• Trill
    Äldre 15 Sep 11:38
    48805 visningar
    623 svar
    623
    48805

    LCHF en sekt?

    Om man kallar sig "bakeacake" kan jag förstå att man skyr LCHF some pesten

  • Trill
    Äldre 15 Sep 11:42
    #8
    bakeacake skrev 2009-09-15 11:39:40 följande:
    ag älskar att baka.. :)
    bakeacake skrev 2009-09-15 11:39:40 följande:
    ... men jag älskar att baka.. :)
    Jag älskar också att baka

    Jag tror att LCHF har blivit så populärt för att folk mår bra av det och går ner i vikt utan att behöva svälta sig.

    Själv är jag inte fettskrämd. Jag äter gärna äkta smör, grädde och fullfet mjölk.
    Däremot tar jag mig gärna en macka också.
  • Trill
    Äldre 15 Sep 11:53
    #13
    bakeacake skrev 2009-09-15 11:45:42 följande:
    att äta fet fisk som även rekomenderas gör att man får i sig fria radikaler som är bla cancerframkallande
    Nej, ingen föda innehåller fria radikaler.
    Fria radikaler bildas när syret omsätts i kroppen. (Ju mer mat du äter, ju mer förbränning...)

    www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Vitaminer/Fria-radikaler-/
  • Trill
    Äldre 15 Sep 12:16
    #27

    Det är skönt och nyttigt för kroppen att träna MEN träning är faktiskt ett värdelöst sätt att gå ner i vikt.

    Vill man gå ner i vikt i gram, tränar man
    Vill man gå ner i vikt i kilo, ändrar man sin kosthållning

  • Trill
    Äldre 15 Sep 13:43
    #43
    minafyra skrev 2009-09-15 12:47:08 följande:
    Vi levde inte på fett/kött diet från början...fett/kött var en mindre del av vår kost. Vår kost bestod från början huvudsakligen av vegetabilier som rötter, nötter, knoppar, frukt och grönt. Fattar inte att alla lchf anhängare verkligen tror att vi åt massor av fett/kött från början. Det var inte förrän vi börjat utveckla olika vapen som vi ökade på mängden kött i kosten..men fortfarande var det inte huvuddelen av vår kost och fett var det INTE. Vi levde inte på en diet bestående av spannmål heller dock. Men sedan vi började odla har spannmål varit en del i vår kost...i tusentals år har vi klarat av att äta spannmål utan att bli feta och sjuka.Alla läkare vet att en anledning till att sjukdommar som diabetes, epelepsi, allergier och dyl inte bara är kost utan även att vi låter dem överleva. Man vet att dessa sjukdommar till stor del är ärftliga och idag överlever vi och för vidare generna. Hade man tex EP blev man dessutom ofta "utstött" även om man överlevde...man reproducerade sig alltså inte om man hade många av de sjukdommar som idag ökar. Även de som var mentalt eller fysiskt handikappade blev ofta utstötta eller utsatta i skogen redan vid födseln så att de inte hade möjlighet att föra vidare sina gener. Så fungerar det i naturen..alla djur gör så och även vi gjorde så. Det är självklart inte ngt jag förespråkar idag, men man måste ändå inse att det faktum att vi idag i större utsträckning för vidare dåliga gener innebär att ärftliga sjukdommar ökar.Att fetman ökar runt om i världen beror SJÄLVKLART inte på att vi äter kolhydrater utan på att vi missbrukar både dem OCH annan "dålig" mat. Tex pommes är inte ngn vidare bra mat då det är potatis + massa fett...dessutom oftast DÅLIGT fett. Mycket av det vi äter innehåller härdat fett, ämnen som inte finns naturligt i våra födoämnen, stora mängder socker, aspartan och annat som manipulerats fram. Vi rör oss inte så mycket som vi behöver, vi sitter i vår bil/buss och åååååker, vi ställer oss i rulltrappan och ÅKER upp istället för att gå (varför gör man det??) , vi tar hissen även om vi bara ska upp en ända våning osv. Det är egentligen inte träning på gym som vi behöver utan vi behöver sluta vara så lata i vardagen!! Och sedan småäter vi hela tiden, man har inte regelbundna mat tider utan äter kanske ett eller två större mål på en dag och småäter en massa emellan..och då sällan bra saker. Och vi börjar redan när barnen är små med att trycka i dem välling istället för att lära dem äta riktig mat förr ammade man och i övrigt fick de äta vad de andra i familjen åt. Kunde man inte amma kunde ngn annan ställa upp och hjälpa en eller så fick de tex getmjölk som små barns magar tålde bra. De fick inte utspädd gröt istället för att ammas.Så ja vist behöver vi tänka om när det gäller kost men vi behöver egentligen inte utesluta kolhydraterna helt. Att man behöver det nu beror på att man först lagt sig till med dåliga matvanor som lett till fettma och som lätt till problem pga att man ätit för MYCKET av socker och andra kolhydratrika matvaror. Hade man ätit bra från början hade behovet för lchf metoder inte funnits för då hade man kunnat äta av allt och ändå må bra. Lchf "behövs" inte för att kolhydrater är "farligt" utan för att vi missbrukat dem...kan vi lära våra barn att äta kolhydrater utan att mmissbruka dem kommer de inte behöva lchf dieter och dyl. Vi kanske skullle börja där istället...
    Bästa posten på detta forum någonsin.
  • Trill
    Äldre 21 Sep 12:25
    Micke54 skrev 2009-09-20 17:54:46 följande:
    Räknar du alltid näringsvärdet på tillagad mat? Dom flesta brukar räkna innan maten är tillagad. Men jag kan ge dig den, stekt bacon har 50%, stekning ändrar ju innehållet en hel del.
    Självklart är man mest intresserad av näringsvärdet på tillagad mat. Det är ju det jag stoppar i mig.

    Vad rått bacon innehåller bryr jag mig inte om, eftersom jag inte käkar rått bacon.
  • Trill
    Äldre 21 Sep 12:25

    Rått bacon? Hm... rå bacon...

  • Trill
    Äldre 21 Sep 12:44
    Micke54 skrev 2009-09-21 12:32:14 följande:
    Då får du mäta det efter varje gång då det skiljer på hur hårt du steker ditt bacon.
    Näringsvärdet på otillagad mat skiljer sig också åt. Två tomater kan ha väldigt olika innehåll på lykopen t.ex.
  • Trill
    Äldre 21 Sep 12:49

    ... och då pratar jag inte om att tomaterna har olika storlek utan att innehåller per gram är olika från gång till gång.

    Samma sak med bacon. Hur mycket protein baconet innehåller beror ju också på hur "fett-insprängt" det är.

    Generellt försöker jag hellre ta reda på vad tillagad mat innehåller än otillagad.
    Sen höftar jag, och väger inte, eftersom det ändå inte är en exakt vetenskap.

Svar på tråden LCHF en sekt?