• Moncab­ang
  Äldre 5 sep 09:52
  6573 visningar
  11 svar
  11
  6573

  Hur gjorde du för att få barn som singel?

  Hej! Sitter i samma sits som dig.
  Jag bestämde mig i somras och åkte till CFC i Köpenhamn och gjorde en insemination. Tyvärr blev jag inte gravid. Det är kostsamt att hålla på med dessa insemintioner, likaså jobbigt med den långa resan så jag började titta på andra alternativ. Hade inte heller någon killkompis jag kunde/ville fråga om hjälp så jag satte in en "annons" på villhabarn.com och fick många svar. Där fick jag kontakt med en kille som numera kan titulera sig som privat spermadonator. Imorgon sker den första heminseminationen. =)

  www.villhabarn.com/forum_donatorer.php

 • Moncab­ang
  Äldre 26 sep 12:17
  #6
  HelenaBlomman skrev 2009-09-21 01:54:52 följande:
  Hej hej Jag ska beställa tid till Barnmorskan för att ta vanliga tester för livmoderscancer. Tänkte passa på att berätta att jag planerar barn och tänkte nu fråga er andra, vad exakt en barnmorska kan hjälpa till med? Hoppas ni förstår hur jag menar. Kanske kan ni komma med lite tips och råd oavsett vad barnmorskan kan hjälpa till med. Hur jag ska börja? Jag tänkte börja med att bli medlem i Femmis. men sen? Mvh H
  Hej HelenaBlomman!

  Tyvärr får du nog räkna med att BM inte kommer hjälp dig speciellt mycket...som ensamstående får du ju inte göra insem i Sverige.
  Jag blev vägrad hjälp av min gynekolog och gick därför till en annan. Jag sa att jag ville skaffa barn, men att det inte går för jag har ingen egen ÄL. Hon frågade om jag och min kille varit ihop i över ett år. Jag sa nej, dels för att jag inte hade någon kille. Berättade inte att jag var singel. Då hade hon oxå vägrat mig hjälp... Hon gjorde en VUL och skrev ut Provera för att få regelbunden mens och Pergotime för att få ÄL. Efter som jag och min "kille" inte varit ihop i över ett år så kunde jag inte få mer hjälp än så här.

  Jag har en privat donator som hjälper mig. Jag har precis gjort insem nr2.

  Vad jag menar med ovanstående så kan du inte räkna med att få någon hjälp som singel. Vet dock att det finns singelvänliga gynekologer, och dom kan man få kontakt med genom att gå med i Femmis. Jag är själv inte medlem.
  För att få göra en insemination i t.ex. Danmark så måste man kunna visa upp papper på att man testats för Hepatit B+C, HIV och att man helst gjort ett VUL innan så allt ser bra ut. Det står på klinikernas hemsidor vad dom kräver.
  Om du planerar att hitta en privat donator så hör bara av dig för tips om var du kan hitta en osv.

  Lycka till! =)
 • Moncab­ang
  Äldre 13 nov 12:02
  #9
  smurfan27 skrev 2009-11-11 18:06:07 följande:
  hur fungerar heminsemination
  Hej smurfan27!

  Heminsemination fungerar genom att donatorn (i mitt fall iaf) lämnar över en liten behållare med sädesvätskan och inom en timme så inseminerar man det. Alltså i mitt fall genom att suga upp det i en spruta och sen spruta in. Brukar lägga en kudde under rumpan och ligga kvar en kvart efteråt.
  Det låter äckligt, speciellt när jag nu läser vad jag skrivit...men jag har konstigt nog inte tänkt på det så. Önskan att få ett barn är så stor och det tar bara ett par sekunder så är det klart.

  Jag har hittat en donator som bor två mil från mig, och är supertrevlig och har inga baktankar. Om du vill ha tips på var du kan hitta en donator så hör bara av dig. =)
Svar på tråden Hur gjorde du för att få barn som singel?
Logga in
Bli medlem