Inlägg från: Miss Maya |Visa alla inlägg
  • Miss Maya

    Dom ultimata dagiskläderna inför vintern??

    Ärligt talat. Detta med overaller som är vattentäta. Det är nog aldrig något vi sett på när vi klätt på barnen. Där är det på med galonisar om det är blött liksom... Fast jag har väl inte råkat på något barn med en sådan overall då. Och då drar jag slutsatsen att de inte är jättevanliga på dagis. Inte här i alla fall.

  • Miss Maya

    Smidig, ja visst. Det sa jag inget om. MEN jag har som sagt jobbat på förskola, många olika, under snart 10 år och jag har inte en enda gång träffat på ett barn med en s.k. funktionsoverall. I alla fall inte någon där man inte tar på galonkläder om det är regn.


    tessan27 skrev 2009-09-12 17:18:39 följande:
    Miss Maya skrev 2009-09-12 17:12:53 följande: Hur skönt är det att gå omkring i både overall och galonisar över det. Barnen kan ju knappt röra på sig då. Med funktions material behöver man inte galonisar över. Jobbar på förskola och det är ju mycket smidigarre när barnen har vattentäta vinterkläder och höstkläder också för den delen. Torra och varma barn är glada barn.
  • Miss Maya

    Ja så kan det nog vara. Jag har aldrig ens reflekterat över huruvida en overall är vattentät eller inte. Kanske för att jag inte har egna barn. Och det är ju upp till föräldrarna att meddela detta om det är så. Inte vi som ska hålla reda på huruvida en overall är vattentät eller inte. Men kanske har det varit just så, att föräldrna köpt galonisar till, för att de inte vill att barnen ska smutsa ner sig.


    tessan27 skrev 2009-09-13 10:13:55 följande:
    Miss Maya skrev 2009-09-12 17:40:01 följande: Jag harockså jobbat på förskola i över 11 år och där jag jobbar har många funktionsmateriall på sina barns ytterkläder. Men jag har också kolleger som inte har en aning om vad som är vad och skickar på galonisar över tex reima tec overaller. Sen finns det föräldrar som köper dyra reima tec overaller och tycker att barnen ska ha galonisar över för att dem blir så skitiga annars. Då tycker jag att det är slöseri med pengar om de ändå inte annvänds på de sättet dem är tänkta då kan man köpa vad som helst som inte är vattentätt.
  • Miss Maya

    Jag tror nog ditt barn kommer överleva hösten/vintern/våren iaf.


    Bobbenn skrev 2009-09-13 12:08:39 följande:
    Detta är vad jag har än så länge Vinteroverall Reima Vinteroverall Gekås Vinteroverall Me too (vattenpelare 8000) (på väg) Reima mössa Ull Walking vinter vantar med lång dragkedja Skal vantar on the peak Regnvantar fodrade vantar Gekås Fuskpolo fleece 2 par ull strumpbyxor 2 bodies i merino ull Fleece tröja Fleece byxor Allväders byxa med hängslen Name it, vattenpelare 5000 (till hösten) On the Peak skal jacka (till hösten) Viking gore tex ull fodrad känga Kavat fodrad stövel Tretorn ullfodrad gummistövel vanliga galonbyxor (på dagis) Överdragsbyxor ofodrade Ska köpa ett par vantar och 1 mössa Reima till Glömt nått?
  • Miss Maya

    Jag har faktiskt köpt en fleecefodrad galonoverall till min lilla, men ska ändå komplettera med ofodrade regnkläder. Ibland vill man ju bara ha regnbyxor på sig t ex.

  • Miss Maya

    Tja. De överlever nog. Kanske värre för större barn som rör på sig mer, men för såna minisar som det inte går så fort för är det nog inte så stor skillnad om det andas eller inte. Är ju mer när man blir svettig och äcklig som man gärna vill att tyget ska andas. Och jag växte upp med overaller i bävernylon och galonregnkläder och lever gör jag än idag och traumatiserad är jag inte heller.


    Bobbenn skrev 2009-09-13 21:11:48 följande:
    Jag tänker INTE ha galon över på min dotter Tänker informera dagis om det oxå Fodrade regnkläder galon andas väl knappast?
  • Miss Maya

    Dåliga och dåliga. Det handlar kanske mer om VAR i landet man bor.


    Dr Mupp skrev 2009-09-13 21:39:26 följande:
    Det är jättehemskt. Har själv minnen från det som barn. Och när man ser dessa små ettåringar på dagis i först jäeeklumpig bävernylonsoverall och över det galonisar så tycker jag synd om dem. De kan knappt röra sig. Brevid springer mina barn i smidiga funktionsoveraller. Jag har hört att en del av de större barnen på dagis har börjat klaga att de måste ha galonisar när mina slipper. Det är ett tufft jobb för personalen att förklara skillnaden i vinterkläder. Det är synd att så många köper dåliga vinterkläder till sina barn. Har man kass ekonomi så är det ju inte så jättedyrt att köpa begagnade funktionsoveraller på tex tradera. Jag har tex köpt en mikkline för 260 kr och en reima tec för 305 kr.
  • Miss Maya

    För att man kanske inte har råd helt enkelt? Reimaoveraller på Tradera blir inte så jäkla billiga. De kan lätt gå för 500 kr minst. Plus att man ändå i något skede måste ha regnkläder, då de inte kan springa omkring i en vinteroverall på våren, hur vattentät den ändå är. Eller så köper man väl andra fina dyra grejjer som andas och är strålande men som kostar skjortan, även på Tradera.

    Det finns de som varken kan eller kanske vill lägga ut dessa pengar på kläderna, även om de så får tillbaka 600 spänn på Tradera följande år, för de HAR INTE pengarna att lägga ut när de väl borde inhandlas.

    Barnen överlever ändå. Tycker det är synd att dessa duktighetsföräldrar ska sitta här och ge dåligt samvete till alla de som inte köper Reima, Molo eller Pop eller något liknande.

    Ullis 10 skrev 2009-09-13 22:00:00 följande:


    Miss Maya skrev 2009-09-13 21:36:53 följande: Nä fast mitt mål är inte att kidsen inte ska bli traumatiserade o som tur är så har många saker utvecklats sen jag var liten o varför inte använda det när det finns bra grejer liksom?
  • Miss Maya

    Ja men det behöver väl inte betyda att bävernylon är urkasst överlag. Det passar helt enkelt bara inte precis där ni bor.

    Min fina sommarklänning är inte kass bara för att jag inte kan ha den på vintern liksom.


    Dr Mupp skrev 2009-09-13 22:03:35 följande:
    Vi bor i sörmland och ja då är bävernylon dåligt.
  • Miss Maya

    Ja det är synd iofs. Då skulle jag ju lätt satsa på en begagnad Reima tec för samma pris.


    Dr Mupp skrev 2009-09-13 22:20:35 följande:
    Fast det flesta av dessa som klagar köper lätt en bävernylon för 500-600 men kan inte tänka sig en begagnad funktionsoverall för samma pengar.
  • Miss Maya

    Ja men det är ganska många som minsann aaaaaaaldrig skulle köpa H&M eller Fix eller Name It eller något annat "skit" till sina barn. Det är så det framställs på Familjeliv oftast.

    Och som sagt, i något skede behöver ju barnen oftast ett regnställ ändå eftersom man inte går med vinterkläder året om. Man kanske inte har råd helt enkelt. Köper man HELT NYA kläder, då kan man lika gärna köpa en dyr sak från Pop eller Reima eller något, men vissa sitter kanske på Tradera och fyndar annat, för de har helt enkelt... Inte råd med annat. Och inte är de sämre föräldrar för det.


    hemlis skrev 2009-09-13 22:23:00 följande:
    Fast nu hadlade det ju inte om hur "duktig" man är, utan att ge tips till TS på bra kläder. Men att köpa en bävernylonoverall på HM (som är bland de billigaste butikerna) kostar ca 500 kr och så ett galonställ för 400 så är man uppe i 900 och en overall på POP kostar 1199 kr, då är det inte så mycket dyrare och barnet får det lite bekvämare. Om du ska ha galonkläder ovanpå overallen så kan man inte ha en storlek man normalt har, man måste ha minst två storlekar större för att över huvudtaget få på detnutanför overallen. Men det är klart att barnen inte får det traumatiskt bara för att man galonisar ovanpå overallen (som många har), då finns det mycket värre saker som en del barn utsätts för!! Jag som förkollärare skulle ALDRIG säga åt en förälder att köpa andra kläder bara för att jag själv har valt att göra det och det finns inget barn som blir skadat på något sätt för att de inte har dyra märkeskläder.  Alla tycker vi olika och det är väl tur
  • Miss Maya

    Tja, jag klär gärna på min lilla i galonbyxor idag om hon ska sitta eller kravla i sandlådan då det ofta är fuktigt i sanden. Någon overall är ju inte aktuell i dagsläget. Och ganska ofta på dagis har jag varit med om att barnen bara tagit på sig galonbyxor. Inte jacka eller regnjacka då det varit ganska varmt, men kanske precis regnat och är väldigt blött på marken.


    Dr Mupp skrev 2009-09-13 22:57:20 följande:
    Det var tre år sen senast mina barn hade galonkläder på sig och det var för att dagis inte hade fattat att galonisar över overallen inte behövdes. Sen dess har galonisarna hängt oanvända på dagis. (ja dagis kräver här att de ska finnas galonisar så jag köper gamla begagnade galonisar och hänger det för att samla damm.)
  • Miss Maya

    Ja det var ju de där dyra skalbyxorna då igen:


    Dr Mupp skrev 2009-09-13 23:25:19 följande:
    mina har vattentäta skalbyxor som andas. Så de har dessa om det regnar eller är vått.
Svar på tråden Dom ultimata dagiskläderna inför vintern??