få barn och ha det jobbigt och SAMTIDIGT ha en depression eller ångest eller vad man nu ska kalla det. Nu när jag är frisk så är det fortfarande lite småjobbigt med skrik, syskonkonflikter osv men det är en krusning när man mår bra i övrigt.

    Jag gick på AURORA-samtal och fick världens finaste förlossning - man kan faktiskt föda nästan utan smärta och det är inte för sent med bedövning, det är ofta struntsnack. EDA:n tog inte på mig så jag fick spinal den sista timmen (det kan man bara få om man är säker på att bebis är ute inom 1,5 timmar) Födde helt utan smärta och kände inte ens när huvudet skulle igenom. Var helt med i utdrivningen och krystade fram en stor pojke på 20 min.

    Lycka till alla!
    Kramar

Svar på tråden ett barn till efter förlossningsdepression?