Inlägg från: shadowstorm |Visa alla inlägg
  • shadowstorm

    LCHF en sekt?

    hehe, en sekt? Njjaa det skulle jag nog inte kalla det. Visst nämner jag för mina vänner att LCHF är bra för att JAG MÅR BRA ut av metoden. Inte mått såhär bra på år, och orkar vara nybliven mamma med alla järn i elden på samma gång. Toppen! Och jag har haft ätstörningar nästan hela mitt tonårsliv och vuxna liv, att behöva lära mig äta fett är nog det bästa som hänt mig, eftersom jag har börja få en annan relation till mat än vad jag hade innan. Och vad fettdoktorn säger bryr jag mig inte ett skit om...Och tror inte jag blir friskare eller sjukare av denna mat än någon annan mat. Sen var detta inge svårt val för mig heller, jag får alltid ont i magen av vit mjöl så nu har jag aldrig ont i magen längre...så det är bara vinn vinn för min del iaf :)

  • shadowstorm
    nollåtta skrev 2009-09-15 21:07:43 följande:
    Dessutom tycker jag LCHF mat är rent osmaklig med massa fett, smör och ägg. Jag föredrar fräsch mat med mycket färg och smak istället för nån ost och ägg sörja.
    Jag lagar då vääldigt god o välsmakade mat, och jag äter allt med måtta. Skulle aldrig falla mig in att hälla i mig grädde, eller majonäs FYFAN det är verkligen inte mitt sätt att leva. Jag äter grönsaker och gör underbart god mat, med lite tänk ut av lchf. Och ja jag äter ägg till frukost, alltid gjort för jag tycker det är gott. :)
  • shadowstorm
    helene306 skrev 2009-09-15 21:11:13 följande:
    Det går alldeles utmärkt. Tänk en sallad med oliver, tomat, gurka, fetaost eller annat gott och en grillad köttbit/laxfilé eller kycklingfilé och någon kallrörd sås till. Skillnaden är att potatis/pasta eller riset är borta
    Låter inte dumt :)

    Ikväll ät vi kycklingfilé ungsrostade grönsaker, grönsallad med en dressing gjord på olja och örtkryddor. Mums säger jag bara :)
  • shadowstorm
    nollåtta skrev 2009-09-15 21:15:33 följande:
    Det låter fint. Men tittar man tex. i trådar som finns här om tips för LCHF-recept är det inte sån mat som lagas utan typ äggmjölk och annat med mängder av fett, ägg och ost i.
    Ja men det finns ju som sagt fanatiker, det tror jag inte så mycket på. Är kock och har fått lärt mig mycket om kost o hälsa, så därför skulle jag aldrig i hela livet äta mera fett än vad jag behöver för bli mätt. Det fett jag äter är någon sås då och då, kan göra hemma gjort vitlökssmör till en köttbit, bacon sallad har jag gjort mig. Och som sagt ägg äter jag jämt, men det håller mig mätt en hel morgon.
  • shadowstorm
    Rebster skrev 2009-09-15 21:26:42 följande:
    Dessutom ska man strunta i att äta ris för det spiller ut lika mycket metangas som kor.
    Sen äta ris som är påkört utav bilar och avgaser och allt skit när de slänger ut riset på vägarna så det ska torka och sedan sopar ihop det och rensar bort de stora "smutsen" t.ex. insekter...nää det tror jag inte heller är så bra. Och tror ni mig inte testa spola av riset så ska ni se att vattnet inte blir rent!
Svar på tråden LCHF en sekt?