• Äldre 15 Sep 21:22
    48781 visningar
    623 svar
    623
    48781

    LCHF en sekt?

    Jag testar också LCHF och min mage mår mycket bättre av det, plus att jag inte får blodsockerfall på eftermiddagen. Sen får alla göra sina val. Dock pekar forskning på att vi inte vet allt om våra kroppar och kosthållning. Livsmedelsverket har ju faktiskt godkänt LCHF som en diet men det är ingen underkur för det. Det är så att bara för att ni som äter mycket kolhydrater har rätt i att det kan få folk att gå ned i vikt betyder inte det att vi har fel som äter mindre kolhydrater. Båda kan ha rätt!
    Svenska folket har aldrig haft bättre hälsa än vad vi hade under andra världskriget då socker och mjöl var ransonerat (även spriten då förstås, hehe).

  • Äldre 15 Sep 21:26
    Vildhonung skrev 2009-09-15 21:25:31 följande:
    Inte heller det är sant. Att äta gräsuppfött kött (i samma mängder som de som äter "normalt" förstör inte miljön. Räkna på klimateffekterna för att hugga ned regnskog och odla genmodifierad soja i Brasilien och frakta det hit istället för att äta lokalt producerad mat, grönsaker efter säsong etc. Kor som äter gräs i stället för spannmål producerar inte stora mängder metan. Samma sak verkar fö hända människor som äter mindre spannmål. Mindre gaser alltså.
    Dessutom ska man strunta i att äta ris för det spiller ut lika mycket metangas som kor.
  • Äldre 15 Sep 21:34
    Signelanta skrev 2009-09-15 21:31:12 följande:
    Men om du menar att man måste leva i överflöd för att gå upp i vikt så är det ju bara att inte göra det. Dra ner på överflödet helt enkelt. Hur lätt som helst!För du tror inte det har NÅGOT att göra med att vi rör oss mindre och äter mer som är förklaringen till fetman?
    Det är ju så enkelt egentligen. Bränn mer än vad du stoppar i dig. Det jag tror många luras av med LCHF är att de går ned i vikt så snabbt, men kolhydrater binder vatten i kroppen så det är vattenvikten man går ned först. Jag läste någonstans att om vi hade all vår energi lagrad som kolhydrater skulle alla väga ca: 200 kilo. Så ja, jag tror som du att man ska röra på sig, det mår man bra av.
Svar på tråden LCHF en sekt?